perjantai 30. huhtikuuta 2010

Apua! Saku tukehtuu

Mietin tässä, että voiko postauksen kirjoittaa niinkin tylsästä aiheesta kuin pyykkikorista.

Olenhan minä vanhoista kumisaappaistanikin kirjoittanut, joten eiköhän tämänkin jutun voi kirjoittaa (mitenkään lukijoita aliarvioimatta).

Ensinnäkin tässä teille kuva Sakusta niin ymmärrätte, että kysymys ei ole mistään muovikorista kylpyhuoneen nurkassa.Aamulla huomasin, että Saku-parkahan kohta tukehtuu. Iltapäivän ohjelma onkin sitten lukkoonlyöty: pyykkäystä ja silitystä. Ettei vain tule aika pitkäksi.

Mutta, nyt vähän enemmän Sakusta.
Englannissa asuessani ja viikonloppuisin kauppoja kierrellessäni (huom! otteita "edellisestä elämästäni" = aikakausi ennen lapsia) kerran, jos toisenkin kävelin rottinkalusteita ja muutakin sisustusjuttuja myyvän kaupan ohi. Näyteikkunassa minua katseli vihreillä silmillään veikeä sammakko.

Aluksi en edes tajunnut, että sammakko olikin pyykkikori. Viikosta toiseen Saku istui näyteikkunssa. Kauppa ei ilmeisesti käynyt, ja kukaan ei Sakua kotiinsa huolinut. Syykin oli selvä: pyykkikori oli törkeän kallis.
Eräänä lauantaina huomasin, että Saku oli hävinnyt ikkunasta ja tilalla oli valkoinen romantinen rottinkituoli. Tarvitsin kynttilöitä, joten poikkesin kauppaan sisälle. Kassalla maksaessani, huomasin nurkassa kyhjöttävän tutun sammakon, jolla oli korvassa lappu ALE -50%. Sammakko alaennuslappuineen oli kerrassaan säälittävän näköinen. Sanoin myyjälle, että tuo sammakkokin lähtee sitten mukaan.

Heräteostos! Enkä tietysti ajatellut, että nyt minun pitää muiden ostosten lisäksi raahata sammakkokin toiselle puolelle kaupunkia. Niinpä sitten täytin Sakun muovipusseilla ja käsilaukulla ja lähdimme talustelemaan kohti kotia. Matkalla saimme osaksemme huvittuneita ilmeitä. "Ettekö ole ennen sammakkoa nähneet", teki mieli tiuskaista, hikikarpaloiden valuessa otsalla.

Saku sai uuden kodin aluksi makuuhuoneen nurkassa, ja nykyisin pitää majaa kylpyhuoneessa. Kodit ovat vaihtuneet ja maakin siinä välillä, mutta nälkä ei Sakulle näinä vuosina ole tullut. Pahemminkin tukehtumisen vaaraasta voisi Saku välillä valittaa. Kissakin huomasi, että rauhallisin paikka meillä on Sakun suussa. Maggs-raukka päätyy vielä pyykkikoneeseen tummien vaatteiden seassa, jos ei ole varuillaan.

Yleensä en Sakuun kiinnitä paljon huomiota. Kukapa sitä pyykkikorilleen pahemmin juttelee. Paremminkin voivottelen, että taas täällä on tätä pyykkiä. Vieraat kylläkin naureskelevat pyykkikorillemme.

Muutot ovat verottaneet sammakkoakin. Toinen silmä on kadonnut, räpylät kerrassaan surkeassa kunnossa ja muutenkin ikä on tehnyt tehtävänsä. Ehkä Saku haluaa jo eläkkeelle. Ainakin 16 hyvin palveltua vuotta...mutta kukas sitten nielee pyykkimme? Toisaalta Sakuhan voisi siirtyä osa-aikaeläkkeelle. Ulkokomerossa tarvitaan "jotain" pitämään huolta mailoista, vesipyssyistä ja tennispalloista.

Operaatio, uuden pyykkikorin metsätys, voi (hyvällä omallatunnolla) alkaa!

14 kommenttia:

 1. Kauan on Saku tehtäväänsä hoitanut ja pysynyt kunnossa. Ehkä jokin kevyempi tehtävä olisi jatkossa paikallaan :) Hyvät viikonloput sinnekkin! Meillä täällä vappu mutta siellä ei ilmeisesti sellaista juhlita.

  VastaaPoista
 2. Kai se on sammakoidenkin joskus mentävä eläkkeelle.....Kiva tarina siitä miten löysit Sakun,ja anna sille nyt edes vähän henkireikää,ettei parka tukehdu;D

  VastaaPoista
 3. Sama ohjelma täälläkin, tosin pyykki jo narulla niinkuin tämänpäiväisestä postauksestani näkee. Hauskaa vappua Sakulle ja Sakun perheelle.

  VastaaPoista
 4. İhan hyvalla syylla voit paastaa Sakun jo elakkeelle,taikka sitten kevyempaan hommaan.Toivotaan,etta uusi "Saku" löytyy tilalle.
  Mukavaa Vapun aikaa Vihrealle saarelle.

  VastaaPoista
 5. Lezzie: Sitä mieltä minäkin, että kevyempiin hommiin. Vappua ei täällä vietetä, mutta maanantai on yleinen vapaapäivä.

  Yaelian: Ihme, että on edes enää hengissä. Niin kovaa työtä on raukka tehnyt.

  Allu: Olet nopeampi kuin minä... Täällä vielä koneessa.

  Sateenkaari: Yhtä hyvää tuskin löytyy...

  VastaaPoista
 6. Voi ihana suloinen reppana Saku!!! Kunnioitettavaan ikaan paassyt sammakko, saati sitten pyykkikori...

  VastaaPoista
 7. Olipa hieno kertomus Sakusta. Ehkä Saku on eläkepäivänsä ansainnut ja ehkä sen onkin syytä päästä vähän helpommille päiville. Hyvää vapunpäivää Sakulle ja Sakun perheelle.

  VastaaPoista
 8. Kiva kertomus ja Sakulle on kertynyt paljon ikaa....tuossa kuvassa se nayttaa ihan reppanalta :-)

  VastaaPoista
 9. Olet siis ajatellut ulkoistaa Sakun toimet. Toivottavasti löydät korvaajan! Toivotan ansaittuja eläkepäiviä tai vuorotteluvapaata, kumman nyt hän nyt saakaan! Ja teille hyvää (vappu)viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Eryah: Ehkä pitkän iän salaisuus on täysi vatsa.

  Sira: Sakulle löytyy mukava nurkka ulkokomerosta eläkepäiviksi.

  Kirsi: Se raukka oli paljon edustavamman näköinen nuorempana. On käynyt samoin kuin emänälle.

  Helena: Yhtä hyvää tuskin löytyy!

  VastaaPoista
 11. Saku sai ihastuttavan muistokirjoituksen, jos nyt päättää siirtyä kevyempiin hommiin. Toivottavasti se on ehtinyt tehdä jälkeläisiä, minäkin haluaisin tuommoisen Sakun vaikka heti.

  VastaaPoista
 12. Sirokko: Olen yrittänyt etsiä Sakun jälkeläisiä, mutta en ole valitettavasti löytänyt.

  VastaaPoista
 13. Ihana! Hieno kirjoitus Sakusta :)

  VastaaPoista
 14. Kenza: Saku on juuri nyt lähes nälkäinen. Keittiössä iso kasa silitettävää...

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!