tiistai 30. maaliskuuta 2010

Pitäisikö itkeä vai nauraa

Eilen päätin ennen nukkumaanmenoa hoitaa pari työtä pois alta. Minähän täällä blogissani olen henkseleitäni paukutellut kevään alkamisesta useampaankin otteeseen. Keräsin kaikki talvikengät laatikkoon, joka  päätyy ullakolle pitämään seuraa joulukoristeille, ylioppilaslakille ja vanhoille vaatteille. Siis päätyy, kun mies tulee kotiin.Samalla pistin myös ylimääräiset täkit mustiin jätesäkkeihin, ja nekin odottavat ullakolle menoa. Nythän on kevät! Tai siis oli.

Tänään minun keväistä mielenrauhaani järkytettiin seuraavaalla sääennusteella:

"Further sleet and snow tonight. Some heavy falls will occur over parts of the midlands, north and east, with significant accumulations at higher levels. Drier and clearer further west and south with just scattered wintry showers. Lowest temperatures zero to plus 3 degrees and feeling very cold in the strong northerly wind."

Lunta ja räntää luvassa, ei nyt välttämättä täällä "etelässä", mutta muualla kuitenkin.

"Tomorrow will be windy and very cold with sunny spells and occasional showers. These will be mainly of rain and hail, but a few sleet or snow showers are possible also. Top temperatures 4 to 8 degrees."

Eikä huomenna tilanne näytä yhtään paremmalta.
 
Mitä tästä opimme. Talvikenkät pitää olla asemissa ympäri vuoden, ja ylimääräisille täkeille voi yllättäin tulla käyttöä. Mitäpä noita turhaa ullakolle raahaamaan.
 
Mistä meitä rangaistaan? 
 

13 kommenttia:

 1. Semmoista se kevaan tulo on. Ei kannata alkaa liian kesaiseksi maaliskuulla. Takapakkia tulee. Jopa taalla Levantissa on yllattaen tarvinnut pitkahihaista vaatetta edellisviikkojen helteiden jalkeen.

  VastaaPoista
 2. Kuuntelin juuri sääennusteen tänne Etelä-Pohjanmaalle ja meille luvattiin kutakuinkin tuollaista keliä kuin teille. Nyt tällä hetkellä aurinko paistaa ohuen pilviverhon takaa ja lämpötila +3,5 astetta.

  VastaaPoista
 3. Saksalaiset perheet tykkää mennä pääsiäislomalla hiihtämään, nehän vois nyt alkaa tulla sinne teille.

  VastaaPoista
 4. Anu: Minä se vaan en viisastu ollenkaa. Teen saman virheen joka vuosi.

  Lezzie: Olisi sittenkin pitänyt lähetä viettämään pääsiäistä sinne koto-Suomeen...

  Allu: Tervetuloa vaan kaikki saksalaiset tänne Irlantiin hiihtämän!

  VastaaPoista
 5. Ajattele positiivisesti: Jos olisitte lähteneet Suomeen pääsiäisenviettoon, saisit samanlaisen lämpötilan kaupanpäälliseksi vielä sohjoa nilkkoihin saakka. :)
  Kyllä se kesä vielä tulee, usko pois!

  VastaaPoista
 6. Minna: ...niin ja mummulassa ei ole kaikille kumisaappaita ja täältä en niitä kyllä raahaa.

  VastaaPoista
 7. Meillä täällä Berliinissä oli todella kesä muutama päivä sitten. Sitten tuli kylmä ja sateinen sää, muttei sentään lunta, eikä räntää. Ennen sanottiin aina, että pitkänä perjantaina sää on huono, mutta pääsiäisenä taas vallitsee hieno sää. Saa sitten nähdä. Talvi oli mukava, kun sain hiihdellä, mutta lunta en kyllä enää kaipaa. Nyt on kevään vuoro.

  VastaaPoista
 8. Sira: Tämä on kyllä ollut erillainen talvi. Yleensä täällä ei koskaan sada lunta eikä räntää. Toivottavasti tulee,kaiken tämän jälkeen, pitkä ja kuiva kesä.

  VastaaPoista
 9. Naapuri (täysirkku) ainakin juuri vakuutteli, että tulee aurinkoinen, kuuma ja kuiva kesä, kun talvi on ollut mitä on. Eilen tuli meilläkin räntärättejä taivaan täydeltä ja koko viime yön tuuli ujelsi niin että pelkäsin ikkunoitten tulevan sisään. Tänään sentään paremmin.

  Kolme lasta Suomessa nyt viikon, Roosa yrittää saada mahdollisimman paljon riparimerkintöjäkin nyt pääsiäisen aikaan, ettei tarvitsi paikallisissa hoidella...

  VastaaPoista
 10. Takatalvi on kurja juttu mutta aina niitä tulee.Täälläkin viileni muutamaksi päiväksi(josta olin tosi iloinen!)Toivottavasti nyt se kevät lähtee kuitenkin kunnolla teillekin tulemaan...

  VastaaPoista
 11. Leena: Me käytiin kirkossa neljä-viisi kertaa ja poju oli myös kirkon nuorten kanssa jalkapalloturnauksessa. Ei ole paljoa tapahtumia nuorille mihin voisi osallistua. Luuletko, että nuo käynnit riittää? Voinko soittaa sinulle, kun haluaisin vähän kysellä miten olet kesän suunnitellut. Aiotko olla Suomessa leirin ajan?

  Yaelian: On se niin väärin. Te kärsitte liiasta kuumudesta ja kuivuudesta ja meillä on vettä vaikka muille jakaa.

  VastaaPoista
 12. Laitoin juuri eilisiä lumikuvia blogiini. Itku meinasi tulla kun lumi tuiskusi. RIITTÄÄ jo. Sopii tulla upea kesä. Voisi alkaa jo toukokuussa!

  VastaaPoista
 13. Heljä: Mulla alkaa myös olla mittari täynä tätä talvea. Kuuman kesän toivossa..

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!