tiistai 1. joulukuuta 2009

Kangaspuilla

Sunnuntain postituksessa mainitsin, että suvustamme löytyy todella taitavia kutojia: Sain lahjaksi tädiltäni yli viisi metriä kaunista mattoa. Tästä tulee kaksi mattoa uuteen vierashuoneeseen. Sopii hyvin puulatialle, vai mitä? Poppana on myös tädin kutoma: Tässä tämä kerrassaan upea valoryijy. Paikka vielä hakusassa. Tätä ei pistetä mihinkään huomaamattomaan paikkaan.
Lisää mattoja....
Poppana löysi tiensä ryjyksi:
Saman taitavan tädin töitä. Tämän ryijyn paikka on yläkerrassa.
Äitikin on aikoinaan viettänyt tunnin jos toisenkin kutomapiirissä:
Onneksi talossamme on paljon tilaa näille upeille ryjyille, poppanoille ja matoille.
Kiitokset maton ja valoryijyn kutojalle mieluisista joululahjoista!

10 kommenttia:

 1. Kauniita ryijyja ja mattoja.
  Valoryijy on aivan ihana nain kuvassakin,saatikka sitten seinalla.
  tuollaisilla kasitöilla on paljon tunnearvoa.

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoja käsitöitä,,varmaankin näyttävät hyviltä teillä siellä kotona!

  VastaaPoista
 3. Ihania ryijyjä! Olen ryijyfani, vaikka meillä lapsuudenkodissakin oli vain yksi ryijy ja omassa kodissani ei ole koskaan ollut yhtään. Ryijyt luovat lämpöä ja tunnelmaa.

  Ja teillä on ihan parkettilattiakin! Onko se tavanomaista Irlannissa? Meillä on kokolattiamatto ja se tuntuu olevan täällä muutenkin "se juttu". Noh, eipähän tarvinnut ostaa mattoja ;)

  VastaaPoista
 4. Sateenkaari: Oikeassa olet näillä käsitöillä on paljon tunnearvoa.

  Yaelian: Olen näitä "ripotellut" eri huoneisiin. Poikkeavat ainakin paikallisesta sisustustyylistä.

  Elegia: Täällä on enemmän uusia/uudempia taloja kuin Englannissa. Kokolattiamattoja on ennen kaikkia vanhemmissa taloissa (ja vanhemmilla ihmisillä). Meille laitettiin parketit talon remontin yhteydessä. Uudemmissa taloissa suositaan yleensä puulattioita. Meillä on kokolattiamatto vain portaissa. Englanissa sain loppu elämäkseni tarpeeksi likaisita kokolattiamatoista. Vaikka niitä pesetinkin, ei niistä tullut puhtaita.

  VastaaPoista
 5. Meillä myös poppanoita ja räsymattoja äitini ja suvun naisten kutomina. Tunnetärkein on raanu, jonka mummini on kutonut kun muutin ensimmäiseen omaan kotiini. Pitäisikin varmaan joskus kuvailla.
  Ihanaa joulunodotusta äitisi kanssa koko perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Kiva että tänä päivänä löytyy muitakin jotka osaavat arvostaa käsitöitä...
  Minun mummoni oli valtavan taitava käsityöihminen. Omassa kodissani on onneksi paljon hänen käsiensä tuotoksia. Esim. seinällä riippuu Kaukametsä-ryijy jonka hän teki minulle kastelahjaksi. Työhuoneen lattialla on räsymatto jonka kudoimme yhdessä.
  Olen perinyt onnekseni pikkaisen hänen käsityötaitojaan.

  VastaaPoista
 7. Heljä: Laitapassa mummisi raani blogiisi,niin näen minkälainen on.
  Ajattelin muuten raahata koristeet ullakolta viikonloppuna. Kyllä on kivaa, kun oma äiti on täällä!

  Suzhouren: Uusi nimi ja uusi lukija. Tervetuloa! Olen yhden poppanan joskus paukutellut kangaspuilla. Käsitöitä tein "nuorena" enemmän. Nyt tuntuu siltä, että voisi taas aloittaa tekemään jotain käsillä. Eri asia on osaanko enää mitään. Kaulaliina syntyy helposti, mutta niitä on kaappi pullollaan. Täytyy visiin aloittaa patalapusta!

  VastaaPoista
 8. Viimein kerkisin kurkkimaan blogiisi :)
  Ihania mattoja ja ryyjyjä; tuo lämpöä kotiin eikä äänet kaiu kun on seinilläkin pehmeetä. Meillä ei ole mattoja ollenkaan nykyisessä kämpässä, eikä muuten pölynimuriakaan! Ländiksen mielestä ei tarvi imuria kun ei ole mattoja ... on vain moppi. Voishan sitä ostaa jonku imurin, mutta ei olla innostuttu. Lakaisen lattiat sen sijaan.
  Mutta HETI kun on oma kämppä niin alan varustamaan, kalustamaan + sisustamaan juuri oman mielen mukaan :)

  VastaaPoista
 9. MaaMaa: Ihan totta, että vuokralla asuessa ei asunnosta tee oman näköistä. Oletteko ostamassa Ranskasta oman asunnon? Minusta kodin pitää olla sellainen, että siellä voi elää. Valkoista sohvaa meille tuskin koskaan tulee!

  VastaaPoista
 10. Ei osteta ainakaan heti ensialkuun Ranskasta asuntoa; vuokralle sinnekin mennään ensin. Jos todella tykätään sielä olla, niin sitten katsotaan uudelleen.
  Suomessa vuokrakämpät sai ihanasti oman näköiseksi, kun oli sentään omat huonekalut ja tavarat - täällä ei ole edes niitä :( Toisaalta hyvä, niin on helppo muuttaa vuokrakämpästä toiseen, mutta inha kun ei saa juuri esim sohvan väriä tai mallia päättää (ellei ole tosi kiva ländis!) :)

  Mäkään en ottais valkoista sohvaa; se ois suklaaläiskiä jo täys! ;)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!