maanantai 1. maaliskuuta 2010

Valinnan vaikeus

Yritän välttää lehtikauppoja. Miksi?
Laitan tähän kuvan, joka toivottavasti kertoo syyn.
Valikoimaa on kiitettävästi. Irlantilaiset lehdet eivät täyttäisi kovin montaa hyllyä, mutta kun avuksi otetaan naapuri saaren lehdet, niin ihan heti ei lukeminen lopu. Totuin Englannissa asuessani tähän lehtipaljouteen, ja silloin löytyi jo ne suosikit. Valitettavasti täällä lehdet ovat kalliimpia kuin Englannissa. Lehdillä taitaa olla ihan oma valuuttakurssinsa, niin paljon enemmän niistä saa maksaa täällä.

Harrastitpa sitten koristeompelua, kalastusta tai lennokkien kokoamista, löytyy hyllyistä sopivia lehtiä.
Ruokakaupoissa yritän vältellä lehtihyllyjä, sillä kiusaus on aina kova. Onneksi lähi-Aldissa ei niitä myydä, joten siellä käyminen on turvallista.

Täällä muuten lehtimyyjät eivät soittele kotiin, sillä lehdet ostetaan kaupassa.
Englannissa tein joskus kaupan kanssa sopimuksen, ja he toivat sanomalehden kotiin. Siitä piti sitten maksaa ylimääräistä kaupalle. Aikakausilehtiä pystyi kyllä tilaamaan Englannissa kotiinkin. Täällä en tiedä onnistuisiko kotiin tilaaminen.

Sunnuntain sanomalehtikasat tässä. Valittavana on irlantilaisia tai englantilaisia (irlannin uutisilla varustettuina).  Meille ostetaan aina Sunday Times, jossa lukemista rittää moneksi päiväksi.13 kommenttia:

 1. joo, vaikea valinta. Paljon lehtiä täälläkin, keksin että iso kasa rahaa menee siihen. Yritän olla ostamatta ja välillä luen ilmatteks kirjastossa.

  VastaaPoista
 2. Hannele: Suomalaiset lehdet pistetään aina kiertoon. Paljon lehtiin saa rahaa menemään, jos aina lankeaa..

  VastaaPoista
 3. Ai Irlannissakin on Aldi? Mä en kanssa aina ymmärrä lehtien hintoja, että miksi niiden pitää olla huomattavasti kalliimpia jossain naapurimaassa.

  VastaaPoista
 4. Joo Aldi on ja tietysti Lidl. Minä olen Aldin vakioasiakas. Ruokaan menee huomattavasti vähämmän rahaa, kun aloin tekemään ostokset Aldissa.
  Tuossa lehtien hinnoittelussa ei ole mitään järkeä. Muutenkin täällä on esim vaatteet kalliimpia kuin Englanissa.

  VastaaPoista
 5. Taalla on myös hyva lehtianti.Minun vakkarilehehteni kuukjausittain on "LEZZET" ruokalehti.Joskus ostan sisustuslehden,mutta muuta en.
  Taallakin lehdet ostetaan kaupasta.Ei siis voi tilata.Nyt olen kuullut,etta joitain paivan lehtia voisi tilata kotiin,mutta en tieda pitaakö paikkaansa.

  VastaaPoista
 6. Minusta on kurjaa, jos lehteä ei voisi tilata kotiin. TOki irtonumeroita on myös kiva ostella. Myös meillä Suomessa on esim. ruotsalaiset lehdet kalliita ja samoin saksalaiset; niissä on eri euro-hinnat eri maihin. Johtuisko myös veroista?
  Nyt en tiedä, että olenko kuvitellut vai muistanko väärin, mutta Lidlin oli pakko ruveta myymään suomalaisia iltapäivälehtiä, kun niillä on hyvä menekki. Myykö muissa maissa Lidl lehtiä?

  VastaaPoista
 7. Onnistuu taallakin aikakauslehtien tilaaminen kotiin, ja ainakin brittilehtien kohdalla se tulee myos usein huomattavasti halvemmaksi kuin irtonumeroiden ostaminen. Tilauslomake yleensa loytyy kys. lehdista, tai niiden nettisivuilta. (Siis tarkoitan tilaamista suoraan kys. lehden kautta - ei esim. newsagentilta, koska jalkimmaisessa tapauksessa se tulisi vaan kalliimmaksi, jos on edes mahdollista..)

  VastaaPoista
 8. Mä ostan oikeastaan kaikki aikakausilehdet irtonumeroina nykyään. Kyllästyin siihen, että jos tilasin pätkän jotain lehteä, tilausjakson hinta saattoi olla kalliimpi kuin vastaava pätkä irtonumeroina, kun jälkimmäiset on usein alennuksessa. Ja sitten kun se tilauspätkä loppui, alkoi puhelinmyyjät soitella pahimmillaan monta kertaa päivässä.
  Tuollaisen lehtihyllyn äärellä iskee kyllä helposti ahneus, kun ei osaa päättää mitä valitsee. Ja aika usein tulee valittua useampi kuin yksi...

  VastaaPoista
 9. @Helena: kyllä Lidl myy Saksassakin jonkun verran lehtiä, mutta oikeita roskalehtiä, minä en edes katso koskaan niiden lehtihyllyyn.

  VastaaPoista
 10. Äitini on hyvä laittaan lehtiä kiertoon.

  VastaaPoista
 11. Lidl myy täälläkin lehtiä, mutta vaikoimaa ei ole paljon.

  VastaaPoista
 12. Jos Suomessa lehtikauppiaat ovat kimpussa, niin meille rimputtaa puhelinfirmat. Eircomilta soitetaan kerran viikossa ja pyydetään palaamaan heidän asiakkaakseen.

  VastaaPoista
 13. Meille ei tule enaa myyntipuheluita - suosittelen tutustumaan tahan:

  http://www.dataprotection.ie/viewdoc.asp?DocID=908

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!