lauantai 8. toukokuuta 2010

Parempaa huomista

Istuimme ystäväpariskunnan keittiössä. Lapsen synttärit oli juhlittu, ja teekupin (irlantilaisittain) paransimme maailmaa tai paremminkin jumituimme linjalle Kreikka-Vaalit Naapurissa-Irlannin sotkuinen talous.
Kaksi parhaassa työiässä olevaa, hyvin koulutettua, ahkeraa, oman alansa osaajaa. Nykyinen työnimike: työtön. Palkasta leikaatu: 100%  Kuukausitulot: 0 Euroa. Kumpainenkaan ei näy työttömyystilastoissa, koska olivat yksityisyrittäjiä. Työttömysavustuksesta saa vain haaveilla, vaikka veroja ovat tänne reilusti maksaneetkin. Virallinen työttömysprosentti Irlannissa on  12.7%. Todellinen luku siinä 20 % paikkeilla.

Menneellä viikolla eläkkeellä oleva opettaja voivotteli miehelleni, että hänen ja miehensä eläkettä on leikattu peräti  6%, joka tarkoittaa 2,000.00 vuodessa. Rouva oli erittäin tympääntynyt, sillä se tarkoittaa yhtä etelänmatkaa vähemmän tänä vuonna. Käyvät etelässä neljä kertaa vuodessa... Jotkut ihmiset sitten eivät tajua, milloin kannattaa pitää suuri suu kiinni.

Toivottavasti kreikkalaiset kantavat kortensa kekoon, jos Irlantia pitää joskus EUn pelastaa. 

Anteeksi negatiivinen postaukseni, mutta oli ihan pakko tuulettaa.


Olen ihan unohtanut kuinka hyvä laulaja Kaija Koo on

6 kommenttia:

 1. Kohtuudentajua ja sisua ei ole kaikille annettu.

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanoi Hannele. Luin jostain,että seuraavaksi olisi muunmuassa Irlannin vuoro.Toivottavasti ei ja toivottavasti Kreikankin huolestuttava tilanne saadaan rauhoittumaan.

  VastaaPoista
 3. jotenkin tuntuu uskomattomalta tuo Kreikan tilanne.
  Toivottavasti asia tutkitaan tarkoin,ja ne epakohdat,mitka ovat tahan johtaneet,suljetaan hyvin tiiviiseen "tölkkiin",jotta ei uusia konkursseja tulisi.
  Toisaalta tietenkin koko maailmantalous on horjunut,ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.
  Onhan se Suomikin ollut "liian tuhlaavainen" jossain vaiheessa.

  İhanaa aitienpaivaa İrlantiin.

  VastaaPoista
 4. Joskus on pakko päästää ulos ja tuulettaa. Tunnen myös pari sellaista ihmistä, jotka ovat koko ajan negatiivisia, valittavat ja vievät kaiken energian. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan? Olen pyrkinyt välttelemään heitä, kun tapaamisen jälkeen itsekin on samalla tuulella. Mutta satunnainen valittaminen on normaalia ja joskus sitä on ihan pakko tehdä!

  Tämän päivän Hesarissa siteerattiin yhdessä jutussa Finpron kansainvälisen verkoston johtajaa, joka (ehkä jonkun toisen tekemän mallin mukaan) jakaa maat fakta-emootio -skaalan mukaan. Siinä Faktamaita ovat yllätys yllätys - Saksa, Hollanti, Ruotsi, Suomi ja Itävalta sekä myös Britannia, mutta hänen mukaansa Irlanti lähenteli emootomaita. Varsinaisia emootiomaita olivat Italia, Portugali, Espanja ja Kreikka. Niitä yhdistävät perhelähtöisyys ja tarve verkottua ja asiat etenevät kun tuntee jonkun.

  En pidä tällaisista simppeleistä jaoista, mutta ehkä arjessa tämä jako saa joskus tukeakin. Mitenkäs se Irlanti sun mielestä, Vihreätniityt onkaan? :)

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Toivotaan, että "viisaat" tietävät mitä tekevät.

  Sateenkaari: Kreikassa taitaa olla täyden remontin paikka. Vähän pelottaa miten se onnistuu.

  Helena: Olet oikeassa. Toiset ihmiset vievät energian ja tapaamisesta jää vain tyhjä ja väsynyt olo. Joskus ne höyryt on kuitenkin päästettävä ulos ja sitten taas jaksaa olla paljon positiivisempi.
  Hyvin ovat Irlannin analysoineet. Emootiomaihin kallellaan, mutta ei (onneksi) täysin niitä. Toivon todellakin, että Irlanti ei seuraa Kreikkaa. Jotekin tuntuu täysin käsittämättömältä, että tälläinen Kreikka-konkurssi pääsi lähes tapahtumaan. Missä on se kaikki EUn valvonta? Ei kai tämä yhdessä yössä tapahtunut. Sinnehän pitää maiden tehdä selvityksiä joka pikku nippeli asiastakin. I don't understand!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!