perjantai 6. marraskuuta 2009

No onkos tullut joulu nyt kesän keskelle

Nyt kun kaupat ovat pääseet eroon pääkalloista, pirunsarvista ja muusta halloween-krääsästä, ovat hyllyt täyttyneet tämän viikon aikana joulutavaroista. Joulukortteja yms on kyllä voinut ostaa jo ennen halloweeniäkin, jos on tarvetta ollut. Lähikaupassamme soi muuten tänään joulumusiikki. Siis ihan totta!
Muutama vuosi sitten tulimme lomalta takaisin Irlantiin, ja lähdin siinä sitten paikalliseen Tescoon tyhjää jääkaappia täyttämään. Nenä auringosta palaneena ja kroppa kauniin ruskeana marssin kassejani heilutellen kauppaan, samalla aurinkoisesta kesäsäästä nauttien. Olin lentää selälleni, kun grillihiilien kanssa, samassa hyllyssä oli joulukortteja, lahjapaperia ja koristeita. Siis mikä maa, mikä valuutta? Tai paremminkin mikä vuodenaika, mikä kuukausi? Kassajonossa sitten ihmettelin pojalle, että kuka hullu ostaa joulupaperia elokuussa. En huomannut, että takana olevalla rouvashenkilöllä oli kori täynä joulukortteja ja monta rullaa paperia. Sain häneltä ei-niin-ystävällisen mulkaisun. No, siinä sitten tuli selväksi, että ihan normalin näköinen ihminen voi ajatella elokuussa montako joulukorttia tarvitsee tulevana jouluna.
Tänä vuonna olen muutaman lahjan jo ostanutkin. Debenhamin allenusmyynnistä löytyi pari kivaa puseroa pukinkontiin. Ostan nykyisin lahjoja harkiten. Nuorempikin jo tietää (täkäläisittäin kuulemma aivan liian aikaisin..siis haloooooo!!! Tästä irlantilaslasten pukkiinuskomisesta voisinkin kirjoittaa ihan oman postauksen tuonnempana), että joulupukki=äiti, isä ja mummu, joten lahjatoiveet ovat ihan inhimillisiä.
Pojista nuorempi yllätti minut täysin viikolla tekemällään listalla. Huolellisella käsialalla oli listattu, mitä lahjoja HÄN aikoo meille ostaa. Viereen oli kirjoitettu myös kuinka paljon lahjat maksavat. Syntymäpäivärahoistaan poika oli säästänyt pennosia meidän joululahjoja varten. Lahjat olivat huolella mietittyjä, ja kaiken lisäksi tarpeellisia ja varmasti ilahduttavat lahjansaajia. Lista kädessä hän sitten kysyi, että joskos lähtisin hänen kanssaan sunnuntaina kaupungille ostoksille. Tottakai lupasin ja sovimme, että ostosreissun päätteeksi menemme Burger Kingiin hampurilaisille... ja äiti maksaa!
Kerron sitten joulun jälkeen mitä nuo lahjat olivat.

5 kommenttia:

 1. Tuikiviisaat aloittavat lahjojen ostelun jo tammikuun alennusmyynneistä :)
  Meillä ei ole minkäänlaista joulua ja joskus on oikein ikävä suomalaista joulunalustunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Tuleeko sinulle jouluna Suomi-ikävä?
  Täällä koristeet laitetaan jo joulukuun alussa. Monena jouluna olen koristellut talon täällä, vaikka olemmenkin viettäneet joulun Suomessa. Tekokuusi ei onneksi varise!!

  VastaaPoista
 3. Hellyttävä tuo pojan lista teille tarkoitetuista lahjoista!
  Täällähän ei yleisesti vietetä joulua,mutta on kuitenkin monia ,jotka sitä viettävät,ja joulukrääsää on helppo löytää. Olen toisaalta helpottunut siitä,ettei ole sitä joulun tuomaa painetta, toisaalta kaipaan sitä jouluun liittyvää tunnelmaa.

  VastaaPoista
 4. Yaelian: En ymmärrä miksi joulsta pitää stressata. Joskus suorastaan nauraataa ihmisten vouhotus. Ihan kun joulu tulisi yllätyksenä. Joka vuosihan se on samaan aikaan!

  VastaaPoista
 5. kiitos!!!1 tietoa irkun joulusta pliis!?! xDXDXD

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!