sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Maatilan tuotteita

Nuorempi poikani on onnekas kavereidensa suhteen. Yksi kavereista asustaa maatilalla, ja poika pääsee sinne usein leikkimään. On tilaa juosta, potkia palloa, peuhata koirien kanssa jne.
Isäntä aloitti noin vuosi sitten myymään oman tilan lihaa suoraan kotoaan.

Vähän ennen joulua talon yhteyteen avattiin kauppa, josta voi ostaa myös muiden lähiseudun maatilojen tuotteita. Kun tukkukaupat ja kauppaketjut jäävät väliin, ei liha tule yhtään kalliimmaksi ja on taatusti hyvää.

Irlannissa syödään paljon lihaa ja sen suhteen ollaan vaativia. Minusta mikään ei ole niin hyvää kuin uunissa kauan hautunut lihapata.

Otin kamerani mukaani, kun viimeksi kävin hakemassa väsyneen, mutta onnelisen viikarin kotiin. Vien teidät kanssani ostoksille.


Kun Irlannissa kerran ollaan, niin pottuja myydään isoissa säkeissä.Vihanneksia


Lihaa myydään pakastettuna


Kotona leivottuja herkkujaLuomumuniaKaupan pihassa on myös kanoja, erillaisia lintuja, kaneja jne. Niistä ihan oma postitus myöhemmin.


Toivottavasti asiakkaita riittää!

7 kommenttia:

 1. Tuollaiset kaupat ovat mukavia,täälläkin on sellaisia mutta kauempana automatkan takana.Toivottavasti tuonne tosiaankin tulee asiakkaita.

  VastaaPoista
 2. Suoramyyntimyymälöitä on meilläkin Saksassa maatiloilla, mutta leivonnaisia ei taida saada siellä myydä. Me käydään usein yhdellä hedelmäplantaasilla kun meiltä menee paljon hedelmiä.

  VastaaPoista
 3. Oi ihanuus. Meillä oli Donabatessa vastaava missä kävimme. Täällä meiltä kun ajaa vähän eteenpäin olen nähnyt "farm shop" kylttejä mutta vielä en ole pistäytynyt. Pitäisi.
  HARMAASTA Droghedasta tervehtien
  Heljä

  VastaaPoista
 4. Parhaan lihan saakin,jos voi ostaa tilalta suoraan.Ja kananmunat ovat varmasti tuoreita.
  Kiitos,kun otit mukaasi ostoksille.
  Halaus İrlantiin.

  VastaaPoista
 5. Soili, Heljä ja Sateenkaari: Toivon todella, että kauppa menestyy. Perhe on nähnyt kovasti vaivaa kaupan suhteen. Kunhan saan pakastimeen enemmän tilaa, niin käyn ostamassa kunnon satsin lihaa.

  VastaaPoista
 6. Irlannissa asumisen aikana olen todennut usein, että tämän maan naudanliha, lampaanliha ja monet muut on oikeasti Maailman Parasta!
  Onhan kunnon "steikit" maukkaita ameriikassakin, mutta ei vedä vertoja Irlantilaiselle lihalle. Mahtavan hyvää!

  Mekin käytetään enemmän teurastamoita ja varsinaisia vihanneskauppoja, kuin kauppaketjuista ostettua. Eron huomaa heti valmistuksessa; butcherin kananrinnoista, esimerkiksi, ei tule tippaakaan vettä paistaessa, kun taas tesco's finest kananrinnoista tulee desikaupalla...

  Onko teillä lumet sulanu nyt? Meillä on! JIPPIII!!

  VastaaPoista
 7. MaaMaa: Mies on niin nirso, että välillä oikein suututtaa. Lihan pitää olla just eikä melkeen.
  Lumet suli osittain, mutta vielä on nurmikko valkoisena. Huomista ajotilannetta tässä juuri mietin. On pakko olla aina tiistaisin töissä.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!