keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Nauru pidentää ikää

Sain tänään hauskan sähköpostin ystävältä. Uutisia pakkasen vaikutuksesta: +10 astetta = Helsingin vuokra-asukkaat panevat lämmöt päälle. Lappilaiset istuttavat kukkia. +5 astetta = Lappilaiset ottavat aurinkoa, jos se sattuu nousemaan horisontin yläpuolelle. +2 Italialaiset autot eivät käynnisty. 0 Tislattu vesi jäätyy -1 Hengitys muuttuu näkyväksi. Aika suunnitella lomaa Välimerellä. Lappilaiset syövät jäätelöä ja juovat kylmää olutta. -4 Kissa tahtoo samaan sänkyyn. -10 Aika suunnitella lomaa Afrikassa. Lappilaiset menevät uimaan. -12 Niin kylmä, ettei edes sada lunta. -15 Ranskalaiset autot eivät käynnisty. -18 Helsingin talonomistajat panevat lämmöt päälle. -20 Hengitys muuttuu kuuluvaksi. -22 Amerikkalaiset autot eivät käynnisty. Ei tarkene luistella. -23 Poliitikot alkavat surra asunnottomien kohtaloa. -24 Japanilaiset autot eivät käynnisty. -26 Hengitystä voi leikata iglun rakennusaineiksi. -29 Kissa tahtoo samaan pyjamaan. -30 Saksalaiset autot eivät käynnisty. Lappilainen kiroaa, potkaisee renkaaseen ja lähtee käynnistämään Ladaa. Lapin jalkapallojoukkue alkaa harjoitella kevätkautta varten. Lappilaiset lapioivat lunta katolta. -39 Elohopea jäätyy. Ei tarkene ajatella. Lappilaiset panevat paidan ylimmänkin napin kiinni. -40 Auto tahtoo samaan sänkyyn. Lappilaiset panevat villapaidan päälle. -45 Lappilaiset sulkevat kylpyhuoneen sisäikkunan. -50 Merileijonat lähtevät Grönlannista. Lappilaiset vaihtavat sormikkaat rukkasiin. -70 Jääkarhut lähtevät Pohjoisnavalta. Lapin yliopistolla vietetään urheiluiltapäivää. -75 Joulupukki lähtee Napapiiriltä. Lappilaiset laskevat lakin korvaläpät alas. -114°C Alkoholi (etanoli) jäätyy. Lappilainen suuttuu. -268 Helium muuttuu nestemäiseksi. -270 Helvetti jäätyy. -273,15 Absoluuttinen nollapiste. Kaikki alkeishiukkasten liike lakkaa. Lappilaisetkin myöntävät, että jo vain alakaa olla vähän viliphoista.

11 kommenttia:

 1. Tää on loistava:DDD!!
  Pakko vinkata Lappilaiselle ystävälle:)

  VastaaPoista
 2. Arjaanneli: Taidamme lähestyä absoluuttista nollapistettä. Viikoksi eteenpäin on taas luvattu kylmää ilmaa.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä etelän tyttöä nauratti. Ihan tuli lämmin.

  VastaaPoista
 4. Simpukka: Teillä taitaa tareta paremmin kuin miellä!

  VastaaPoista
 5. +5 astetta = Göteborgilaisetkin ottavat aurinkoa, jos se sattuu nousemaan horisontin yläpuolelle :)

  VastaaPoista
 6. Hannele: Kannattaa nauttia joka auringonsäteestä! Kesää tässä jo odottelen.

  VastaaPoista
 7. Hauska:D Täällä taas on ihan erilaiset lämpötilat...

  VastaaPoista
 8. Yaelian: Kun koko kesän satoi kaatamalla ja nyt meinaa palentua pystyyn, niin tulee mieleen että mistä minua rangaistaan.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen tämän hauskuuden joskus saanut sähköpostissa. Oma lisäys: +20 ja algerialainen hakee toppatakin ylleen.Meillä mies pitää koko talven vanhaa Suomesta ostettua 'naparetkeilijän' takkia, vaikka lämpöä olisi +26 - kun kerran on talvi.

  VastaaPoista
 10. Juuri nyt tulee vaakasuoraan lunta sen verran, että vastapäistä taloa ei juuri näy ja mulla on koko matkan vastatuuli kävellä kotiin. En edes halua tietää, mikä on pakkaslukema tällä hetkellä, kun kohta alan vetää untuvatakkia niskaan ja lähden nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta... Ei lappilaisgeenejä ollenkaan tässä kropassa.

  Yrittäkäähän tareta siellä!

  VastaaPoista
 11. Sirokko: Onko miehesi käynyt Suomessa oikein paukkupakkasilla?

  Minna: Joskus on parempi, kun ei ajattele mitään. Vetää vaan takin niskaan ja menoksi.
  Yritämme pysyä sulina.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!