tiistai 24. marraskuuta 2009

Ostoksilla Tescossa

Suomessa lomaillessani tiiraan maitohyllyjä tarkaan. On laktoositonta maitoa, jugurttia, rahkaa, kermaa jne. Olin jo luopunut toivosta, kunnes kerran Tescossa luulin että joku yrittää juksata minua. Hyllyssä oli laktoositonta maitoa. Olit silmälasit pois nenältäni, pyyhin ne huolellisesti ja panin takaisin nenälleni. Kyllä "lactofree" sanottiin purkin kyljessä, ja vieressä vielä kuva ystävällisen näköisestä lehmästä. Jos ympärillä ei olisi ollut niin paljon ihmisiä, olisin tanssinut purkin kanssa käytävän päästä päähän. Siis vihdoinkin, kaikkien näiden vuosien jälkeen, voin juoda (ottamatta mitään tabletteja) maitoa!
Aluksi maitoa sai vain englantilaisesta Tescosta, mutta nyt sitä näyttää olevan myös muissa suuremmissa supermarketeissa. Ei ikään enää kuvottavaa soijamaitoa!
Hapankorppuja löytyi alkuun myös vain Tescosta. Miksi muuten suomalaisissa tuotteissa pitää aina olla tuo Finn-jotain?
Vielä, kun saisi Fazerin suklaata, salmiakkeja ja xylitol-purkaa, niin voi poijat olisin onnellinen!


10 kommenttia:

 1. Taalta meilta on jo jonkin aikaa löytynyt laktoositonta maitoa,mutta jugurtteja ei ole laktoosittomia.En ainakaan ole löytanyt.
  Nyt ovat lisaantyneet Haribon irtokarkkimyymalat,mista saa myös lakritsaa.Hapankorppuja ja nakkaria on ollut jo kauan.
  Jotenkin sita on tottunut takalaisiin tuotteisiin,ettei suomalaisia oikeastaan kaipaa muuta,kuin joskus vaasan ruispaloja.Saksalaista hapanta ruisleipaa on,ja sita ostan aina joskus.

  VastaaPoista
 2. Täällä kyllä löytyy laktoositontakin maitoa tietääkseni,itse olen niin tottunut käyttämään soijamaitoa enkä edes halua juoda tavallista maitoa,mulla on soijamaitokonekin. Täältä saa hapankorppuja ja lakua ja Fasun suklaatakin välillä,mikä on ihan mukavaa.

  VastaaPoista
 3. Tesco? Ostan Kipasta Tescon tuotteita?

  VastaaPoista
 4. Steenkaari: Olen menossa Suomeen perjantaina ja laukku täytyy ruisleivästä, suklaasta. piparimausteesta, vanilijasokerista jne.

  Yaelian: En voi sietää soijamaitoa. Voit teitä onnellisia, kun saatte kunnon suklaata!

  Ebrufin: Tesco on ympäri Eurooppaa levinnyt englantilainen ruokakauppa, jossa myydään kyllä paljon muutakin. Onko Kipa 100% turkkilainen, vai olisikohan jotenkin kimpassa Tescon kanssa? Tescolla on paljon edullisia omia tuotteita. Meidän lähikauppa on onneksi Aldi (Lidln vähän korkatasoisempi "serkku" Saksasta. Sieltä saa esim. hedelmiä ja vihanneksia edullisesti. Ostan sieltä kaikki perustarvikkeet Aldista ja sitten täydennystä Tescosta. Onko tuo Kipa iso supermarketti?

  VastaaPoista
 5. Ja minä kun olen etsiskellyt myös laktoositonta maitoa täällä, mutta en ole löytänyt (käyn yleensä Waitrosessa, koska se on lähin, vaikka onkin kalliimpi kuin nuo muut). Minulla ei ole laktoosiongelmia, mutta olen tottunut käyttämään kahvissa Hyla-maitoa. Täytyy painaa purkinkuva mieleen ja etsiä ensi reissulla.

  Enkä muuten tiennyt, että täältä voi saada kaupoista hapankorppujakin. Ja näkkäriä.

  VastaaPoista
 6. Elegia: Huomenna suuntana siis Tesco. Olin muuten aikoinani töissä ihan tuon Waitrosen lähellä siellä Ritchmondissa!

  VastaaPoista
 7. Voi hitsi, sinä sitten tiedät aika hyvin, millaisissa maisemissa täällä majailen!

  VastaaPoista
 8. Oletko kokeillut ihan tavallista irlantilaista maitoa? Kysyn sen takia, kun olen monelta laktoosi-intolerantilta kuullut, etta eivat saa Irlannin maidosta oireita (tai jos saavat, niin hyvin pienia oireita). Maito kasitellaan taalla eri tavoin kuin Suomessa.
  En ole itse laktoosi-intolerantti, mutta suomalaisesta maidosta tulee sellainen "bloated" olo, mutta ei irlantilaisesta, vaikka juon siis ihan tavallista maitoa.

  VastaaPoista
 9. Elegia: Siitä on kyllä aikaa, mutta Waitrose on siis edelleen paikallaan ja varmasti aivan yhtä kallis!
  Stello: Valitettavasti ei minun kohdalla pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
 10. Meinasin kirjoittaa samaa kuin Stello. Suomessa pystyin käyttämään vain hyla tuotteita, mutta täällä ei ongelmia jugurteista, maidosta, rahkasta eikä muistakaan maitotuotteista. Eli täällä maidon sokeri pilkotaan eri tavalla kuin Suomessa ja siitä kuulemma johtuu, että moni laktoosi-intoleraktikko (???) pystyy täällä tavallisia maitotuotteita käyttämään. Tosi harmi, että et pysty mutta tosi hyvä että noita nyt tarjolla.
  Aurinkoisesta (ihan oikeasti) Droghedasta
  Heljä

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!