perjantai 23. huhtikuuta 2010

Fish & ChipsJos päivän kalorikiintiö ei täyttynyt tuhdista enkku/irkkuaamiaisesta, niin sitten voisin suositella pistäytymään Fish & Chips ravintelissa tai grillissä. Suosittelen, että vedätte keuhoihinne reilusti raikasta ulkoilmaa (Lontoossa vähemmän raikasta, mutta ilmaa kuitenkin), ennen kuin astutte sisälle. Sellaista aitoa Fish & Chips-take awaytä ei olekaan, jossa asiakasta ei tervehtisi rasvan käry.

Sillä kiehuvassa öljyssä porisevat iloisesti leivitetyt kalafileet ja ranskalaiset. Ruokalista näytää seuraavalta http://www.fishandchipsbath.co.uk/
Nappasin tämän ravintolan netistä, ja jo pelkästään se tosi asia, että ravintola löytyy netistä kertoo, että tämä on niitä "parempia" Fish & Chips paikkoja. Meidän entistä korttelichipperiä tuskin netistä löytyy... Siellä ei istuttu, eikä sisustukseen liikoja panostettu. Ranskalaiset (laitettaako suolaa ja etikkaa?) ja kalat kääräistiin nopeasti paperiin, ja seuraava asiakas. Sentään kuitenkin ihan puhtaaseen paperiin, sillä ennen nämä herkut käärittiin sanomalehteen. Tarttuikohan mustetta ranskalaisiin?

Jotekin  Fish & Chips ei koskaan minulle maistunut. Jossain se meikäläisen rasvansietokattokin tulee vastaan. Täältä Irlannistakin ko. "herkku" saa, mutta yleensä samasta grillistä voi ostaa myös hampurilaisia yms. Käryt ovat samat Irlanninmeren molemmin puolin!


9 kommenttia:

 1. Kyllä näistä sinun polkista saisi mukavan ja mielenkiintoisen Irlannin oppaan! Kahdesti olen syönyt Fish & chips, Derryssä ja jossakin muualla, mutta molemmissa ihan lautaselta. Nälkä lähti.

  VastaaPoista
 2. Helena: Voi kiitos! Nälkä lähti varmasti. Pitäisiköhän minunkin yrittää, jos vaikka maistuisi paremmin.

  VastaaPoista
 3. Minun Armaani, joka kotimaassa on rasvaisen ruoan suurin inhoaja, syö Englannissa pekoniaamiaista ja sitä buddingia ja joskus kun hiukoo, niin fish&chips. En tajuu...

  Sulla on toi huumori silleen hallussa ja tuot esille vaihtelevia puolia Irlannista, joten voisit todellakin tehdä Erilaisen Irlanti Kirjan.

  VastaaPoista
 4. Viime vuosituhannella syötiin Englannissa fish & chips oikeasta sanomalehtipaperista ja viime vuonna Shanghaissa sanomalehtipaperin näköiseksi painetusta paperista ja molemmat oli o.k.

  VastaaPoista
 5. Hannele: No jaa...

  Leena Lumi: Miehesi syö itseltään salaa rasvaista ruokaa ulkomailla. Suomme hänelle sen ilon. Ole niin kuin, et tietäisi mitään.
  Pistän Erilaisen Irlanti Kirjan hautumaan!

  Allu: Etikka tappoi musteen maun!

  VastaaPoista
 6. Kun kävimme Lontoossa, asiaan kuului ilman muuta Fish&Chips-ateria. Se täydensi silloin sitä ilmapiiriä. Kerran söimme peri brittiläisen aamiaisenkin, mutta se oli niin tuhtia syötävää, että jätimme sen tuohon ainoaan kertaan.

  VastaaPoista
 7. Kenza: Ranskalaiset voisin minäkin syödä, mutta ilman etikkaa, please.

  Sira: Oikeassa olet Fish and Chips ja Lontoon kuuluu yhteen.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!