lauantai 9. tammikuuta 2010

Äly hoi, älä jätä!

Eilen sitten meni minulta ja opetusministeri Batt O'Keeffeltä lopullisesti sukset ristiin. Kaikessa viisaudessaan Batt ja muutama muu viisas päättivät, että kaikki maan koulut suljetaan, huonon sääennusteen takia torstaihin asti. 60% koulusta ovatkin olleet suljettuina, sitten joulun. Päätöksen ovat koulut saanet tähän asti tehdä itse, mutta nyt herrat päättivät, että loputkin suljetaan. "Ennustajaeukkomme"tietävät perjantaina, että maanantaista-keskiviikkoon ovat KAIKKI tämän maan tiet vaarallisia. MaaMaan ja Rouva H:n blogeista olette nähneet, mikä tilanne on Dublinin lähellä. Meillä päätiet ovat ajokunnossa, lunta ei ole ja koulut olivat normaalisti auki to-pe, ilman sen ihmeellisempää kaaosta. Kiitos tästä kuuluu suurelta osalta lämpimälle Golf-virralle, jonka olemassa olosta Batt O'Keeffe ei ilmeisesti ole kuullutkaan, vaikka onkin täältä kotoisin. Kylmä toki on täälläkin ja toiset sivutiet liukkaita, mutta tilannetta täällä ei voi verrata esim. Dublinin kaaokseen. Aikaisemmissa kirjoituksissani olen kirjoittanut, miten paljon arvokasta opiskeluaikaa syyslukukauden aikana menetettiin yläkouluissa. Ensi viikolla kolme päivää kuluukin sitten taas televisiota katsoessa. Entäs ne työssä käyvät vanhemmat, joiden työpaikat ovat auki normaalisti? Mistä lapsenvahti kolmeksi päiväksi? Kukaan ei uutisissa tai lehdissä kommentoinut sitä, että taas menee tunteja hukkaan etenkin niissä kouluissa, jotka tulvien takia olivat syyslukukaudella kiinni (lakoista, kurssipäivistä yms puhumattakaan). Se, mitä lapset oppivat tai ovat oppimatta, ei näytä kiinnostavan juuri ketään. Täällä kaikki näytävät sokeasti uskovan siihen, että opetuksen taso yläkouluissa on huippuluokaa ja, että tieto imeytyy aivoihin vaikka koulussa ei mitään tehdäkkään. Tulokset saadaan näyttämään hyviltä sillä, että vanhemmat maksavat yksityisopetuksesta (me muiden mukana) ja kokeiden vaatimustasoahan voi vuosi vuodelta alentaa. Sitten kehuskellaan maan hyvillä tuloksilla. Tottakai lapsista ja nuorista on kivaa, kun tuli taas lisää vapaata. Enkä usko, että opettajatkaan marssivat kaduilla ja vaadi töihin pääsyä. Jos ensi viikon lumipäivät pitää korvata, menevät he varmasti taas lakkoon. Kyllä koulujen rehtorit olisivat maanataina itsekkin osanneet päättää, voiko koulut aukaista vai ei. Anteeksi paasaukseni, mutta oli ihan pakko päästää höyryt ulos. Opetusministeriöön lähtee täältä kirje heti maanantaina. Ainakin tuon mielipiteeni esille! Isä toi pojille lunta Irlannin kylmimmästä läänistä Carlowsta. Läheinen golfkenttä tänään kello 12.00. Ehkä vähän vaaleanvihremämmät niityt.
Työpaikalta näkymät eilen 8.15.
Löytyihän sitä sulamatonta jäätä, kun oikein etsin.

10 kommenttia:

 1. Kurjaa kun sää vaikuttaa noin suuresti juuri koulunkäyntiin.Ja sitten kouluvuodesta tulee pitempi.Toivottavasti pian normalisoituu tuo sääkin teilläpäin.

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Sitä täällä odotamme. Pojat tekevät luistinrataa takapihalle!

  VastaaPoista
 3. Ymmarran sen,etta lumentulon ja pakkasen myöta monessa maassa menevat pasmat sekaisin,mutta sita en minakaan ymmarra,etta esim. koulut pitaa sulkea koko maassa.Hyvin harvoin naissa maissa on koko maan tilanne sama.Samahan se on taalla.Lunta ja pakkasta jossain,mutta ei koko maassa.
  Herrat paasevat helpommalla,kun ei tarvitse moneen kertaan vuorokaudessa tarkistaa tilannetta,ja antaa tiedotteita.Taalla Turkissa se tehdaan.Onneksi ei meillakaan ole enaan koululaisia.

  VastaaPoista
 4. Jotenkin tajusin, mutta en halunnut hyväksyä. Siis koko maan koulut, myös teillä. Loistavaa päätöksen tekoa. Nyt sitä paitsi näyttää, että huomenna ja maanantaina sataa täällä vettä ja on plussan puolella eli jos menee entisten vuosien mukaan niin kaikki sulaa viimeistään tiistaihin mennessä. No onpa ostettu ja tuotettu suolaa tuleville vuosille. Ja opettajat iloisia vapaapäivistä.
  Ironisesti (tiedän että ymmärrät) - varmaan kun opettajat saivat viikon ylimääräistä lomaa niin opettajien kokoukset tänä vuonna pidetäänkin sitten kouluajan jälkeen ...
  Heljä

  VastaaPoista
 5. Lähetä opetusministerille maantiedon oppikirja, hän on ehkä pinnannut ne tunnit! Kuulostaa uskomattomalta tuo opettajankokousten pitotapa. Mitenköhän lapset saavat opittua sen mitä suunnitelmissa on, jos yks lukukausi lyhenee yli viikolla?
  Hyvää loppuviikkonloppua!

  VastaaPoista
 6. Sateenkaari: Ministeri halusi näytää, että hän tekee jotain ja on huolissaan tilanteesta.

  Heljä: Kokouksia onkin taas tiedossa heti perjantaille. En vaan ymmärrä miten sitä kokoustettavaa aina rittää.

  Helena: ...niin tai maantiedon opettaja oli kokousessa, kurssilla tai lakossa, kun Golf-virrasta olisi pitänyt lapsille kertoa.
  Voin lyödä vetoa, että opetusohjemasta käydään läpi 70% max. Minä (typerä), kun luulin että ne Enkkulan yläasteet ovat ihan onnettomia. No, nyt teidän paremmin. Ala-asteet täällä kyllä ovat parempia. Ei tarvitse ainakaan istua likaisella kokolattiamatolla...

  VastaaPoista
 7. Kylmää teilläkin (minä ruvennut miettiin puutarhamatkaa Irlantiin).

  VastaaPoista
 8. Hannele: Kannattaa varmaan vähän odotella!!!!

  VastaaPoista
 9. Tuo koulujuttu on kyllä ihan uskomaton! Todellakin ois pitänyt jättää päätöksen teko koulukohtaisesti, eikä nyt koko maan kouluja sulkea sen takia että County Dublin on jumissa! Pistää kihisemään mullakin, vaikka ei nyt suoranaisesti vaikutakaan meihin... mutta teidän puolesta MUR! Lähetä kirje opetusministeriöön ja ootetaan mielenkiinnolal vastausta (jota ei varmaan tule...)

  Mukavaa uutta LUMETONTA viikkoa!! (fingers crossed!)

  VastaaPoista
 10. MaaMaa: Nämä koulujutut, kun eivät valitettavasti jää vain tähän. Olen ihan aidosti huolissani pojan koulusta. Yritä sitten saada murkku opiskelemaan. Verenpainelääkityksen tässä saa varmaan kohta aloittaa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!