maanantai 3. toukokuuta 2010

Maalari maalasi taloa

Irlannissa on tänään yleinen vapaapäivä (Bank Holiday). Laiskana emme ole olleet, vaan
Ruohonleikkaus ja narsissien "solmiminen" ovat vuorossa huomenna!


10 kommenttia:

 1. Siis mihin ne narsissit sidotaan????

  VastaaPoista
 2. Ihanan kesäiseltä näyttää jo sielläkin.
  Narsissien sitominen kuulostaa jännittävältä...  Nuheila

  VastaaPoista
 3. Ruohonleikkaus on tuttua, narsissien sitominen sen sijaan ei. Tuo teidän ovi on ihana!

  VastaaPoista
 4. Allu: Käytin väärää sanaa. Solmimisesta siis on kysymys. Kolme-neljä jo kukkieiden narsissien vartta yhteen ja sitten tehdään solmu. Varret jäävät sitten kukkapenkkiin sellaisenaan. Eikö näin tehdä muuallakin?

  Nuheila: Kyllä maalatessa minulla oli pitkähihainen pusero päällä. Onneksi ei satanut. Tuossa Allulle selitin siitä sitomisesta tai siis solmimisesta. Mikä lienee oikea sana??

  Helena: Naapurin viherpeukalo minulle opetti, että narsissit solmuun. Eikö Suomessa tehdä näin?
  Ovi vaihdetiin remontin yhteydessä. Meille tehtiin eteinen. Onneksi, sillä oli niin kylmä talvi.

  VastaaPoista
 5. Vihreätniityt, olen aika varma, että Allu ei ole palmikoinut narsisseja;-) mutta minä teen niin joka kevät. Sehän pitää tehdä, muuten on hirveän rumaa ja muut kukat eivät tule esille. Ja niiden lehtien pitää todellakin saada kuivua rauhassa. Puistossani annan narssissien kuivua rauhassa ja siellä muu kasvillisuus on niin voimakasta, etteivät kuivuvat lehdet häiritse, mutta minulla kasvaa yhdessäkin kukkapenkissä 100 Poeticus Actaeta (eli valkonarsissia, jota myös runoilijan narsissiksi kutsutaan) ja ne on aivan pakko letittää.

  VastaaPoista
 6. Jep, tuttua tuo narsissien sitominen Suomessa... taalla pitais nyt laittaa sipulit maahan, on sen verran jo viileaa.
  Laitan sulle sahkopostia huomenna, pitaa menna silittaa iehelle pari paitaa reissua varten.

  VastaaPoista
 7. Nyt se selvisi! Mulla on kovin vähän narsisseja puutarhassa, nekin mitä on, ovat edellisen vuoden ruukusta istutettuja. Tulppaanin lehtien annan tietysti kuivua rauhassa,mutta ne eivät estä muiden (vähien) kukkien tuloa. En ole vielä kovin tottunut puutarhuri, vasta neljäs kesä tulee tässä asunnossa.

  VastaaPoista
 8. Leena: Kukkapenkistä tulee heti paljon siistimpi, kun pistän narsissit "solmuun".
  Olen aika onneton puutarhuri, mutta kummasti sitä oppii. Äiti sanoinkin, että joskus nuoren tyttönä ilmoitin, että minun pihassa on vain asvalttia, enkä puutarhaa halua. Hän minua muistuttaa "päätöksestäni", kun hänelle puhelimessa jutustelen viimeisimmistä multasäkkien ostoista ja istutuksistani.

  Kirsi: Blogin kautta nyt siis löysin jo toisen samalle leirille menevän. Pieni on maailma!

  Helena: Minulla on paljon opittavaa. Pääasia on, että puutarha on siisti. Muuten en stressaa. Tykkään puuhastella ulkona, vaikka jälki ei niin hääviä aina olekkaan. Edellinen omistaja on lyönyt takapihalle puskaa puskan perään, ilmaan minkäänlaista järkevää suunitelmaa. Nyt niistä on vaikea päästä eroon.
  Ongelma on myös se, että takapihalle pääsee vain talon läpi. Ruohonleikkurikin pitää pakata jätesäkkiin ja raahta talon läpi. Muuten on koko talo ruohossa...

  VastaaPoista
 9. Kahdesti on ruoho jo leikattu tänä keväänä. Mutta tarvinneeko kolmatta kertaa kun lämpötila putosi lähelle nollaa. Pohjoistuuli ja räntäsade runtelevat juuri avautuneita ruusuja, voi kukkaparkoja.

  VastaaPoista
 10. Simpukka: Kahdesti on täälläkin jo leikattu. Kyllä nämä säät heittelee... Oletteko kesän siellä Ranskassa?

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!