sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Grayhound kisat
Olimme eilen koko perheen voimin katsomassa grayhoundereiden ratajuoksukisoja. Grayhounderit ovat suorastaan rumia, nälkiintyneen näköisä, koiria. Juosta ne kyllä osaavat ja kovaa. Kamerankin otin mukaan, mutta itse koirista en saanut kuvia, nimittäin salamavaloja ei saa käyttää koirien juostessa.

Läheinen stadium on upea ja näkemisen arvoinen paikka. Yläkerrassa voi ruokailun ohessa katsoa kisoja ja lyödä vetoa. Alakerrassa on rennompi meininki, ja jos näkä yllättää siellä voi tilata hampurialisia jne.  Juotavaa on tietysti myös tarjolla. Kesällä on mukava seurata kisoja ulkona. Eilen oli siihen vielä aivan liian kylmä, joten kävin vain pikaisesti napsimassa pari kuvaa.

Paikalla on monenlaista katsojaa: yläkerran ravintolassa järjestetään paljon firmojen tilaisuuksia. Lapset pääsevät myös sisälle, joten paikalla on aina paljon perheitä. Luku sinänsä ovat "asiantuntijat", jotka tuntevat koirat ja niiden omistajat kuin omat taskunsa. He tulevat lyömään vetoa, ja ottavat kisat tosissaan.

Illan aikana oli 11 starttia, joissa kussakin juoksi kuusi koiraa. Koirilla on hauskoja nimiä esim Hurry on Black, Stop Will Ya, Yes Boss jne. Itse en eilen lyönyt vetoa, mutta jos olisin, niin joukosta valitsisin aina koiran jolla on hauska nimi. Koirat muuten ovat uskomattoman nopeita, ja hiekka vaan pöllyää, kun koirat juoksevan "jäniksen" perässä. Ei ihme, että ovat niin laihoja.

Minulle riittää kisat kerran parissa vuodessa, mutta pojilla on siellä aina hauskaa. Eilen kummallakin pojalla oli kaverit mukana ja ilta sujui mukavasti. Emme illan aikana rikastuneet, joten aamulla taas töihin!

Parhaat paikat menevät innokkaimmille. Kannattaa olla ajoissa paikalla


Ravintolassa syövät voivat lyödä vetoa pöydissä.

Vedonlyöntipiste


Kokolattiamatoissa oli yllätys, yllätys greyhounderkuviot.


Kuuluttajilta vaaditaan tarkkaa silmää, ja kieli ei saa mennä solmuun.


Koirat juoksevat jäniksen perässä, saamatta sitä koskaan kiinni. Taitaa olla aika turhauttavaa.

 Alakerrssa on tunnelma huipussa, ja täällä istuvat ne kisat tosissaan ottavat.

6 kommenttia:

 1. Floridassa olin seuraamassa kerran samanlaisia kisoja ,kun oli se stadium aika lähellä.Vähän säälitti ne koirat,mutta toisaalta,aika hyvin saavat liikuntaa tuolla tavoin.

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Ei tarvitse sääliä näitä koiria. Hyvin niistä pidetään huolta. Näen niitä joskus isäntien kanssa kävelyllä, ja jos ilma on vähänkin kylmempi niillä on "vaatteet" päällä!

  VastaaPoista
 3. Meidän lähellä on kerrostalo, jossa asuu miespariskunta NELJÄN tuollaisen ison koiran kanssa, siis kerrostaloasunnossa.

  VastaaPoista
 4. Allu: Siellä ovat kuin sillit suolassa! Nuo koirat ovat kuulemma hyvin kilttejä, mutta ei kyllä huolisi meille. Eikä kissakaan tykkäis...

  VastaaPoista
 5. Jälleen kerran mukava aihe sieltä! Tai en välttämättä pidä koirakisoista, mutta se ja vedonlyönnit ovat oleellinen osa paikallista kulttuuria ja näin saan taas mukavalla tavalla siitä tietoa.

  VastaaPoista
 6. Helena: En minäkään mikään koirakilpailujen ystävä ole, mutta meillä oli vieras ja oli pakko keksiä jotain ohjelmaa. Taisi olla neljäs kerta, kun siellä olin ja päätin, että enää ei tarvitse mennä. Vedonlyönti taitaa täällä olla monille ongelma, ja voin kuvitella, että aiheesta käydään kiihkeitä keskusteluja monissa perheissä. Harva se vedonlyönnillä rikastuu...

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!