lauantai 21. marraskuuta 2009

Suklaa-kaurakakkuja


Tänään teki mieli leipoa jotain hyvää. Jotain joka valmistuu nopeasti.
Tässä teillekkin ohje. "Raati" sanoi, että maisuivat hyviltä.
  • 150g vehnäjauhoja
  • 75g kauraryynejä
  • 125g voita tai margariiniä (huoneenlämpöinen)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasorkeria
  • 125g sokeria
  • 125g suklaarouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Lämmitä uuni, 190 astetta
  2. Vaahdota sokeri ja voi/margariini.
  3. Lisää sekaan kananmuna ja vatkaa.
  4. Lisää jauhot (joihin on listätty leivinjauhe), kauraryynit ja suklaarouhe.
  5. Nosta teelusikallisia nokareita taikinaa leivinpaperilla päälystetylle pellille. Jätää väliin tilaa, sillä kakut leviävät paistettaessa.
  6. Paista kakkuja noin 10-15 min, kunnes kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä kuumalla pellillä noin 5 min.

2 kommenttia:

  1. NAM!
    Kiitos ohjeesta.En olekkaan koskaan tehnyt noita suklaisena.Ehdottomasti kokeilen.

    VastaaPoista
  2. Kerro sitten onnistuiko. Täällä yön satoi ja tuuli. Nyt aurikon paistaa,mutta illaksi on taas luvattu sadetta.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!