tiistai 9. helmikuuta 2010

Salaperäinen hääkutsu
Mies soitti minulle ja kertoi, että meidät on ehkä kutsuttu maaliskuussa häihin. Siis ehkä?

Hänen vanha opiskelukaverinsa oli soittanut, ja aikansa kierreltyään ja kaarreltuaan oli (tai siihen tulokseen mieheni ainkain tuli tai siis luuli tulleensa) pyytänyt jättämään kalenterista maaliskuisen lauantain vapaaksi ja tulemaan juhliin.

Mies oli ensin luullut, että kyseessä oli vauvan risitiäiset, mutta niistä ei ollut kysymys. Myöhästyneet tupaantulijaset? Vanhempien lasten syntymäpäivät? Kylläpä meni vaikeaksi. Kyseessä oli luultavasti hääkutsu.

Seuraavana iltana tuli puhelu Lontoosta. Yhteinen tuttu oli myös saanut epämääräisen puhelun ja kutsun Irlantiin. Sitten jutellessani toisen yhteisen ystävän kanssa selvisi, että heillekkin oli tullut puhelu, jonka sisältö oli jäänyt ystäväni miehelle kysymysmerkiksi. Hän oli saanut sellaisen käsityksen, että kyseessä oli "sulhasen" äidin muistomessu. Hän nimittäin kuoli muutama kuukausi sitten.

Viime viikolla sitten minä sain puhelun "sulhaselta". Olenko kuullut uutiset? Ai häistäkö? Sulhanen (kyllä, hääkutsusta oli kysymys) oli sitä mieltä, että ystävättäreni mies ei tajua mistään mitään. Nyt pitää saada vaimon kännykkänumero ja pian. Sulhanenhan oli selvästi pyytänyt heitä häihin, mutta mies ei kuulemma tajunnut missä mennään. Ha Ha!

Minä tietysti käytin tilaisuuden hyväksi ja pommitin häntä kysymyksillä tyyliin, että missä kirkkossa teidät vihitään ja entäs sen jälkeen jne. Kirkon nimestä en saanut mitään tolkkua, ja hotelliin mennään, mutta nimeä ei paljastettu.  Kellonajoista en edes kysynyt, kunhan nyt edes tiedän, että häihin tässä ollaan menossa. Ei siis ristiäisiin eikä muistomessuun.

Tänään sitten se ystävä, jonka mies ei tajua mistään mitään, soitti ja sanoi, että hänelle soitettiin. Vihkiminen on kirkossa, mutta aika jäi edelleen epäselväksi ja hotellin nimeä ei vieläkään julkaistu. Se kuitenkin selvisi, että lapsia ei kutsuta ja häälahjoja ei haluta.

Jännityksellä jään odottamaan kolahtaako luukusta oikein virallinen kutsu, joka vastaa kakkien meidän kysymyksiin - mitä, missä ja milloin?

Yleensä irlantilaisia häitä valimistellaan vuosia, ja kaiken pitää olla viimeisen päälle täydellistä. Keskiverto häät täällä maksavat 20,000.00, ja vieraita kutusutaan 189. Häät ovatkin täällä iso business. Lahjaksi ei todellakaan anneta tyynyliinoja tai pyyhkeitä. Yleensä hääpari haluaa lahjaksi rahaa tai sitten heillä on tavaratalossa lahjalista. Jostain myös luin, että kihlasormuksen keskihinta on 2,000.00.

Valitettavasti häistäkin on tullut kilpailun kohde. Jos serkun häissä oli jääveistos ja 10 kerroksinen kakku, niin meidän häissä pitää olla jäävuori ja 20 kerrosta kakussa ja vielä kuubalainen sikari kaikille miehille ja sulhasen ja morsiammen nimikirjaimin koristellut suklaarasiat naisille.

Halvaksi eivät häät tule kutsutuillekkaan. Jos hatusta lähtien joutuu asunsa ostamaan, niin hintaa tulee. Lahjaan menee satanen jos toinenkin. Jos vielä käy niin, että  hääjuhlapaikka on joku linna toisella puolella maata (eikä se tarkoita, että sulhasella tai morsiammella on mitään erityistä "connection" tuon linnan tai kylän kanssa), maksaa yöpyminenkin luultavasti ihan kiitettävästi. Jos vielä kuuluu lähipiiriin, saa kustantaa itsensä viettämään polttareita vaikka Lontooseen.

Nyt sitten jännityksellä odotamme mitä tuleman pitää. Huomenna pitäisi löytää sopiva hame näihin salaperäisiin häihin!

9 kommenttia:

 1. Hihi, näin täälläkin käyny, kun kaksi miestä "sopii", ei häistä kysymys, mutta vieraat eivät tulleet lainkaan... Ruoka valmiina päydässä.

  VastaaPoista
 2. Ompa salaperaiset haat. Ala nyt viela mekkoa osta, jos heilla on siella vaikka joku naamiaisteema tai muu...
  Taallakin satsataan haihin kovasti, vieraita kutsutaan usein 500 tai ylikin. Morsiuspuku useimmiten vuokrataan.

  VastaaPoista
 3. Ihan sama tuli mieleen kuin anumorchylle: kun saat hameen ostetuksi tulee kutsu jossa jokin teema ;o)

  VastaaPoista
 4. Hannele: Jos morsiammen tuntisin paremmin, niin soittaisin ja sanoisin, että kannattais varmasti lähtettää ne kutsut. Muuten saattaa olla väestä puutetta.

  Anu ja Heljä: Sulhasen tuntien ei tarvitse pelätä, että tulee mitään naamiaispukukutsua.
  Tulikin muuten mieleen, että kaapissa on yksi hame, joka saattaisi käydä näihinkin häihin. Heitän päälle vaikka hartialiinan tai jakun. Ottaisi kyllä päähän, jos muut siellä olisivat farkuissa ja minä uudessa hameessani.

  VastaaPoista
 5. Tästähän tulee jatkokertomus! Toivottavasti sentään h-hetkellä on tiedossa, missä teidän pitäisi olla. On vähän ikävää, jos kolkuttelette väärän kirkon ovea.

  Tuo teemajuttu on kyllä mennyt jo vähän yli. Olin muutama vuosi sitten kaasona ja töissä kahvipöytäkeskustelussa kaksi ihmistä kysyi, mikä on häiden teema. Tyhmänä mietin, että eikös häiden teema ole se, että mennään naimisiin? "Niin niin, mutta kyllä häissä yleensä on teema ja teemaväri." Meinasi morsioparka saada ylimääräistä lisästressiä, kun seuraavan kerran tavatessamme kysyin, onko teema ja teemaväri nyt ihan unohtunut suunnittelusta. Teemattomuudesta huolimatta saivat toisensa.

  VastaaPoista
 6. Laita mies asialle, mene itse perästä..
  Aika salaperäiset häät jos ei edes tiedä että häistä on kysymys :) Aikas outoa jos ei tule hienoa kutsua kun kerran suurellisista juhlistakin on kysymys..ehkä. En kyllä tiennyt että Euroopan puolellakin noin julmetusti häihin satsataan, luulin että paremmaksi vetäminen on ihan täkäläinen juttu.

  VastaaPoista
 7. Onpa salaperäistä.

  Ja onpa kallista lystiä siellä :O Järkyttävää.

  Ja en kyllä tajua tuota kilpailua tässäkään asiassa.

  Jenkeissä vähän sama homma noiden häiden kanssa. Mulla ei ole edes vihkisormusta ja sitäkö ne jaksoi päivitellä. Monet kerrat sanoivat, että "Kenza, pitää sun nyt sormus saada!" ja sanoin, että ei kiitos, lähden mielummin vaikka matkalle :P

  VastaaPoista
 8. Minna: Onhan tässä vielä aikaa, mutta onhan se vähän noloa jos vieraan pitää kysyä, että milloinkas juhlitan.

  Sirokko: Täällä tosiaan ei olla köyhiä eikä kipeitä, kun häitä järjestetään.

  Kenza: ...niin ja ajateleppas, jos sitten tulee ero ja on vielä häistä velkaa!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoista kuulla,miten tarina jatkuu.
  Suuret ovat taallakin yleensa haat.Jopa kolme paivaa kestavat.
  Ja kuokkavieraita tulee aina toinen mokoma.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!