torstai 18. maaliskuuta 2010

Kipin kapin vedonlyöntitoimistoon


Jokaisessa itseään kunnioittavassa irlantilaisessa kylänpahasessa on ainakin viisi rakennusta
1. Kauppa
2. Kirkko
3. Koulu
4. Pubi
5. Vedonlyöntitoimisto eli täkälisittäin bookmakers = bookies

Tärkeysjärjestykseen en noita ylläolevia rakennuksia rupea tässä pistämään, jokainen tehköön listansa itse. Käväisin eilen naapurissa, ja rouva siellä luki keskittyneen näköisenä urheilusivuja. Minä sitä vähän ihmettelemään, kun ei hän yleensä ole urheilusta kovin kiinnostunut.
Tyhmä minä, tällä viikollahan on Cheltenhamin ravit Englannissa ja se on iso juttu myös täällä. Naapuri siinä teki listaa hevosista ja aikoi lähteä vedonlyöntitoimistoon. Jos vaikka tärppäisi.

Itse en vedonlyöntiä ymmärrä ja ottaisin varmasti avioeron, jos mies viettäisi aikaansa läheisessä vedonlyöntitoimistossa.Sen verran utelias kuitenkin olen, niin pari kertaa on "konttuurin" ovit tullut aukaistua. Sijoittamani summat ovatkin sitten olleet huikeita: Kaksi Euroa Arsenal v Chelsea jalkapallo-otteluut, ja toisen kerran olen lyönyt vetoa Munsterin Rugbyjoukkueen puolesta muistaakseni Eurolla.

Kuvittelin, että oven takana on pimeä ja tunkkainen, vähän pelottavakin "luola", mutta totuus olikin ihan toista. Enää en ihmettele, miksi jotku miehet viettävät siellä paljon aikaansa. Yllätyksekseni toimistohan oli suorastaan viihtyisä. Televisioruutuja oli tietysti useita, mutta mikä yllätti minut, oli mukavat sohvat ja tuolit. Sivupöydällä oli termoskannussa kahvia, ja karamellejäkin oli tarjolla. Paikka ei ollut tunkkainen, sillä siellä ei saa poltaa ja ilmeisesti ilmanraikastajaakin oli suhkutettu... Ja kukas istui tyytväisenä sohvalla kahviaan juoden, no yksi meidän naapureista.

Löin vetoa ja enkä jäänyt sohvalle odottelemaan ottelun alkua. Ottelun jäkeen lähdin sitten hakemaan "suurta" voittoani. Peräti kolmea Euroa ja keneenkäs taas törmäsin, no siihen samaan naapuriin. Oli ilmeisesti viettänyt koko päivän siellä sohvalla istuskellen. Mikäpäs siellä istuessa. Vaimo ei marmata tekemättömistä töistä, ja jos mieli tekee jotain muuta kuin kahvia, niin naapuri pubissa voi pistäytyä kolpakollisella siinä vedonlyönnin välissä. Ja eihän sitä koskaan tiedä, tänään saattaa olla juuri se päivä, jolloin iso kala tarttuu ongenkoukkuun...tai sitten ei.

http://www.cheltenham.co.uk/index.html

9 kommenttia:

 1. Hih, kiva tietää mitä jokaisessa irlantilaisesta kylästä löytyy! Itseäni huvitti USA:ssa se, että ei väliä minkä kokoinen kyläpahanen oli siellä oli aina mäkkäri ja kirkko :D Kirkkoja usein monia.

  Mä en harrasta vedonlyöntiä, mutta isäni kylläkin. Paljon harrastaakin, mutta äiti on lakannut naputtamasta siitä :D

  VastaaPoista
 2. Suomessa on ravit,missa pistetaan panoksia hevosten puolesta.
  taalla Turkissa on YOKEY,ja paljon tuollaisia "pelaamispaikkoja",missa miehet viettavat aikaansa jannittaen veikkaamansa hevosen puolesta.YOKEY on hevoskilpailu ratsastaen.Tuollaista kilpailua piaisi seurata tarkkaan ja jatkuvasti,etta olisi perilla,mika hevonen parjaa,ja mika ei.

  VastaaPoista
 3. Kenza: Voin kuvitella, että äidilläsi on välillä mennyt hermot. Naapuri taitaa asua siellä vedonlyöntitoimistossa.

  Sateenkaari: Kyllä hevosista ja jalkapallosta pitää olla perillä, jos lyö vetoa.
  Meillä oli rakennusmies, joka palkka meni joka viikko vedonlyöntiin. Sitten oli loppuviikosta aina "Matti taskussa", kun ei voittoa tullut.

  VastaaPoista
 4. Täällä on myös noita vedonlyöntitoimistoja. Tässä meidänkin kadulla on - saatat siis tietää sen. :)

  Minulta meni monta kuukautta ennen kuin tajusin, mikä paikka se on. Sisällä en ole koskaan käynyt - se näyttää ulkoota päin katsottuna jotenkin kalsealta paikalta. En tosin ole koskaan katsonut kunnolla - siinä on jotain mainoksia ikkunassa tmv. niin sisään ei näe.

  VastaaPoista
 5. Elegia: Luulen, että ikkunat ovat peitetty siksi, ettei ohikulkijat näe ketkä "toimistossa" aikaansa viettävät. Täällä on ihan sama juttu. Sisälle ei kadulta näe.
  Olen käynyt vain tuossa yhdessä ja se on aika uusi, joten en osaa sanoa ovat kaikki yhtä "kodikkaita". Epälen, että eivät ole!

  VastaaPoista
 6. Mua aina naurattaa mistä kaikesta sielä voidaankaan vetoa lyödä! Esim. Cheryl Colen seuraavasta heilasta. Listalla oli miehiä Simon Cowellista aina Barrack Obamaan asti! Obamalle tais olla kaikkein suurin voittomahdollisuus! :D

  VastaaPoista
 7. MaaMaa: Enpä olekkaan ajatellut, että julkisjuoruaja seuraamallakin voi rikastua! Minä veikkaan, että Cheryl ottaa miehensä takaisin ja parin kuukauden kulutua kuulemme vauvauutisia ja sitten taas erotaan ja annetaan anteeksi...

  VastaaPoista
 8. Aika jännää, että siellä saarilla harrastetaan niin paljon vedonlyöntiä. Meidän suunnalla käyvät enemmänkin casinolla menettämässä rahojansa.

  VastaaPoista
 9. Allu: Kumpi sitten on pahempi vaihtoehto? Tiedä häntä...

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!