tiistai 27. huhtikuuta 2010

Sisko ja sen veli

Tänään ajatukset ovat pomppoilleet sinne sun tänne, enkä ole pystynyt keskittymään, en sitten mihinkään. Edellinen lausekkaan ei pidä paikkaansa, mutta en viitsi sitä korjata. Ajatukset ovat kyllä keskittyneet tasan tarkasti Tampereelle, ja siellä tiettyyn sairaalaan. Äitini lonkka nimittäin leikattiin tänään. Juttelin hänen kanssaan jo puhelimessa. Kaikki oli mennyt hyvin, ja nyt vain odotellaan osastolle siirtymistä. Skypen kautta oli äitiä vaikea halata, mutta onneksi saimme edes jutella. Mielessäni lähetän kiitokset ortopedille ja muulle henkilökunnalle. Irlannin ja Englannin likaisten sairaaloiden jälkeen kysyn aina, että onko siellä puhdasta. Kuulemma on kuin hieno hotelli!

Serkkuni sanoikin, että luulisi jo menevän leikkaus rutiinilla. Kysymyksessä oli nimittäin jo kolmas lonkkaleikkaus. Ikää tällä sisupussilla, entisellä Lotalla ja maailman parhaimmalla äidllä on jo 86-vuotta.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun minä mielessäni hinaan troolarilla Irlannin-saarta lähemmäksi Suomea. Litistetään se siihen Pohjanlahteen Suomen ja Ruotsin välille, ja potkaistaan Ahvenanmaata ja Turun saaristoa vähän etelämpään.

Ensi viikolla on sitten vuorossa eno ja olkapää. Saadaankin suvun "nuoret"  kesäksi kuntoon! Ei kipeällä olkapäällä tikanheitto- ja mölkkykilpailut onnistu.

Tuohon väliin minä sen Irlannin hinaan. Voisiko joku Turun lähellä asuva siirtää nuo saaret edestä pois, että päästään täältä tulemaan.

13 kommenttia:

 1. Allu: Helena voisitko jelpata, että en jää jumiin.

  VastaaPoista
 2. Pikaista toipumista äidillesi ja reipasta menoa uudella lonkalla kohti kesää.

  VastaaPoista
 3. Hei
  juu, aloitin jo projektin niitä hieman siirtelemällä. Kukaan ei huomannu mitään, koska kaikki olivat seuraamassa miten TPS hävisi jääkiekossa HPK:lle. Vähän menee kielikartat sekaisin, mutta ei se mitään!

  Paranemista äidillesi ja enollesi ja mukavia kesäisiä hetkiä uusien jäsenten kera! :)

  VastaaPoista
 4. Hannele: Ja muisti pelaa kuin partaveitsi.

  Simpukka: Nyt alkaa sitten kova kuntoutus.

  Helena: Kiitos avustasi. Pistitkin heti tulemaan!

  VastaaPoista
 5. Tuo olikin hyvä idea vaihtaa saaren paikkaa. Muut eivät varmaan huomaisi mitään, mutta voisivat ihmetellä miksi vuorovesi lakkaa yhtäkkiä vuorottelemasta.
  Kuntoutus on leikkausten ikävin puoli, mutta pirtsakalta äitisi tuntuu, pikaista toipumista toivottelen.
  Onneksi nykyään on hyvät yhteydet, kaukana oleminen ei aina ole kivaa kun jotain suurempaa tapahtuu, mieliisti olisi läsnä.

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista aidillesi!

  Mun on pakko tulla puolustelemaan Enkkujen sairaaloita, ainakin niita missa minua on hoidettu :) Siistit, nopea, viihtyisa, ystavallinen palvelu ja hommansa osaava henkilokunta! Ei ne kaikki ole pahoja paikkoja, ja pitaa muistaa, etta Briteissa kaikki hoito on taysin ilmaista, ja monesti laakkeetkin!

  VastaaPoista
 7. Äitsykälle terkkuja ja toipumista!

  Ja hyvä idea tuo saarensiirtely, tervetuloa lähemmäs.

  VastaaPoista
 8. Sirokko: Nopeasti nostavat potilaan pysyttyn ja kuntoutus aloitetaan heti.
  Juuri tälläisinä aikoina sitä haluaisi olla lähempänä.

  Eryah: Kiitos. Kuten sanoit taso vaihtellee. Samoin jonojen pituus, riippuen siitä missä asui. Valitettavasti sairaalabakteerit myös jyllää ja se on täällä ja Englannissa todella vakava ongelma. Varsinkin leikkauksen jälkeen.

  Plussaa annan Enkkulaan ilmaisesta hoidosta ja lääkärissä käynnistä. Täällä mikään ei ole ilmaista.

  Mua muuten sitten ihmetyttää se, että sairaalan henkilökunta kulkee julkisissa kulkuneuvoissa työvaatteet päällä...

  Minna: Kerrotaan.

  VastaaPoista
 9. Paranemisia äidillesi!

  Saksassa oli muuten sama... työpaikalle sairaalaan kävelivät työvaatteet päällä. Jääks, sanoin minä.

  VastaaPoista
 10. Pikaista paranemista äidillesi.

  VastaaPoista
 11. Natjale: Mua tuo suorastan oksetti Lontoon tubessa, jos viereen istahti juuri vuoronsa lopettanut sairaanhoitaja.

  Sira: Kiitos!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!