tiistai 23. helmikuuta 2010

Anteeksi ei anneta!


Eilen muistuikin mieleeni saamani joulukortti Pariisista. Siinä joulutervehdyksen ohella kysyttiin, että joko irlantilaiset ovat antaneet anteeksi ranskalaisille tämän käsipallojupakan. Ensiksi anteeksi P siellä Pariisissa (jos blogia luet), että en ole kysymykseesi vastannut aikaisemmin. Vielä tuo karvas kokemus kaivertaa irlantilaisten jakapallofanien sisäisiä syövereitä. Jos Suomessa kaveria ei jätetty, niin täällä anteeksi ei anneta. Ainakaan vielä.

Tuo kysymys tuli mieleeni, kun poika kertoi lauantain jalkapalloharjoituksista. Paikalla on yleensä noin 40 energistä poikaa. Valmentajien kärsivällisyyttä koetellaan, kun joukossa on aina muutama joka puhuu silloin kun pitäisi olla hiljaa, kysyy sataan kertaan mitä piti tehdä ja miksi jne. Joukon "pahin" vilpertti on kylläkin eräs punatukkainen poika. Vaahteranmäen Eemelin kujeet ja jutut yhdistettynä Peppi Pitkätossun punaiseen tukkaan ja veikeisiin pisamiin. Iloinen velikulta saa valmentajan verenpaineen ja äänen nousemaan lähes joka viikko. Isän ilmeestä päätelleen kotimatka sujuu keskustellen aiheesta "etkö-voisi-kerrankin-tehdä-niinkuin-sinulle-sanotaan". En sitten tiedä onko kotona verstashuonetta.

No, lauantain harjoituksissa joukkueen ranskalaisvahvistus koski kädellään vahingossa palloon ja siitäkös "Eemeli" oli remastunut. Häneltä kun ei jää mitään tärkeää koskaan huomaamatta. "Eemeli" toi julki ärtymysensä tietysti eemelimäisesti ja sanoi kovalla äänellä : "Nuo ranskalaiset ne ovat kaikki samanlaisia".
Olisin halunut nähdä valmentajan ilmeen!


Eilinen kävelylenkki suuntatui jalkapalloharjoitusten aikana kaupungille. Sieltä löytyikin heti sopiva kuvauskohde.

Kun Irlannin lippu liehuu ylväästi tuulessa,niin Ranskan lippu pitää matalampaa profiilia!

10 kommenttia:

 1. Hihhih!
  Joo, ei sitä Henryn käsipalloa varmasti Irkut vähällä anna anteeksi ... meillä töissäkin se on "arka aihe" kun tiimissä on sekä ranskalaisia että irlantilaisia jalis-faneja ... ranskalaiset ovat viisaasti jättäneet koko matsin mainitsematta ja jos (kun) irkut ovat asiasta rähjänneet pariin otteeseen niin ranskikset ovat olleet hiljaa taka-alalla :D

  Thierry Henry ei varmasti uskalla ihan heti tulla dubliniin lomailemaan...jos muutenkaan ;)

  VastaaPoista
 2. Heh.. hauskat liputukset ja hauska Eemeli! Eihän sitä nyt siitä vaan voi anteeksi antaa noin suurta vääryyttä.
  Oikeastihan syy on useimmiten erotuomareissa, jotain kamera-apua niillekin pitäisi saada.

  VastaaPoista
 3. Maa Maa: Ei ehkä paras mahdollinen keskustelunaihe!!! Mr Henryn kannattaa lomailla jossain muualla.

  Sirokko: Eemeli on kyllä tapaus sinänsä. Opettajalta koulussa kyllä varmasti kysytään hermoja. En jotenkin jaksa uskoa, että pystyy istumaan ihan hiljaa koko tunnin!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus."Hymya".
  Noita"Eemeleita" on valilla monessakin.
  Jalkapallo saa pikkuvaenkin kuumenemaan.Tiedan sen,silla vuosia olin mukana siina touhussa.

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari: Tällä Eemelillä on kyllä sana hallussaan. Pojista näkee heti ketkä ottavat pelaamisen tosissaan ja ketkä on sinne pakotettu. Nuoremalla on kolmet jalkapalloharjoitukset viikossa ja heti kun sää sallii hän on naapurin pojan kanssa potkimassa palloa. Urheilugeenit eivät ole minulta!

  VastaaPoista
 6. Oli kylla NIIN VAARIN hyvaksya se maali:(

  VastaaPoista
 7. Ebrufin: Tuollaista vääryyttä ei ihan heti unohdeta.

  VastaaPoista
 8. Oli todella väärin jopa kotiranskalaiseni mielestä, joka kulki työpaikalla hyvin matalalla profiililla.
  Meillä kotona liehuu sulassa sovussa Suomen, Irlannin, Ranskan ja Marokon liput. En ole vielä päättänyt otammeko Miriamin kanssa kaikki mukaan Paddy's daynä paraatia katsomaan.

  VastaaPoista
 9. Kerron meidän miehille, että K:n mielestä se oli väärin. Reitti selvä-päästetään sisälle!

  VastaaPoista
 10. Huh. Huokaan helpotuksesta, vähän jo pelkäsin että miten käy ;O)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!