lauantai 20. helmikuuta 2010

Milloin se kevät tulee?

Aamulla kello herätti aikaisin. Ei auta. Ylös vaan, oli lauantai tai ei. Puuroa kiehumaan, auton ikkunoita sulattamaan ja poika bussiin. Rugbyjoukkue lähti naapuri kaupunkiin pelaamaan. Onneksi oli bussikuljetus. Nyt sitten jännäämme tulosta.

Yöt ovat täällä edelleen kylmät, ja auto saa yön aikana  jääkuorrutuksen. Minä jo odottelen kevättä ja narsisseja. Taidan saada odotella vielä pitkään.

Kerryn reissu peruuntui, mutta teemme sen sitten maaliskuussa. Lomaviikko on mennyt nopeasti, ilman sen ihmeellisempää ohjemaa kuin elokuvissa käynti, talvi olympialaisten katsomista ja kavereiden tapaamista.

Itse pidin eilen vapaapäivän. Tapasin ystävän, siivosin laatikoita ja leivoin. Tuttavani kysyi viikolla, että onko sinulle mitään uutisia. "Ei, ei sitten mitään.Onneksi!", kuului vastaukseni. Sanoin hänellä, että elämä on parasta nykyisin, kun se on tasaista ja uutisköyhää. Meillä kun nuo uutiset, ainakin näin lama-aikana, ovat aina huonoja. Yrittäjän vaimona hän oli 100% samaa mieltä kanssani.

Tänään muuten sitten meillä syödään oikein peri-irlantilaista ruokaa: bacon and cabbage = pekonia ja kaalia. Ei nyt sentään ihan pelkästään, mutta porkkanoilla, perunoilla ja valkokastikkeella höystettynä.

Ovella koputtaa joku. Tai kyllä minä koputksen tunnistan. Naapurin poika sieltä tulee jo toiselle tarkastuskierrokselle, että joko se kaveri on herännyt. Ihan tavallinen lauantai-aamu siis täällä Irlannissa.

Näin komea kaali löytyi lähi-Aldista. Hinta huimaavat 39c.


9 kommenttia:

 1. Kevättä täälläkin odotellaan... ja tänään satoi lunta :-/

  Terkut Holskulasta!

  VastaaPoista
 2. Kun täällä katsoo ikkunasta ulos, voi todeta, että kevät ei tule hetkeen... Pakkasta parikymmentä ja lunta tulossa ensi yönä taas vähän lisää. Juuri nyt paistaa aurinko ja olisi varmaan mukava ulkoilusää, mutta minäpä makaan sohvalla viltin alla ja aivastelen kuumemittari kainalossa. Se huono puoli tuossa auringonpaisteessa on, että ikkunoiden likaisuus paljastuu. Listasit jossain vaiheessa omia inhokkikotitöitäsi - mun listalla ykkösenä on ikkunanpesu ja sen huomaa... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Natjale: Lunta ei tänne kyllä tarvita. Mukavaa viikonloppua!

  Minna: Unohdin ikkunanpesun listalta. Pääsee kyllä huippusijoille. Koeta parantua.

  VastaaPoista
 4. Hih, me syötiin tuollaisesta 39 sentin kaalista kaksi päivää kun tein kaalilaatikon lampaanjauhelihaa ja bulguria käyttäen.
  Mun ikkunalaudan narsissit on jämähtäneet samalle asteelle vaikka päivällä aurinko paistaakin.
  Olet ihan oikeassa: on ihanaa kun voi vastata kuulumisten kyselyihin "mitäs tässä, ei arkea kummempaa".

  VastaaPoista
 5. Heljä: 39c kaali on pilkotu ja kiehuu parasta aikaa kattilassa. Nälkä!

  VastaaPoista
 6. No news is good news...
  Kaali on hyvää, ja siitä saa niin monta erilaista juttua tehdyksi.Toivottavasti se kevät teille pian tulee..

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Minä en pidä kylmästä enkä sateesta yllätys yllätys. Taidan asua väärässä maassa!

  VastaaPoista
 8. No sitä kevättähän minäkin tänä aamuna etsin blogissani.

  VastaaPoista
 9. Allu: Jos löydät, niin lähetä tänne!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!