tiistai 4. toukokuuta 2010

Viekää tuhkatkin pesästä

Irlannin lentokentät ovat olleet aamupäivän kiinni. Islannin tuhkat ovat taas leijjailleet tänne meidän "iloksi". Olen tässä pohtinut, miten tuo Eyjafjallajokull saataisiin pois päältä. Esitänkin kehittelemäni shamppanjapullo-teorian. Jos shampanjan kuohunta (siis pullosta) halutaan lopettaa, pistetään korkki takaisin paikalleen ja ne "rautalangat" ympärille.Luulisi sama tehoavan tulivuoreenkin. Ja siihen naapuri tulivuoreen voisi pistää korkin jo nyt, ihan vain noin varmuuden vuoksi.

Miksi ei kukaan koskaan kysy minulta, miten nämä asiat pitäisi hoitaa?

Kuolleelta näytti lentokenttä tänä aamuna

16 kommenttia:

 1. Shampanjapullo voi olla myös ilman korkkia, niin hviää kuohu..

  VastaaPoista
 2. Aika omituista tosiaan, etteivät ole sulta kysyneet neuvoa.

  VastaaPoista
 3. Jos joku sitten ravistelee pulloa niin mitenkä käy korkin... kysyn nyt ennen kuin ehdotan tiedemiehille tätä sinun teoriaasi.

  VastaaPoista
 4. Hannele: Islannissa vaan näytää tuo kuohuminen kestää aika kauan. Korkkia peliin ja äkkiä.

  Allu: No sitä minäkin. Ympäri maailmaa viisaat asiaa pähkäilevät,eivätkä saa mitään valimista aikaan. Mulla meni tasan 5 min tuon teorian kehittelyyn.

  Sirokko: Kuule pistetään sellainen korkki, että ei haitaa vaikka joku ravistelee. Keneen aiot ottaa yhteyttä?

  VastaaPoista
 5. Mutta jos sitten tulee viela suurempi pamaus siiat tulivuoreta,kun se rajahtaa sen takia,etta pullon suu on tukittu..Sisalla kun kuohuu kuitenkin.
  Toisaalta,voit olla aivan oikeassakin.Ja on kylla kumma,etteivat tule sinulta mitaan kyselemaan.
  Harmin paikka,luin uutisista tanaan.

  VastaaPoista
 6. Sateenkaari: Sääennuste ei näytä hyvältä. Lentoliikenne taitaa pysähtyä myös loppu viikosta. Täältä kun ei pääse muuten kuin lentäen ja lautalla, jos ulkomaille mielii.

  VastaaPoista
 7. Loistavaa brainstormingia by Vihreät Niityt. Näin syntyvät aina ne parhaimmat ideat ja ajatukset, joskin toisinaan voi tulla myös sitä tusinatavaraa. Tämä ajatuksesi ei suinkaan ollut sitä!

  Minullakin on loppukuusta lomalento tiedossa ja nyt jo vähän pelkään sen puolesta.

  VastaaPoista
 8. Helena: Ehkä tästä aukeaa uusi ura!!! Tai sitten ei. Toivotaan, että lentoliikenne palaa pian normaaliin.
  Irlanti vaan saarena on niin riippuvainen noista lennoista.

  VastaaPoista
 9. Tuhkat pesästä ja kaverit kylästä! Ystäväni piti tulla eilen ja kun Aerlingus lentää Suomesta niin EHKÄ lauantaina pääsee. Mun ajatukseni on, että tuhkat voisivat laskeutua turvallisesti jonnekin keskelle valtamerta - eikö ruusuillekin tuhka tee hyvää niin voisi tehdä hyvää valtameren kasvustollekin...

  VastaaPoista
 10. Hyvä idea,korkki vaan tulivuoren reikään niin ettei tarvitse hermoilla pääseekö ensi kuussa Suomeen vai ei......;D

  VastaaPoista
 11. Kolmen viikon päästä ollaan Suomeen lähdössä. Varmuuden vuoksi autolla. Mutta ei sekään ole ihan varma kyyti. Voi tulla eilisen kaltainen lumisade, jolloin lunta tuli parhaimmillaan 40 cm. Ranskassa kun ollaan, huoltsikat voivat mennä juuri silloin lakkoon. Mutta toivotaan parasta, että lopulta päästään saunaan.

  VastaaPoista
 12. Toinen keino voisi olla hämmentää tulivuorta jättimäisellä samppanjavispilällä, jotta turhat kuplat lähtisivät pois.

  Olit mielessä, kun luin Irlannin ilmatilan sulkemisesta. Ala vaan jo suunnitella vaihtoehtoreittiä kesäksi sanoo nimim. taksilla Tallinnaan.

  VastaaPoista
 13. Heljä: Puhalletaan oikein kovaa, niin jospas ne siirtyisivät tuonne merelle.

  Yealian: Täytyy vaan löytää iso korkki.

  Simpukka: Auto taitaa kuitenkin olla se varmin vaihtoehto. Turvallista matkaa!

  Minna: Ajattelin entisenä uimamasterina uida.

  VastaaPoista
 14. Koskas ne naisilta älyää kysyä:) Eikös ne oo yleensä tiedeMIEHIÄ. Kyllä vaan Juustiinojen logiikalla moni asia ois toisin.:):)

  Kyllä vaan harmittaa. Kuukausi on ollut lomaa erittäin rankan ja pitkän työputken jälkeen. Piti lähteä lomalle. No ensin tuli ne tuhkat, sitten ei ollut lastenvahtia ja nyt ois ensi viikko aikaa. Ja ei kun mitä, taas sitä tuhkaa alkaa lykätä. MRRRR. Kait se vaan täytyy pukata auto laivaan ja ajella edes vähän etelämmäksi maisemia kattomaan. Olisi vaan tuo Ryanair ollut niin paljon halvempi tapa päästä Keski-Eurooppaan.

  Eiköhän mennä porukalla se tulppa sinne tökkäämään. Ensin saunotaan, sitten sisulla kivutaan sinne yläilmoihin ja jos vaikka tervaa lykätään reikään. Tietävät ainakin mistä ne akat ovat tulleet.

  Sirkku

  VastaaPoista
 15. Niin mitenkähän tässä taas käynee? Sisareni lensi Islantiin 2. päivä tätä kuuta ja pääseneekö ollenkaan takaisin! Noita tuhkapilviä voi riittää vaikka kuinka kauan. Toivotaan nyt, että joku puhaltaisi tuhkat sen siliän tien, vaikkapa pohjoisnavalle päin.

  VastaaPoista
 16. Sirkku: Täällä on TAAS osa kentistä kiinni. Pistä sauna lämpiämään ja hommaa jostain tervaa. Minä tuon mukanani tulpan ja rautalankaa ja tehdään loppu näille tuhkapilville. Once and for all. Kuka lähtee mukaan?

  Sira: Taitaa olla parasta, että siskosi hyppää kalastuspaatiin. Muuten voi tulla pitkä loma.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!