torstai 19. marraskuuta 2009

Saavilla vettä ja maansuru

Tuli tässä mieleen aamulla töihin ajellessa, että pitäisiköhän minun vaihtaa Blogini nimi. Vihreätniityt työmatkani varrella näyttivät tänä aamuna lähinnä harmailta. Vettä tuli vaakatasossa joka ilmansuunnasta, ja tuuli tarttui välillä autoon niin, että luulin että kohta lennetään! Tuulilasin pyyhikijätkään eivät tahtoneen pärjätä satelle. Hauskinmman Bloginimen on mielestäni keksinyt Sirikko: Lapiolla Hiekkaa. Minä ajatelin, että mitäs jos tylsältä kuulostava "Elämää Vihreällä (tai siis tällä hetkellä harmaalla) Saarella"-nimi vaihtuisi uuteen, ja ai niin totuudenmukaiseen, Saavilla Vettä. Jään miettimään asiaa. Jos ei Irlannin kansaa ole tarpeeksi rankaistu parina viime viikkona vesisateella, niin eilinen jalkapallo-ottelu sai ihmiset lopullisesti masennuksen valtaan. Lippua Etelä-Afrikassa pidetäviin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin ei tullut. Jopa minä (enkä ole koskaan väittänyt olevani mikään jalkapallofani), näin omilla silmilläni että Ranskan Thierry Henry pelasi käsipalloa. Uutisissa sanottiin, että Henry oli kertonut asiasta tuomarille, joka oli tokaissut pelaajalle, että sinä et ole tuomari. Arvatkaapas mistä tuomari oli kotoisin? No Ruotsista. Toivottavasti tuomari ei ole lähiaikoina suunnittelmassa Irlannissa lomailua, sillä voin taata että hän ei ole tänne tervetullut. http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2009111910628513_jp.shtml Yllätyin muuten itsekkin siitä kuinka vihaiseksi tuosta maalista tulin. Meillä kun jalkapalloa pelataa, eletään, kommentoidaan ja katsotaan, niin huomaan että "aivopesu" on tehonnut ja minunkin verenpaineeni hyppäsi huppulukemiin ranskalaisten maalin takia. Onko minun vähitellen tunnustettava itselleni , että ihan oikeasti istuin ja katsoin lähes kokonaisen jalkapallo-ottelun? Pitäisiköhän käydä juttelemassa jonkun valotakkisen ammati-ihmisen kanssa näistä tuntemuksistani? Tästä viime päivien vesisateista vielä sen verran, että täällä tulvii ja pahasti. Nousuvesi sitten vielä pahentaa tilannetta. Paikallisuutisissa kerrottiin jumiin jääneistä autoista ja kodeistan evakoiduista ihmisistä. Kaupungin keskustaan odotetaan myös vedenpaisumista. Joen ja sen haarojen halkomaan kaupunkiin eivät päiväkausia kestävät rankkasateet sovi. Toivottaan, että pahimmilta vahingoilta vältytään... ja yläkertaan semmoisia terveisiä, että hanan voisi kääntää kiinni. Nyt heti! Tässä minun vesimittarini. Toinen saavi on jo täynä vettä, ja toinen puolillaan.

10 kommenttia:

 1. Hyvä nimi-idea:) Mulle ehdotettiin kanssa että vaihdan blogin nimeä (jotain sumuun viittaavaa se oli) kun valitin mieletöntä sumua ja sateita:)
  Sateista huolimattaa .... mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan blogisi nimi on ihan hyvä,koska Irlantia mielletään vihreäksi saareksi,niin miksei sitten vihreät niityt.Helppo ainakin muistaa.
  Ai teilläkin maasuru jalkapallon vuoksi,voi poloisia jalkapallofaneja!
  Kylläpä teillä tulvii,tuleeko teille usein tuollaisia vedenpaisumuksia?Tänne sais tulla tuollaisia vesimääriä,,,,

  VastaaPoista
 3. Voi ISO MYÖTATUNTOHALI Irlantiin:( Olen katsonut sen maalin videolta vaikka kuinka moneen kertaan, ja ei voi olla totta! En voi ymmartaa, etta noin selva kadella ohjaus hyvaksytaan!

  Irlanti olisi ansainnut paikkansa. Ranska menee taysin sakalla:(

  VastaaPoista
 4. Alan itsekin ajatella että jotain kamalaa addiktoitumista tapahtuu vaivihkaa futiksen kanssa, katsoin siis sen teidän matsinkin toisen puoliajan ja jatkoajan ihan suurella mielenkiinnolla. Siis ihan totta otti takaraivoon se Ranskan käsimaali enemmän kanssa. Jo on aikoihin eletty! En ymmärrä miksei jalkapallotuomarit käytä apuna maalikameroita niin kuin jääkiekossakin. Suorastaan törkeä teko tuomarilta noin tärkeässä matsissa! Tuosta jää todella huono maku. Kaikki sympatiat teille!

  Ai niin ja kiitos nimikehuista.Elämää Vihreällä saarella on ihan hyvä nimi Irlanti-blogille vaikka se Saavilla vettä kuulostaisikin välillä totuudenmukaisemmalta :)

  VastaaPoista
 5. Finkinja: Huomiseksi luvattiin poutaa ja sitten taas lauantaiksi ja sunnuntaiksi lisää sadetta. Reivi siitä sitten huumoria!!!

  Yaelian: Voisin pistää pari lentokoneellista vesisaaveja sinne teille. Näitä tulvia tulee aina silloin tällöin, kun sade oikein yltyy. Me asumme niin korkealla mäellä, että ei onneksi vaikuta. Radiossa sanottiin, että kaupungille menoa ei suositella, siellä kun joet tulvivat ja liikenne puuroutuu. Tilanne vaan pahenee, jos lauantaina taas alkaa satamaan ja sitten vielä nousuvesi tekee omia tuhojaan.

  Ebrufin: Uusinta ottelu, ei tuollaista saisi hyväksyä. Vieläkin on verenpaine korkella. Onkohan musta tullut jalkapallofani? Mitä luulet?

  VastaaPoista
 6. Voi että :( Harmi kun jää kisat välistä. Täytyy myöntää, että itse en ole seurannut ollenkaan, minulla ei ole esim. harmainta aavistusta onko Espanja mukana siellä, todennäköisesti? Sen taidan tietää, että Suomi tippui, eikö? :D

  Sentäs sen tiedän, että kisat tulevat olemaan Etelä-Afrikassa. Meidän piti reilu 2v sitten muuttaa Mosambikiin ja mies silloin jaksoi meuhkata kuinka sitten mennään katsomaan kisoja :)

  Aurinkoisempaa keliä sinne vihreille saarille! :)

  VastaaPoista
 7. Koo tuli kotiin eilen töistä ja ranskalaisuudestaan huolimatta piti hyvin matalaa profiilia. On vihainen tuomarille. Sanoi myös, että Ranskan presidentin pitäisi julkisesti pyytää anteeksi Irlannilta. Yritin toppuutella ja sanoa, että ei nyt sentään yhdistetä politiikkaa urheiluun.
  Eilen koulumatkalla vain reppu ja äidin käsi piti hennon Miriamin pystyssä myrskyssä. En sitten kuitenkaan autolla vienyt kuten teki vielä lähempänä koulua asuva naapurin rouva: näin kun alkoi pakata Miriamin koulukaveria autoon, olimme koululla ennen heitä. Oikeasti: meiltä koululle 1 - 2 minuuttia, he asuvat vielä lähempänä porttia... Tarjosi mulle kyytiä kotiin, repesin täysin ja kieltäydyin. Ihmiset tuijottivat kun nauroin koko kotimatkan. Saa nähdä puhuuko mulle enää tänään.
  Hei - myrskystä huolimatta: on perjantai!

  Heljä

  VastaaPoista
 8. Sirokko: No, kaippa tästä seivitään, mutta väärin se oli ja FFF (France Football Federation) ei tietenkään ole uusinta pelin kanalla. Luulisi, että omaatuntoa kokuttelisi sen verran, että ei kehtaisi mennä vääryydellä jatkoon. Kiva kun tulee kannustavia kommentteja vähän joka puolelta. Teillä sentään kävi hyvin!!!

  Kenza Pitää pojilta kysyä tuota Espanjan tilannetta. Niillä kun ovat nämä taulokot päässä!! Voi, kun vanhempaa jaksaisi kiinnostaa läksytkin yhtäpaljon. Espanja varmasti nähdään Etelä-Afrikassa pelaamassa, eiks ne oo aina todella hyviä.

  Heljä Lueppas tämän päivän Irish Examineria, niin huomaan, että meidän Brian oli Ranskan pressan kanssa jo asiasta jutellut.
  Kuule noista kyytitarjouksista vielä, että silloin kun en ollut töissä kävilimme aina kouluun, jos ei nyt ihan kaatosadetta ollut. Matkaa 1.5 km. Matkalla meille aina tarjottiin varmaan kolme kertaa kyytiä ja aina sama kysymys. Onko sun auto rikki?
  Johan se kyydintarjooja kastui enemmän siinä autoon kömpiessään, kun että olisi sinne kävellyt. Voi äly hoi älä jätä!
  Nyt ei sada, mutta kuulemma huomenna taas!

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti sulla hyvät sadevaatteet.

  VastaaPoista
 10. Hannele Ei ole sateenvarjosta paljon apua näissä myrskyissä!!!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!