keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Laajemmat läänit

Tai siis lääni. Nimittäin me olemme saaneet maanantaista alkaen liikkua oman läänin sisällä. Jotkut puhuvat kreivikunnista, mutta se sana jotenkin kalskahtaa korvaan niin ikivanhalta, että minä puhun, tai siis kirjoitan, lääneistä. Onneksi asumme pinta-alaltaan maan suurimmasa sellaisessa. Sitä voi lähteä ajelulle ja tehdä kävelyretken vaikka joka päivä eri paikassa, jos siltä tuntuu. Kunhan tuo sää vähän taas lämpenee, niin sitten ajelen, ihan ajan ja eväiden kanssa, rannalle päiväksi.

No, maanantaina lähdin heti tarkastamaan, josko Kinsalen kupeessa sijaitseva Charles Fortin linnoitus on edelleen pystyssä. Pystyssä oli, kuten on ollut jo 1600-luvulta alkaen. Sisälle ei tietenkään päässyt, mutta se ei haitanut. Siinä lähellä on aivan upea kävelyreitti, ja pikästä aikaa otin kamerankin mukaan.

Kun olin lenkkini tehnyt, ajelin vielä Kinsaleen katsomaan mitä sinne kuuluu. Joitakin rakenuksia oli maalattu uudestaan, ja muutenkin tämä viehättävä merenrantakaupunki näytti oikein siistiltä ja jotenkin raikkaalta. Täytyy taas pian mennä sinne uudestaan, ja ottaa 10000 askelta sen kapeilla kujilla, värikkäitä rakennuksia ihaillen. Nyt oli lenkin jälkeen niin hikinen olo, että en viitsinyt lähteä edes autosta ulos.

Tuolta Charles Fortin ympäristöstä olen ottanut kuvia monta monituista kertaa, mutta en tälläkään keraan malta olla näitä julkaisematta, kun siellä nyt vaan on niin ihanat maisemat. Jotenkin tuli sellainen turvallinen tunne, että elämä jatkuu ja kaikki järjestyy. Nämä viime kuukaudet ovat olleet vain nopea silmänräpäys elämässä, vaikkei se siltä ei aina ole tuntunutkaan.

Mutta nyt vedetään keuhkot täyteen raikasta meri ilmaa.... Sitä tässä tarvitaankin, sillä meinaan tukehtua näihin kemikaalipilviin, kun joka puolella ruiskutetaan ja desinfioidaan.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että sielläkin pääsee jo kunnolla liikkumaan. Ihanat maisemat kyllä <3
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Saara <3

  VastaaPoista
 2. Minkälaisista luvuista siellä oikein puhutaan? Ilmeisesti parempaan menossa, kun läänit laajenee. Täällä on kyllä toiveet korkealla sen suhteen, että kesäkuu on koronan loppu.

  VastaaPoista
 3. Onhan tämä melkoista aikaa joka paikassa. Itse asustelen hvyin pienellä paikkakunnalla ja omaa pihaakin on ihan riittävästi ulkona olemiseen mutta kyllä on vähäinenkin retkeily jäänyt ihan nolliin. Ihanan näköista on noissa kuvissa, kiva katsella kun oma reissu naapurisaarelle tältä vuodelta peruuntui.

  -anne-

  VastaaPoista
 4. Ihania muistoja Irlannista<3
  @Paluumuuttajatar: täältä näkee kaikkien maiden live-tilanteen tartunnoista
  https://ncov2019.live/
  Mä pelkään, että ihmiset tulee varomattomiksi, jos kaikki rajoitukset poistetaan. Kuulin eilen lähipiireissä tapauksesta, joka kauhistutti. Kahden veljeksen vaimot olivat hiihtolomalla Tirolissa ja tartuttivat kumpikin miehensä. Toinen veljeksistä kuoli melkein heti, toinen tekee nyt kuolemaa. KUMMALLAKAAN naisista ei ollut mitään, he olivat vain viruksen kantajia. Siinä tapauksessa ei tosin maskikaan olisi auttanut, kun ei sitä tule kotona sisällä pidettyä.

  VastaaPoista
 5. Kiva että pääsette liikkumaan kauemmaksi , ja ihanan vihrää kuten varmaan aina in Ireland:) Täällä pääsee kyllä liikkumaan jos on auto, sillä junat eivät vieläkään, 3 kk jälkeen, kulje .

  VastaaPoista
 6. Hienoa että teilläkin rajoituksia höllennetään. Alkaa olla jo aikakin. Suomessa elämä tuntuu aika vapaalta, vaikka ei ihan joka paikkaan voikaan mennä. Täällä on kuitenkin tilaa liikkua ja voi matkustella kotimaassa, ja Suomihan on iso ja monipuolinen maa.
  Täytyykö Irlannissa käyttää maskia jossain tilanteissa ? Kuolleitahan näyttää olevan nyt 1.695.

  Koronatilanteen seuraamiseen on hyvä sivusto www.worldometers.info/coronavirus, jossa tapaukset on suhteutettu myös asukaslukuun ja sisältää muutoskäyriä maittain.
  Hyvää kesää teille Lissu

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!