torstai 25. helmikuuta 2010

Two Faced Book

Minulla on aina radio päällä autossa. Suosikki kanavakin on löytynyt, ja kun on kanavan löytänyt niin mitäpäs sitä vaihtamaan. Pojat tykkäävät enemmän toisesta paikallisesta radioasemasta. Minä taas inhoan tuon kanavan kolmea mukamas niin hauskaa aamutoimittajaa, jotka vääntävät tikusta asiaa. Tänään nuo kolme puhuivat Facebookista (Naamakirjasta). Olin juuri vaihtamssa kanavaa, kun jäinkin kuuntelemaan heidän jutusteluaan.

Yksi nimittäin ehtotti, että kannaittaisi pitää kahta Facebookia. Toinen olisi virallisempi versio, johon hyväksyttäisiin ystäviksi esimies töistä, vanhempi naapuri, lasten opettajat, etäinen sukulainen, anoppi jne. Virallisen Facebookin päivitykset näyttävät seuraavilta:

 1. Aivan mahdottoman tekokas päivä töissä. Tulin vasta kotiin intoa puhkuen ja huomasin, että tein kolme tuntia ylitöitä. Minulla on maailman paras pomo.

 2. Kevät koittaa ja lähdin nauttimaan aurinkoisesta ilmasta. Samalla keräsin asuntoalueen ympäristöstä pussillisen roskia.

 3. Kerrassaan mukava Mary-tätini soitti ja kertoi tulevansa meille viikoksi. Maltan tuskin odottaa. Tiedossa ratkiriemukas viikko!

 4. Ostin uuden takin Brown Thomasista. Ensi kesän purjehdusmatka Kreikaan on sitten varattu.

Epävirallisen Facebookin kaverit ovat sitten paras kaveri Pat, entinen työkaveri Lisa, veli, kuntosalilta Tim, opiskelu- ja pubikaverit jne. Päivityksetkin ovat sitten paljon rehellisemmät:

1. Valehtelin orjapiiskuri-pomolleni, että minulla on tarttuva vatsatauti ja lähdin töistä jo kahdelta. Noutopizzan kautta kotiin, ja iltapäivä sujui leppoisasti telkkarin ääressä pizzaa mutustellessa ja kisoja katsoessa.

 2. Naapurin ikuinen valittaja Jim se tuolla kerää roskia ulkona. Kyllä ne toiset jaksaa. Tänään en kyllä tee yhtään mitään. No, pubiin saatan raahautua myöhemmin.

3. Suku on pahin. Mistä minua rangaistaan. Täti tulossa kylään. Apua! Sen kanssa menee hermot alle tunnissa. Onkos kenelläkään ylimääräistä huonetta vapaana ensi viikolla? Voisin tulla kylään.

 4. Tili tuli ja tili meni. Ostin Pennystä Eurolla kolme paria nilkkasukkia. Lomasta saan vain haaveilla.

Juontajat miettivät mikä nimeksi toiselle Facebookille :Two Faced Book (kaksinaamainen kirja), keksi joku.


http://www.facebook.com/

17 kommenttia:

 1. Hauska idea, mutta sitten jos vahingossa - tai esim. baarista tullessaan - sekoittaisi nämä ja viestit menisivät päin vastoin. Sepä ei oiskaan hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Helena: Täti ei taitaisi tulla enää vierailulle ja ylennyksestä saisi vain haaveilla!

  VastaaPoista
 3. Olipa hauska ja pirteä kirjoitus ajankohtaisesta aiheesta.

  VastaaPoista
 4. Simpukka: Kiitos! Mua nuo FB:n välillä niin itsekehuiset kommentit ärsyttävät.

  VastaaPoista
 5. Loistava! Mä voisin lähteä koekaniiniksi.
  Mulla facebookissa kavereina täti, äidin serkku, sukulaisia, entisiä alaisia ja pomoja sekä toki ihan oikeita ystäviä, uusia ja vanhoja. Eli päivitykseni liittyvät useimmiten aamutunnelmaan, mitä Miriam lohkaissut, onko flunssainen olo vai ei, sekä mitä ruokaa meinaan laittaa (mies lukee bussissa kotiintullessaan ja peukuttaa jos tykkää). Facebookissa mulla ei ole sairauksia eikä pahemmin muitakaan ongelmia.

  VastaaPoista
 6. Heljä: Entäs sitten jos ruoka ei olekkaan miehestä hyvää???

  VastaaPoista
 7. Varmaan olisi joskus tarpeellista olla kaksinaamainen.

  VastaaPoista
 8. Allu: Joo, me suomalaiset taidamme olla liian rehellisiä ja vaatimattomia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä, aiheutti hillittömän hihityspuuskan :D Minullakaan ei muuten ole sairauksia eikä muitakaan (oikeita) ongelmia Naamakirjassa.

  VastaaPoista
 10. Elegia: Kenelläpä niitä! Kaikki on kaikilla aina loistavan hyvin.

  VastaaPoista
 11. Jos mies ei tykkää, hakekoon take awaystä omat ruoat - ainakin olen varoittanut ;O)

  VastaaPoista
 12. Tuossahan voisi olla ideaa... Itse olen laiska päivittämään fb-profiiliani, kun alan miettiä, että ketä kiinnostaa mitä söin tai kävinkö kuntosalilla...

  VastaaPoista
 13. Pikkosisko: Minun kommentit liikkuva linjalla: tänään sataa vettä / tänään paistaa aurinko. Todella kiinostavaa luettavaa..
  Taida muuten olla uusi lukia! Tervetuloa.

  VastaaPoista
 14. Heh heh..kaksinaamaiskirja.. En ole kummassakaan, mutta kommenttini saattaisivat mennä just tolleen.

  VastaaPoista
 15. Minä harrastan joskus naamakirjassa sitä, että rajoitan kuka näkee minkäkin päivityksen. Joskus on vaan ihan pakko ;). Aina ei halua, että sukulaiset tai tietyt ihmiset tietävät/näkevät kaiken...

  VastaaPoista
 16. Sirokko: Täytyy sanoa, että vaikka naamakirjassa olenkin, en koe saavani siitä paljon irti.

  Suzhouren: Tuo onkin hyvä idea.

  VastaaPoista
 17. Hahaa, tää on hauska :-D Minä jäin viime vuonna aivan täysin naamakirjan koukkuun, se on ollut loistava!
  Kiva blogi sinulla!!! Ehdottomasti menee suosikkeihini! Löysin tänne Kenzan kautta, en ole muistaakseni ennen ollut. Nyt menen tsekkaamaan blogisi alkua josko löytyisi kuinka olet Irlantiin päätynyt :)
  - Sennie, joka asuu suomalaisamerikkalaisen perheensä kanssa Usan itärannikolla

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!