maanantai 9. marraskuuta 2009

Rakkaat hyvinpalvelleet kumpparini

Kävin viime viikolla etsimässä talvikukkia ikkunalaatikoihin B&Qstä (tänne Englannista rantautunut rauta/sisustus/puutarhakauppa). Keskellä kauppaa oli isossa korissa toinen toistaan kauniimpia kumisaappaita. Oli raidallisia, kukallisia, pilkullisia jos jonkinmoisia. Niitä siinä katselin ja olin jo ostamassa iloisen väriset kukkakummparit, kun omatuntoni alkoi kolkuttaa. 20-vuotta hyvin palvelleet harmahtavat kumisaappaat ovat edelleen hyvässä kunnossa = ei reikiä. Ulkonäkö nyt on, kuten huomaatte vähän nuhruinen, mutta ei se ruohonleikkuuta haittaa. Monet jalkapallo-ottelut olen katsonut mutavellissä seisoen, eivätkä olet jalkani kastuneet. Kuinka mahdollisesti voisin heittää Suomesta ensin Englantiin raahatut, ja sieltä Irlantiin päätyneet kumpparit roskiin? Miten kauniilla kukkakuvioduila kumppareilla voi mennä lähellekkään mutaista jalkapallokenttää? Ruohonleikkuusta nyt puhumattakaan... Kumppareista tulee mieleen myös seuraava juttu: Muutimme tänne seitsemän vuotta sitten elokuussa. Englannissa oli ollut harvinaisen lämmin kesä. Uuden asuntoalueen keskellä oli suuri vihrealue, jossa lapset pelasivat jalkapalloa ja muuten vaan temmletivät. Voi sitä riemua, kun ulkona sai olla ihan vapaasti! Viheralue oli välillä ymmärrettävästi aika märkä, ja lenkkarit kastuivat monta kertaa päivässä. Siispä kumppareita ostamaan. Hyvinvarustetun kenkäkaupan myyjä katsoi minua ihmeissää, kun kysyin onko heillä kumppareita. -Elokuussa? -Niin, ostaisin kummallekkin kumpparit. -Voi rouva hyvä, eihän kumppareita nyt kesällä myydä. -...mutta ulkonahan sataa (yritin minä).... -väärä vuodenaika. Syksyllä niitä sitten tulee taas myyntiin. Onnkeksi Dunnesista (paikallinen tavaratalo) löytyi sitten kahden kumpparit, vaikka olikin elokuu! Haloo!!!!!!

7 kommenttia:

 1. Taalla meilla ei edes löydy kauniita kumppareita.Tosi vahan ihmiset kayttavat taalla kumisaappaita.Ei ainakaan naiset.Ne katsotaan olevan työmiesten kenkia.

  VastaaPoista
 2. Täällä käyttää kumppareita vain lapset. Jutustasi muistui mieleen ensimmäinen Englannin kesäni. Kun sadepäiviä riitti niin kumppareista tuli pula eikä niitä tietenkään missään myyty ainakaan aikuisten kokoa, pyysin äitiäni lähettämään omat haisaappaani postitse, heh, kaikkea sitä on tuiki tärkeänä pitänytkin.

  VastaaPoista
 3. Juuri pari paivaa sitten pongasin yhden kenkakaupan ikkunassa aivan ihanan varikkaita kumppareita kaiken maailman kokoja...mutta kun me ei oikeastaan enaa tarvita? lasten ollessa pienia ostin joskus Suomesta- silloin ei löytynyt. Nyt naköjaan oli!

  VastaaPoista
 4. Hih, aika hassua että kumppareita ei myydä silloin kun sataa...Itselläni ei nyt ole kumppareita,ja harvoin täällä niitä tarvitseekaan.Viime talvena (niin jos niitä on täällä,niin vaan talvena)näin parissa kaupassa juuri sellaisia nättejä kukallisia ja kuviollisia,ja mietin pitkään,ostanko vai enkö osta...Saapas nähdä,jos tänä talvena ostan..

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari: Minä kyllä työmiehestä menenkin, kun tuo ukkokulta on niin paljon pois kotoa.

  Sirkko: Ovatko haisaappaat vielä tallessa?

  Ebrufin: Voihan ne ostaa vaikka koristeeksi, kun ovat todella niin kivan näköisiä. Siellä tuskin niille käyttöä on.

  Yaelian: Eihän sitä koskaan tiedä, milloin tulee tarvis kumppareille. Paras olla ne varalta kaapissa. Täällä on kumpparikelit kesät talvet, siis ainakin minun mielestä.

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole kenelläkään kumppareita ja on ollut ehkä kaksi kertaa kun niitä olisi tarvinnut :)

  VastaaPoista
 7. Mizyena: Ajattelin sinua,kun katsoin tuota kuvaa. Olisit varmasti saanut nuo kumpparitkin näyttämään "viehtättäviltä"!!!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!