keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Ja taas siivotaan!

En ole raivosiisti, mutta joku järjestys se tässäkin huushollissa olla pitää. Silloin kun tuntuu, että oma talo on taas siivouksen tarpeessa, mutta treffit pölynimurin ja pölyhuiskun kanssa eivät jaksa innostaa, kannattaa siivoamisen sijaan istua alas ja katsoa englantilaista How clean is your house- sarjaa. Suomessakin tuo sarja on mielestäni näkynyt, nimellä Siivotaan, siivotaan.

Siivousexpertit Kim ja Aggie pistävät tiiminsa kanssa paikat kuntoon ja antavat sotkuisten omistajien kuulla kunniansa.Rasvaiset keittiöt hiirillä ja muilla ötököillä varustettuina ovat kyllä hirveää katseltavaa. Maakuuhuoneet ovat ylleensä niin täynä roinaa, että sisään ei mahdu. Olohuoneet eivät todellakaan kutsu oleilemaan. Vessoista ja kylpyhuoneista en viitsi edes kirjoittaa, sillä muuten menee meiltä kaikilta ruokahalut viikoksi.

Poika, se siistimpi, on ristinyt tämän ohjelman Dirty House = Likaiseksi Taloksi. Kun paikat on putsattu ja asukit vannotettu pitämään järjestystä, lähtevät ladyt pois, mutta tulevat kahden viikon kuluttua tarkastamaan ovatko opit menneet perille. Yleensä ovat, mutta poikkeuksiakin on. Tuon ohjelman jälkeen tulee tunne, että eihän meillä nyt niin sotkuista olekkaan!

No, ei ehkä NOIN sotkuista, mutta kyllä tunti-pari taitaa joka päivä mennä milloin mitäkin huonetta tai kasaa järjestellessä. Koska siivoaminen ei ole mieli puuhaani, olenkin tehty listan niistä kotitöistä joita inhoan eniten.

Tässä se tulee:
1. Uunin pesu
2. Parittomien sukkien järjestely
3. Suihkukopin pesu
4. Vessan pesu
5. Jääkaapin siivoaminen.

Kuten sanoin, meillähän on asiat ihan hyvin verrattuna...

13 kommenttia:

 1. Minäkin olen aina joskus seurannut tuota ranskalaisversiona..välillä tulee mieleen että huushollit on 'järjestetty' tarkoituksella ihan hirveäksi ohjelmaa varten. Mutta joo, kyllä sitä sotkua löytyy omasta kodistakin ihan tarpeeksi.
  Omaan inhokkilistaani laittaisin ensimmäiseksi pölyjen pyyhkimisen..sitä nimittäin tulee joka tuutista joka paikkaan ja loputtomasti.

  VastaaPoista
 2. Et kait yksin siivoo, toivottavasti saat apua, pojat on hyviä vessan pesijöitä ja kaappien järjestelijöitä, ja sukat saavat itse parittaa.

  VastaaPoista
 3. Sirokko: Meillä on onneksi vain ihan tavallista pölyä. Sitänkin ihan riittävästi!
  Englantilaisissa asunnoissa yleinen ongelma on säitytystilanpuute. Siitä syystä normaalitkin asunnon näyttävät sotkuisilta. Nämä ohjelman asunnot ovat kyllä ihan omaa luokkaansa, mutta en yhtään epäile etteikö ne ole oikeasti yhtä kamalia kuin ohjelmassa. Tulee vaan mieleen, että onko kaikki ihan päässä kohdallaa, jos noin haluaa asua.

  Hannele: Kyllä minä heitäkin aina komistan siivoamaan, mutta jotekin minun siisti ja heidän siisti ovat kaksi ihan eri asiaa.

  VastaaPoista
 4. Siivoamisen aloittaminen on mullakin aina vaikeetaa, mutta sitten kun vauhtiin pääsee niin suorastaan tykkään siitä :) (vähän sama juttu kuin punttisalille meno, itseasiassa! ;))

  Mä inhoan astianpesukoneen tyhjennystä ehkä kaikkein eniten!

  VastaaPoista
 5. MaaMaa: Joo, pitää vaan olla oikeassa vireessä, kun aloitaa siivoamaan.

  VastaaPoista
 6. Kun kerran tänne eksyin, niin kutsun sinutkin ulkosuomalaisbloggaajien foorumille :
  <a href="http://ulkosuomalaisbloggaajat.foorumit.fi>http://ulkosuomalaisbloggaajat.foorumit.fi</A>

  VastaaPoista
 7. Stazzy: Kiitos kutsusta ja eksyppä tänne meikäläisen blogiin uudestaankin.

  VastaaPoista
 8. Komppaan MaaMaata - en todella tykkää astianpesukoneen tyhjentämisestä. Jos saan inspiraation niin kaikki muu kivaa. Valitettavasti vaan inspis ei tule tarpeeksi usein ja välillä pakkopullana tehtävä.
  Tuota sarjaa katson, mutta välillä pitää kyllä kääntää pää pois kun tulee paha olo.
  Ihanaa torstai-iltapäivää!

  ps. laitoin emailia ruusnmarjakeitosta ;o)

  VastaaPoista
 9. Ei saa komistaaa eikä olla tyytymätön lasten siivoamiseen, jos joskus haluaa heidän tekevän jotain vapaaehtoisesti :)

  VastaaPoista
 10. Heljä: Saitko s-postia?

  Neljän lapsen äiti: Oikeassa olet. Poju pisti pyykkejä eilen kuivumaan. Mieli teki käydä vähän niitä oikomassa, mutta annoin olla. Tekipähän kerrankin jotain, ja täytyi pyytää vain kerran!

  VastaaPoista
 11. Olen myös katsonut kyseista sarjaa,ja tehnyt smana huomion mita sina,ettei meilla niin likaista sitten ole ollenkaan.
  Lahes samanlaiset työt kiinnostavat minua vahemman,mita sinulla tuossa listassasi.Uunin pesu ehkapa kaikkein vahiten kiinnostava.

  VastaaPoista
 12. Sateenkaari: Ja siksi se jääkin tekemättä!!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!