torstai 20. toukokuuta 2010

Etana, etana näytä sarves...

...ja mielellään jossain muualla kuin meidän pihassa. En kaipaa sinua syömään lehtiäni ja tuhoamaan istutuksiani. Sääennustuksen voi katsoa televisiosta, joten sarviennäytön voit myös unohtaa.Tälläiselle ei-viherpeukalolle, joka yrittää pitää plänttinsä edes jonkinlaisessa kunnossa, ei vierailustasi ei ole mitään iloa. Jätät jälkeesi vain reikäisiä lehtiä. Hyi sinua!
Voisit myös sanoa niille lukuisille kavereillesi, että meille ei ole tulemista. Menkää vaikka naapuriin, siellä on paljon paremman makuisia lehtiä! Kun on kuivaa pysytte tekin piilossa, mutta annas olla kun taivaalta putoaa pisaroita, silloin te hyökäätte (etanamaisen hitaasti ja arvokkaasti kylläkin) kasvieni kimppuun.

Seuraavan kerran, kun tulette kutsumatta kyläilemään, niin maistakaapas niitä kukkapenkeissä olevia sinisiä rakeita. Ovat todella hyviä, parempia kuin muraatin lehdet. Katsotaanpa, jos vihdoinkin älyäisitte pysyä pois.Epäonnistunut kuva kutsumattomista vieraista!

17 kommenttia:

 1. Jospa ne olisi edes sitä syötävää lajiketta....

  VastaaPoista
 2. Sinahan mukavan ruokailukutsun etanoiile esitit.Toivottavasti tulevat joukolla sinisten rakeitten kimppuun.

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Ennemmin kuolen nälkään kuin syön etanaa. Hyi! Pelkkä ajatuskin saa vatsan vääntämään ja kääntämään.

  Sateenkaari: Vahingoniloisena täällä odotan "vieraita" syömään.

  Helena: Toivottavasti maistuu. He He!

  VastaaPoista
 4. Saksalaiset kun on maailmanmestareita oluen juomisessa, niin täkäläiset etanatkin tykkää oluesta, jota laitetaan tyhjiin jugurttipurkkeihin kukkapenkkiin ja jopas alkavat etanat tulla kaikista ilmansuunnissa juomaan herkullista ölkkyä ja niinkuin humalaisille käy Suomenkin vesillä, hukkuvat sitten.

  VastaaPoista
 5. Allu: Irlantilaiset etanat ovat niin raittiita (kuten irlantilaset yleensäkin ovat), että eivät ole moksiskaan minun olutvirityksistä. Yritin viime kesänä... Tai ehkä nämä täällä tykkäävät enemmän Guinnessista tai sitten whiskystä.

  VastaaPoista
 6. Meillakin kiipeilee etanat pitkin seinia sateen jalkeen, ne on ihan jarjestaan matkalla ylospain taloa pitkin. Vaan mieluummin etanoita kuin muurahaisia, joita meilla riittaa raivoon asti, mrrh!

  Whisky kuullostaa hiukan kalliilta myrkytyskeinolta, mutta toisaalta jos toimii, niin on money well spent :) Eikos jossain Guinness mainoksessa aikoinaan ollutkin jotain etanoita? Good things come to those who wait...

  VastaaPoista
 7. Meillä näkyy vilisevän kaikkea muuta otusta kuin etanoita, tykkäisköhän kirvatkin jos ruiskisin hedelmäpuut vaikka punaviinillä..

  VastaaPoista
 8. Nuo on niin inhottavia vieraita, että tosiaan toivon niiden syövän sinisiä rakeita!

  Ja ainahan voit käyttää metsästykseen lapsityövoimaa: kymmenen etanaa eurolla ja sun tehtäväksi jää vain kaataa kiehuvaa vettä päälle (etanoiden, ei lasten).

  VastaaPoista
 9. Eryah: Etanoita löytyy välillä ikkunoista. Löytävät tiensä ihme paikkoihin.
  Tuota mainosta en muista, mutta täytyypä katsoa YouTubesta.
  Onneksi nyt on ollut aika kuivaa, mutta kun sateet taas alkavat etanatkit ryömivät paikalle tekemään tuhojaan.

  Sirokko: Siellä on aivan liian kuuma kostetutta rakastaville etenoille. Älä nyt hyvää punaviiniä kirvoille...

  Minna: Pienenä pojat yrittivät saada etanoita kilpailemaan hitausestaan. En taida saada heitä etanatalkoisiin. Jospas siniset karkit tehoaisivat.

  VastaaPoista
 10. Etanat kyllä ovat rohmuja. Kun asuin Freiburgissa, istutin terassille auringonkukkia ja panin yhden sipulinkin sinne. Ensin etanat söivät kaikki auringonkukanalut ja kun ne olivat loppuneet, söivät sipulinikin. Niille tuntui maistuvan kaikki. Mutta etanoita en siitä huolimatta itse pistele poveeni.

  VastaaPoista
 11. Sira: Etanoiden hitaus loppuu sillä hetkellä, kun näkevät jotain syötäväksi kelpaavaa. En todella halua maistaa etanaa valkosipulilla tai ilman. Hyi!

  VastaaPoista
 12. Kivaa, kun toisillakin on etanoita!
  Meilla on just muutama pation katossa, ja muutama pation lasi-ikkunoissa. Pimeassa kun kavelee kotiin, kuuluun narsk, narks, kun astuu niiden paalle. Yok!

  VastaaPoista
 13. Kirsi: Ovat vielä niin limaisiakin..

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä escargotit on hyviä, valkosipuliset erityisesti! Mutta ymmärrän kyllä, ettei kaikille maistu ... ajatus kun ei ole kovin houkuteleva. Muuten ihan tavallisia puutarhaetanoita voi kyllä syödä: ensin niitä pitää pitää terraariossa pari viikkoa ruoatta, jotta puhdistuvat kokonaan. Sen jälkeen jääkaapissa pari päivää, että vaipuvat horrokseen ja sitten ne voi kokata :) Jamie Oliver on opettanut näin :)

  Toivottavasti ne siniset pallerot auttaa!! ;)

  VastaaPoista
 15. Marokossa etanat ovat valtavan suuria,onneksi niitä ei ole näkynyt ruukkupuutarhassani.Sisiliskoja asusti sen sijaan entisen kodin parvekkeella-eek!!!

  Mukavaa viikonloppua!


  Nuheila

  VastaaPoista
 16. MaaMaa: Kiitokset Jamien reseptistä. Ethän pahastu, jos jätän kokeilematta.

  Nuheila: Ihme, että siellä kuumassa etanat edes viihtyvät. Onneksi täällä ei ole sisiliskoja..tai ainakaan en ole nähnyt.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!