tiistai 16. maaliskuuta 2010

Ministeritön maa


Pyhää Patrickia juhlimme huomenna. Minusta kyllä tuntuu, että esim USAssa juhlitaan St Patrickiä vielä enemmän kuin täällä. No, vapaapäivä on tiedossa ja nuorempi ilmoitti, että paraatia ei tarvitse lähteä katsomaan tänä vuonna. Sopii minulle, sillä viime vuonna tein pyhiä päätöksiä siitä vihoviimeisestä kerrasta. Nimittäin, jos haluaa hyvät paikat, pitää paikalla olla hyvissä ajoin. Kun kaksi tuntia seisot samassa paikassa ihmisten töniminä, varpaa jäässä, niin siinä juhamieli alkaa jotekin kadota. Niinpä pyhitänkin Patrickin päivän kukkien istuttamiselle. Uudet kukkalaatikot olen jo hankkinut, ja huomenna haen multaa ja orvokkeja jne.

Irlannin poliittisella rintamallakin on ollut aika hiljaista tällä viikolla. Ai miksikö? No, kun meidän ministerit ovat lähteneet (kuka minnekkin päin maapalloa ja hyvissä ajoin) Pyhän Patrickin päivää viettäämään, ihan siis työn merkeissä. Terveysministeri Mary Harney on Uudessa Seelannissa. Pääministeri Brian Cowen on rapakon toisella puolella ja osallistuu keskiviikkona Valkoisessa Talossa Pyhän Patricin päivän juhlallisuuksiin Mr Barrack Obaman kutsumana. En sitten ole tarkemmin seurannut, missä muut ministerit viipottavat, mutta eiköhän sekin pian selviä.Tänä vuonna ministereille tehtiin selväksi, että rahaa ei sitten näillä matkoilla tuhlata. Tuskin he nyt kuitenkaan missään laitakaupungin motellissa asustavat.

Enpä muuten ihmettelisi, jos Mary Harney jättäisi paluulipun käyttämättä. Häntä nimittäin odottaa täällä taas varsinainen sotku. Yhdessä Irlannin sairaaloista on jäänyt 57000 (luitte oikein) röntkenkuvaa tutkimatta. On se vaan kumma, kun näissä valtion laitoksissa pääsee aina käymään täälläisiä "pieniä" vahinkoja. Asenne näytää olevan aina se yksi ja sama: tämä työ ei kuulu minulle. Eikä kukaa ota vastuuta mistään. Toisaalta, eihän se ministeri itse jättänyt niitä röntkenkuvia tutkimatta. Eiköhän ne syylliset löydy sieltä sairaalasta.

http://www.irishexaminer.com/breakingnews/ireland/eyeysnidcwau/

Antaa ministerien kiillotta Irlanti-kuvaa maailmalla. Minä se vaan raahaan multasäkkejä ja istuttelen orvokkeja. Huomenna tämä maa ei ole köyhä eikä kipeä!

3 kommenttia:

 1. Mukavaa St,Patrickin päivää,vaikka maa ilman ministereitä onkin.Toivottavasti se ei nyt asioita ihan sekaisin laita...;-)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa Patrickin paivaa! Ainahan ne vapaapaivat on mukavia. Kuuluuko sen viettamiseen rajumpaakin juhlintaa?

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Ehkä asiat menisivät paremmin, jos ministerit EIVÄT palaisi.

  Anu: Itsellä menee Paddyn päivä ihan rauhallisissa merkeissä, mutta kyllä moni herää huomenna päänsärkyyn. Torstainahan on sitten taas ihan tavallinen päivä, joten tänään pitää mennä pubiin jos juhlia haluaa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!