torstai 10. joulukuuta 2009

Irlannin budjetti 2010

Irlannin budjetti julkaistiin eilen. Yllätyksenä ei tullut, että maan rahakirstu on tyhjä. Tyhjästä on paha nyhjästä! Ajattelin kantaa korteni kekoon ja autaa pääministeriämme Brian Cowenia ja hänen tiimiään. Näillä toimenpiteillä uskon valtion taloudenkin kohenevan nopeasti, ja mikä parasta ilman lakkoja:

Irtokoirien lunastusmaksu 150.00 Teillä ja asuntoalueilla kuljeskelee paljon irtonaisia koiria. Omistajalle helppoa, kun ei tarvitse viedä koiraa lenkille. Siitä vaan naapurin puutarhaan kakimaan. Nämä koirat pitäisi mielestäni viedä irtokoirille tarkoitettuun keskukseen, josta omistaja voi sitten lunastaa omansa reilulla satasella.

Koirankakan keräämättömyysmaksu 150.00 Täällä on koirankakkaa joka paikassa. Ei näytä kuuluvan maan tapoihin, että jos koira viedään ihan itse lenkille, myös jätökset korjataan ainakin jalkakäytävältä. Olen kyllä nähnyt varoituksia, että on rikos jos koira kakkii mihin sattuu, mutta eipä näytä tätäkään lakia kukaan valvovan.

Roskaamislaki 50.00 per roska Tyhjät muovipullot, tupakka-askit, karkkipussit jne.on kätevää heitää auton ikkunasta tienvarteen. Vahteja paikalle, ja valtion kassaan alkaa kertymään rahaa ja paljon.

Kiroilumaksu 5.oo per f-sana Irlantilaiseen lauseeseen kuuluu ainakin yksi f-kirjaimella alkava sana. Kiroilu on niin yleistä, että paikalliset eivät sitä edes itse huomaa. Nyt taisin iskeä varsinaiseen kultasuoneen. Kiroiluvahdit liikenteeseen, ja lapsilisiä ei tarvitse alentaa 16.00 Eurolla.

Ilman valoja pimeällä, sateessa, sumussa tai hämärässä ajamisesta 100.00 sakko Joka ikinen aamu törmään (siis lähes kirjaimellisesti) näihin teidenritareihin, jotka eivät saa, eivät sitten millään, autojensa valoja päälle.

Heijastinliivittömänä liikkumisesta pimeällä 50.00 sakko ja liivien pakkolunastus 20.00 Heijastinliivit on kyllä pimeällä must. Luulisi oman henkikullan olevan kaikille niin rakas, että haluaa näkyä myös pimeässä. Kiroiluveron lisäksi, tästä uudesta verosta, kertyy sievoinen summa valtion kirstuun.

Siitä vaan, Brian ja tiimi, uusia lakeja säätämään ja ennen kaikkea niitä valvomaan!

Tässä pääministerimme miettii, että mistäs vielä voisi säästää!

13 kommenttia:

 1. Nyt sitten kiireesti tilaamaan audienssia paaministerinne puheille.
  Mika kumma se on,etta niin monessa maassa valtion johdolla ei ole tuollaisia "saastömenetelmia",mita on tavallisilla asukkailla.Ja sinne valtuustoon ja valtion johtoonkin aina valitaan ne vaarat ihmiset paattamaan.
  Pitaisi varmaan vaihtaa niin,etta valtion johtaja ja paattajat kadulle,ja normaalikansalaiset tilalle,niin jopa muuttuis asiat.Eikös vain.
  Muuten hyvat ovat ehdotuksesi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Sateenkaari. Kasalle kyllä puhutaan säätämisen tärkeydestä ja siitä että ei saa elää yli varojensa. Samat säännöt eivät todellakaan päde vation rahakirstun hoitoon. Taidanpa pirautaa Brianille!

  VastaaPoista
 3. Brian on kyllä niin ruma, että voi jestas! :D

  Budjetti on aika rankka, sitä eilen kuuntelin radiosta; kovasti säästetään vääristä paikoista.... Samalla iloitsivat radiossa Samuel Beckett -sillan avautumista: siltaan laitettu noin 60 miljoonaa euroa. Ja pidesivät Luas -linjaa Doclandseille (Pointille asti): siihen meni 90 miljoonaa euroa. Jne Jne...

  Koirankakat, roskat ja valoitta ajaminen raivostuttaa muakin suunnattomasti!
  Yks kerta olin keskellä päivää liikennevaloissa ja mun edessä olevasta autosta kauheesti mulle vilkuttelivat ja yritti jotain sanoa. En tajunnut mitään. Viimein sieltä tuli vanhempi ukko ulos ja käveli mun luo ja sano mulle ikkunsta "your headlights are on!" -- olin aivan hölmistynyt. "yea, so...?" ja ukko käveli takas autolleen.... Vaikutti sille, että heidän mielestä niitä ei "kannata" pitää "turhaan" päällä ... ?? Muualla Euroopassa PITÄÄ olla päällä vaikka keskellä kirkkainta aurinkoista päivää!
  On mahdotonta erottaa ajavat autot parkkeeratuista jos valot ei ole päällä - keskellä kirkasta päivääkin! Saati sitten illan ja yön hämärässä!
  MUR!

  VastaaPoista
 4. MaaMaa: Oletko koskaan kuullut, että meidän Brianilla olisi ollut mitään naisseikkailuja? No ei varmasti!

  Täällä vanhemmat ihmiset luulevat, että akkku kuluu jos auton valot on "turhaan" päällä. Naapurin setä näin minua sivisti, kun autoilen kesät-talvet valot päällä. Tyhmä minä, kun akkuani noin kulutan.

  Hyvää viikonloppua sinne Dubliniin!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista. En osaa oikein mitään kommentoida, koska Irlannin politiikka ei ole niin tuttua. Mutta silti luen näitä mielenkiinnolla.

  Itse olen näin lyhyen ajan kuluessa havaitsevani, että täällä koirien kakit kerätään aika kiltisti. Monella on jopa sellainen kakkakauha tähän tarkoitukseen :D

  VastaaPoista
 6. Elegia: Oikeassa olet, ei siellä tarvinnut katsoa jalkoihinsa koko ajan. Toisaalta ei täälläkkän kaupungin keskustassa tarvitse varoa, koska siellä ei ole koirien ulkoiluttajia. Nämä "kasat" ovat ja asuntoalueiden onglemia. Suomalainen ystäväni taisi olla tämän kylän ainut järkevä koiranulkoiluttaja. Valitettavasti hän muutti takasin Suomeen!

  VastaaPoista
 7. Ma vastustaisin kiroilumaksua (sananvapaus jne.), mutta suosittelisin parkkivalvontaa vaikka yksityisten puljujen toimesta - saisivat mun puolestani vaikka kuskata kokonaan pois autot, jotka on pysakoity laittomasti, ja siita seuraisi sitten iso lunastusmaksu, josta voisi menna puolet valtiolle. Ainakin ihan ensialkuun tulisi isot rahat, ja ajan mittaan ihmiset ehka jopa oppisivat valttamaan laitonta pysakointia..

  VastaaPoista
 8. Stello: ..no, mutta kun minä tähän tupla keltaisille viivoille vaan ihan vähäksi aikaa autoni parkeerasin. Ei kai tästä mitään haittaa ole (vaikka takana on pitkä jono autoja ja ihan laillinen parkki paikka olisi 100m päässä). Niin se menee, valitettavasti.

  VastaaPoista
 9. :))

  Mitä mainioimpia ehdotuksia joista suurimman osan voisin (saisinko?) adoptoida tänne Moskovaan.

  Koirat juoksee vapaina (tosin suurinosa niistä kulkukoiria, mutta myös isännän omistavat juoksevat usein vapaana), ja kakkia saa ihan minne vain, vaikka lasten leikkipuiston hiekkalaatikkoon.
  Roskikseen ei millään saada osumaan roskia, kun ne on aina niin hitsin kaukana, kuka nyt metriä jaksaa liikkua tyhjä pullo kädessä!

  VastaaPoista
 10. Noppuli: Ihan vapaasti vaan! En vaan tiedä miten tiedän pääministeri ehdotuksiisi suhtautuu.

  VastaaPoista
 11. Mun piti tohon parkkijuttuun naurahtaa, että täällä tuntuu olevan OK parkkeerata ihan mihin vain "hetkeksi" kunhan on ne hätävilkut päällä. Kauhee hätä: haen kahvin sparista ja jätän auton oven eteen vilkkumaan!

  VastaaPoista
 12. MaaMaa: Ihmiset ovat uskomattoman laiskoja kävelemään. Mieheni aina sanoo, että ihme kun kukaan ei aja ostoskeskusken seinästä sisään, ettei vain tarvitse kävellä muutamaa metriä. Parkkipaikka, kun pitää löytyä just oven edestä!

  VastaaPoista
 13. Vaikea loytaa yhtakaan irlantilaista, joka lunastaisi koiransa(tai minkaan muunkaan) edes 5 eurolla saatikka sitten 150 eurolla. Etenkaan nyt.

  Eipa taitaisi myoskaan olla rahaa roskavahtien palkkaamiseen ja poliisien resurssitkin on aika vahissa nyt kun poliisiasemiakin on suljettu eli myoskaan ihmisten sakottaminen valoitta ajamisesta tai heijastinliivien kayttamattajattamisesta tuskin toimisi. Irlantilainen mieheni nauraa taalla ideoille aivan kaksinkerroin-sanoo etta suomessa eletaan ihan eri maailmassa kuin taalla. Totta, etenkin nyt, 2 vuotta taman blogikirjoituksesi jalkeen.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!