tiistai 11. toukokuuta 2010

Uutisia naapurista

Naapurisaarelta kuuluu seuraavaa:
Vaaleissa konservatiivit saivat eniten ääniä, ja nyt Gordon Brown on lyönyt hanskat tiskiin. Hallituksen muodostaminen taitaa olla tällä kertaa aika monimutkainen juttu, mutta jätän sen brittien onglemaksi. Jos britit apuani haluaavat, olen tietysti käytettävissä, mutta minkäänlaista yhteydenottoa ei ole ainakaan vielä tullut.

Meidän perheessä ilouutinen oli tietysti se, että Chelsea vihdoinkin voitti Englannin Valioliigan mestaruuden. Nuorempi pakuttelee henkseleitään, ja isompi marmataa Arsenaalin huonoa tulosta.

Isäntä puolestaan on aina kannattanut ABUta = Anything But United. Eli suomeksi ihan mikä muu joukkue, kunhan se vain ei ole Manchester United.

Unohdetaan vaalit ja jalkapallo, ja keskitytään siihen tärkeimpään uutiseen, eli Harrodsiin. Harrodsin värikäs omistaja Mohamed Al-Fayed myi "puotinsa" Quatarin kuningasperheelle. Ok, en väitä, että Harrods oli minun "vaki"kauppani Lontoossa.  En käynyt siellä edes joka vuosi, mutta jotenkin Harrods ja Lontoo kuuluvat yhteen. Minulle ei koskaan selvinnyt miten se ylipäätään oli pystyssä, sillä 80% asiakkaista oli turisteja, jotka ostivat kitusen postikortin, että saisivat Harrodsin pussin. Ehkä ne 20% sitten ostivatkin noiden muiden puolesta.

Harrodsin ruokaosasto on nähtävä ehdottomasti, jos Lontoossa käy, mutta nälkäisenä ei sinne kannata lähteä itseään kiduttamaan. Sitten vielä muistin virkistämiseksi tälläistä tärkeää faktaa

 • Egyptiläissyntyinen Mohamed Al-Fayed on naimisissa suomalaisen Heini Wathénin kanssa. Emme liikkuneet Heinin kanssa samoissa piireissä.
 • Hänen poikansa Dodi Al-Fayed menehtyi auto-onnettomuudessa Walesin prinsessa Dianan kanssa Pariisissa. Isä väitti viimeiseen asti, että kysymys oli murhasta eikä onnettomuudesta.
 • Brittipassia Al-Fayed ei ole koskaan saanut. Siihen täytyy olla erittäin pätevät syyt.
 • Al-Fayedin menneisyys on lehtien mukaan myös hieman kyseenalainen.
Paljon mielenkiintoisempaa, kuin vaalit!
16 kommenttia:

 1. Ai että suomalaisten vävypoika se Al-Fayed! Wow!

  VastaaPoista
 2. Voi Di kun menit kuolemaan, muutenhan sinusta olisi tullut suomalaisten varttiminiä! Nämä nykymaailman sukulaisuustermit täytyy kyllä kehittää uusiksi.

  VastaaPoista
 3. Allu: Ymmärtää naiskauneuden päälle...

  Helena: Dodi ei ollut tämän Heinin poika, joten mitenkähän me oltaisiin pystytty omimaan Diana. En muuten usko, että noista kahdesta olisi sen kummempaa paria tullut muutenkaan. Kunhan vain heilastelivat yhden kesänä. Surullinen loppu tuli sille kesäromansille.

  VastaaPoista
 4. Tiesin, että ei ollut tämän Heinin poika, mutta nämä uusperheet ovat, miten sen sanoisi, haastavia juuri noiden käsitteiden vuoksi.

  Katsoin aikoinaan sen Elisabethiä käsittelevän elokuvan (Helen Miller) ja silloin vasta silmät avautuivat noille valtataiseluille. Kuninkaalliset eivät ole niin paljao kiinnostaneet.

  VastaaPoista
 5. Voi voi, harmittaa kun en käynyt ostamassa edes postikorttia Harrodsilta, kun kävin Lontoossa. Olisikohan omistaja ollut paikalla?

  VastaaPoista
 6. Sira: Ei ainakaan hyllyjä täyttämässä!

  VastaaPoista
 7. Hmm... ma olen aina tykannyt Mohammed Al Fayedista. Han oli aikoinaan pomoni, ja tuli tormattya muutamaan otteeseen ;)

  Harrodsilla hyorii pyorii turisteja, mutta suurimman rahan taloon tuo vakiasiakkaat, joille kymppitonni sinne tanne ei ole ongelma ollenkaan, kun tekee mieli jotain uutta pienta tavaraa :) Harrods Estates myos on iso business!

  Taytyy myontaa, etta mulla meni mielenkiinto brittipolitiikkaan sen jalkeen, kun Tony jai elakkeelle... Tai siis siirtyi muihin hommiin.

  VastaaPoista
 8. Eryah: Ai, että ihan pomo! Tulee mieleen heti monta kysymystä, mutta en viitsi sinua niillä kiusata. En muuten nähnyt rouvan kuvia koskaan lehdissä. Ainut kerta taisi olla silloin Dianan hautajaisten aikaan. Oli edelleen hyvin kaunis.
  Koska omaan erittäin huonon suuntavaiston, oli Harrods minulle aivan liian sokkeloinen. Ja tietysti kallis. Toivottavasti se kuitenkin pysyy samanlaisena kuin aina ennen, uusien omistajienkin aikana.
  Mieleen on jäänyt poikkeaminen jouluosastolle toisen pojan kanssa. Hän katseli silmät suurena ympärilleen ja sanoin, että äiti onko tämä taivas? Siellä oli todella kaunista!

  Tonyn kanssa en ollut samaa mieltä kaikista asioista, mutta minulle hänestä tuli erittäin sympaattinen kuva. Rouvasta ei niinkään...

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen tietoisku taas sinulta.Kiitos.
  Eipa taida olla Lontooseen asiaa,joten jaa postikortti ostamatta ja kassi saamatta.
  İhania kevatpaivia İrlantiin.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari: Eihän sitä koskaan tiedä, jos joskus eksyt Lontooseen. Voit sitten hakea sen postikortin. Aurinkoista on täälläkin ollut, mutta edelleen aika viileää.

  VastaaPoista
 11. Tony oli aika huono ulkopolitiikassa, mutta sisapolitiikan suhteen mun mielesta ihan ykkonen. :) Moni on tyyppia haukkunut, mutta mun mielesta silla oli aika rautaset hermot, sellasen paineen alla eli suurimman osan urastaan.

  Kylla multa saa kysella ja udella, tai ainakin yrittaa ;) Harrods on kylla aika iso, mutta suhteellisen nopeasti sen oppii. Ma kans toivon, etta pysyy samanlaisena kuin aina. Esteetikolle ihan ehdoton elamys. Esilla on paljon kauniita tavaroita, mutta huoneet ja rakennus itsessaan todella upeita!

  VastaaPoista
 12. Eryah: En kyllä ymmärrä miten T.B selivisi järjissään niistä paineista. Teetpä mitä tahansa, niin aina arvostellaan. Perhe joutuu koville siinä sivussa.
  Mieheni oli töissä vähän aikaa Harroldsin lähellä ja kertoi autonkuljettajista, joka kantoivat rouvien ostoksia jne. Ei tainnut pistäytyä sielä edes ruokatunnilla.
  Olisipa kiva lähteä viikonlopuksi Lontooseen ihan vain turistina. Edellisestä käynnistä taitaakin olla jo kolme vuotta.

  VastaaPoista
 13. Jee! Me lennetaan Lontooseen 22.6 ja ollaan siella viikon paivat.
  Mies lentaa Lontooseen ensi viikolla joihinkin messuille.
  Ja mulla on muuten Harrods;in musta olkalaukku!!!

  VastaaPoista
 14. Kirsi: Oikein olkalaukku, eikä minkään muovipussi. Menethän sitten sinne ruokaosastolle!

  VastaaPoista
 15. Olipas hauska juttu höystettynä asiatiedolla! Pidän sun kirjoituksista :) Mies ravaa Lontoossa n. kerran kuussa työmatkoilla. Olen käynyt siellä kerran ja alkanut kinuta, että pääsen joku kerta mukaan pitkälle viikonlopulle. Miehen mielestä Lontoo on kamala paikka kuten myös Pariisi :D

  VastaaPoista
 16. Kenza: Kiitos!
  Lontoon hälinän ja ihmispaljouden (samoin Pariisin) tajuaa vasta, kun on sieltä pois.
  Liikkumiseen menee tuhottomasti aikaa, ja väkeä on kuin pipoa. En jaksaisi sitä enää.
  Enkä myös ihmettele, jos miehesi kokee työmatkat rastittaviksi.
  Sanon aina, että Lontoo on hyvä paikka asua, jos on erittäin hyvätuloinen ja joku muu (firma) maksaa asumisen. Normaalit tulot siellä eivät tahdo riittää väljään ja mukavaan asumiseen. Turistina kyllä voin kyllä mennä Lontooseen vaikka huomenna!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!