maanantai 14. joulukuuta 2009

Terveisiä Turkkiin!

Blogini kautta olen tutustunut kerrassaan ihaniin ja mielenkiintoisiin ihmisiin ympäri maailmaa. Monia uusia tuttavuuksia minulla on Turkissa. Meidän nuoret miesten hiuksia ei saa leikata ketkään muut kuin turkkilaiset parturit. Ovat tämän ihan itse päättäneet, koska ovat aina olleet tyytyväisiä tulokseen. Tiedän ainakin seitsemän turkkilaista parturiliikettä noin kymmenen kilometrin sätellää meiltä. Onkohan siellä Turkissa enää partureita ollenkaan, kun täällä heitä on niin monta? Partureiden kanssa jutellessa, näytää tarina olevan aina sama: tapasivat irlantilaisen tytön Turkissa, ja sitten päätyivät tänne naimisiin ja perustivat parturiliikkeen tai ovat siellä töissä. Pari viikko sitten huomasin, että kaupungissa on uusi turkkilaisia herkkuja myyvä kauppa. En valitettavasi ehtinyt käydä sisällä. Seuraavalla kerralla käyn ostamassa omenateetä kylmien talvi-iltojen lämmikkeeksi. Erikoisterveiset kaikille lukijoille Turkissa! Tämä parturiliike on ihan lähellä

8 kommenttia:

 1. Lammin kiitos terveisista.
  Ai,teillapain turkkilaisilla on partureita.Suomessa pizzerioita.
  Se kaikista tavallisin tarina varmaan onkin,etta tavataan taalla lomaileva turistityttö,ja siita se sitten alkaa.Suurin osa varmaan muuttaa ainakin alkuun tytön kotimaahan.
  Kayppa katsomassa,mita on siella turkkilaisessa kaupassa myynnissa.Omenatee on ainakin hyvaa seka kuumana,etta kylmana.

  VastaaPoista
 2. Lammin kiitos taalta myös;)

  Kylla meilla "berber"eita riittaa- joka kadulla Tuppulassakin ainakin yksi...siis tassa keskustassa. Poikaa kun vien sinne, niin menen mukaan, kun niiden työntekijöiden kanssa on niin kiva jutella:)

  Turkkilaiseen kauppaan kipin kapin- siella varmaan on niita erilaisia jyvasiakin, joita voitte sitten napostella telkun aaressa.

  Ja "helva"a, mantyhunajaa...jne.

  VastaaPoista
 3. Sateenkaari: Kunhan tästä ehdin kaupungille, niin käyn katsomasaa mitä siellä kaupassa myydään. Käyn vaan aika harvoin, kun miedän kylässä (tai kyllä tämä pienestä kaupungista menee) on kaikki tarvittavat kaupat ja ostoskeksuksia on myös lähellä, niin kaupungille tulee suunnattua harvoin. Kaupungin keskusassa on yksi kebab ravintola nimeltään Istanbul. Englannissa näitä kebab ravintoloita oli joka kadunkulmassa. Omenateetä ostan varmasti.

  Ebrufin: Hyvä, että teilläkin vielä parturiliikkeitä riittää.
  Jyviä ostan myös. Ovat varmasti terveellisempiä kuin perunalastut.

  VastaaPoista
 4. Lontoossahan taitaa olla ihan oma alue missä turkkilaiset asuvat, suurin osa maahanmuuttajista taitaa olla Turkin kurdeja. Mielenkiintoista tietoa että Irlantiin mennään hiusalan hommiin kun todellakin Suomessa pyöritetään noita kebab-pizzerioita...Ihan mielenkiinnosta kyselen että onko näissä parturiliikkeissä omistajapohja paikallinen vai turkkilaistaustainen?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Omistaja on yleensä turkkilainen, ja työtekijät myös turkkilaisia. Nyt vaan taitaa käydä niin, että uusia liikeitä avataan liikaa eikä asiakkaita riitä kaikkiin. Muutamissa liikkeissä on näkynyt myös puolalaisia ja latvialaisia työntekijöitä, mutta työn tulos ei ole kyllä yhtä hyvä.
  Irlannista on jo pitkään tehty pakettimatkoja Turkkiin, joten ilmeisesti romanssit ovat syttynet lomamatkoilla. Valitettavasti liitot ovat päättyneet usein eroon, mutta parturit ovat jääneet.

  VastaaPoista
 6. Kiitos taaltakin, ja terveisia takaisin - eika huolta, berbereita riittaa viela meillakin istanbulissa :)) Mutta hyva tietaa, mista lisaa löytyy jos taalta loppua alkavat ;)
  Mina en enaa naiskampaajalle edes mene, kylla miehet osaavat tehda naisesta kauniin :)

  VastaaPoista
 7. Karoliina: Nämä vaan tällä miehiä "kaunistaavat". Eivät suostu minun hiuksiini koskemaan. Poikien hiusten leikkuu maksaa 10-15 Euroa vähän paikasta riippuen.

  VastaaPoista
 8. :) vai ovat pojat diversifiotuneet pois kebapista! :) hyva niin. mutta tyhmaa etteivat suostu leikkaamaan naisten hiuksia, mikakohan siihenkin on syyna - etta se on vaikeampaa vareineen ja tuperruksineen? hmmph.. taalla naisten leikkuu maksaa 15 liiraa eli 7 euroa, miesten taas n. 4-5 euroa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!