torstai 15. huhtikuuta 2010

Vedenkeitin

Englantilaisessa keittiössä (20 vuotta sitten) tein tuttavuutta vedenkeittimen kanssa. Kerrassaan hieno keksintö. Suomessa niitä ei silloin ollut myynnissä, ei ainakaan meidän kylässä, joten vein äidille tuliaiseksi kettimen. Sähköliikkeessä nauroivat englantilaiselle koskettimelle, kun pyysin heitä sen vaihtamaan.

Vedenkeitin löytyy näiltä saarilta joka talosta ja on ahkerassa käytössä. Niin meilläkin. Niin ahkerasti olemme vettä keittäneet, että tätä aamuna keitin sanoi työsopimuksensa irti. Ettäs kehtasi ja vielä aamulla. Ei auttanut, kun ottaa kattila esille. Tuntui, että veden kiehumista odotellessa meni ikuisuus. Sitten pitää vielä huolehtia, että levy on varmasti pois päältä.

Laitan miehen viikonloppuna vedenkeitintä ostamaan. Hän nimittäin on suorastaan naimisissa keittimen kanssa.


15 kommenttia:

 1. Hih, ennen ajattelin että vedenkeitin on suurin turhake, jonka keittiöön voi hommata. Meillä ei Suomessa ollut vedenkeitintä.

  Täällä vedenkeittimestä on tullut paras kaveri ja etenkin aamuisin se kiehauttaa kahvivedet joutuisaan. Emme parin viikon vedenkeitinjakson jälkeen enää edes jaksaneet harkita kahvinkeittimen hommaamista. Näin on hyvä ja pikakahviin on tottunut, tykkään siitä.

  Perusvedenkeittimia saa ihan pilkkahintaan ja valikoima on muutenkin mahtava. Ihan nauratti kun vertasi kahvinkeitinvalikoimaan, joka on yhtä suppea kuin suodatinkahvivalikoima ruokakaupassa. :)

  VastaaPoista
 2. Minä opin tuntemaan vedenkeittimen viime vuosituhannella, kun täällä oli Domotechnica-messut ja yksi tanskalainen maahantuoja kertoi, miten kätevä sellainen on. Sitten meni varmaan viisi vuotta ennenkuin mies oli valmis hyväksymään sellaisen ja nyt ei voisi kuvitella elämää ilman vedenkeitintä.

  VastaaPoista
 3. Eh, liittyen ed. kommenttini: Ihan yhtä nopsaan se keitin kiehauttaa vedet päiväsaikaankin ;DD

  VastaaPoista
 4. Hups,kirjoitin kommentin joka hävisi bittiavaruuteen.Anyway,täällä jokaisella on vedenkeitin,ja vaihtoehtoja monta kaupoissa.Ostin Suomessakin heti kun tuli sellainen markkinoille.Koska juon teetä tai instant kahvia,mulle se on must!

  VastaaPoista
 5. Elegia: Jostain kumman syystä teen juonti on jäänyt tänään minimiin...

  Allu: Otappas keitin pois. Katsotaan huomaako?

  Yaelian: Pyykkikone vai vedenkeitin. Kummasta luopuisin.....vaikea valinta.

  VastaaPoista
 6. Minakin tein tuttavuutta vedenkeittimen kanssa Englannissa kielikurssilla 70-luvun lopulla. Se oli OK, mutta ikavampi uusi tuttavuus oli se pikakahvi. Hyi.
  Juu, meilla on taalla kaikilla vedenkeittimet, ja niita loytyy kaupasta kymmenia, jos ei satoja eri mallia. Nyt ovat huudossa kalliimmat metalliset, joissa yleensa polttaa katensa, jos erehtyy ulkopintaa koskemaan.

  VastaaPoista
 7. Meillä on sellainen vedenkeitin, missä on lämpömittari ulkopuolella... aika kiva, vaikkei sillä mitään tee oikeasti :D. Tämä on sellainen retromaisen näköinen ja pohjasta on alkanut irtoamaan jotain.

  Minä tulisin toimeen hyvin ilman. Pikakahvia en juo, joskus teetä keittelen, lapset nuudelivettä lämmittävät (minä en syö niitä kotona koskaan, joten en tarvitse siihenkään) ja joku aina välillä teevedet keittelee. Mutta silti se on pakollinen olla ;-) kun on tottunut.

  Elegia :D... oletkos mitannut ajan... jos kuitenkin tekee nopeammin aamulla ;-)

  VastaaPoista
 8. Muistan,kun vedenkeittimia alkoi tulla Suomessa myyntiin.Erittain tarpeellinen ja hyva keksintö.Meillakin ahkerassa kaytössa.

  VastaaPoista
 9. Joopa. Amerikkalaiset eivät tunne vedenkeittimen hienoutta. Elleivät sitten tuolla itärannikolla jossa ollaan enempi European. :) Tai en ainakaan tunne kovin montaa jolla se olisi. Kyllä niitä kaupassa näkyy, monenlaisia. Joten niitä myydään.
  Minä näin sen ekan kerran -76 Enkuissa ja toistamiseen -79. Se oli mielestäni mitä mainioin keittiövekotin. Maybe the best! ;)

  Äiti osti muovisen sellaisen joskus 80-luvulla. Se tummui sisältäpäin joten hän hankki uuden ruos.terästä. Minun piti saada se tänne omaan kotiin joten tilasin Amazonilta. Ei sitä kuitenkaan tule tarpeeksi käytettyä. Paitsi jos tarttee oikein kiehuvaa vettä niin jopa sillä lähtee...

  Olen tainut alkaa addikoitua sinun blogiisi. :D

  VastaaPoista
 10. Tärkein vekotin minun keittiössäni! Teen nimittäin tavallisesti pressokahvia, en suodatinkahvia. Jo kolmas käytössä, eka viety mökille.

  Minusta enkkukielisissä leffoissa tai sarjoissa on aina niin hauska kulttuurinen yksityiskohta, kun sanotaan että laitetaan the kettle on tai jotain sinne päin ja ruvetaan teen keittoon.

  VastaaPoista
 11. Anumorchy: Jännityksellä odotan minkälaisen vekottimen mies kaupasta kotiin kantaa.

  Natjale: Meillä kahvinkeitin pölyyntyy varastossa...

  Sateenkaari: En pärjäisi ilman. Aamulla keitän sillä jopa veden puuroa varten.

  Lissu: Sinne siis kedenkeittimiä myymään!
  Kuule voi sitä ihmisellä olla huonompiakin paheita, kun blogin lukeminen. Kiva, että käyt kommentoimassa.

  Helena: Aamuteet jäi väliin, kun ne viitsinyt ruveta kellalla vettä keittelemään. Taisin tästä joskus jo kirjoittaakiin, että jos näillä saarilla on joku ongelma, niin ensin pistetään kettle päälle ja sitten ruvetaan teekuppi kädessä ongelmaan puimaan. Asiat siis tärkeysjärjestyksessä: ensin tulee tee ja sitten vasta lääkäriltä saadut huonot uutiset, avoero, potkut töistä jne.

  VastaaPoista
 12. Vedenkeitin on todella kätevä. Itse sain sellaisen vasta puolivuosikymmentä takaperin, sitä ennen keitin veden pannulla, joka sitten vedenkiehuessa vihelsi niin kovaa, että korvat oli mennä lukkoon.

  VastaaPoista
 13. Sira: Vielä huomiseen asti pitäisä pärjätä ilman keitintä. Sitten helpottaa.

  VastaaPoista
 14. Hyvä keksintö, minun mummulla oli toki vedenkeitin Suomessa jo 1960-luvulla.

  VastaaPoista
 15. Hannele: Siis ihan sähköllä käyvä?

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!