lauantai 8. helmikuuta 2020

Vetäviä ikkunoita ja verhoja

Jos Suomessa ongelmana on liian tiiviit ja hengittämättömät rakennukset, meillä täällä ilma kulkee. Meidän kodissa ikkunat meni vaihtoon ennen muuttamista. No, myöhemmin sitten selvisi, että kyseisen firmat ikkunat eivät olleet niitä maailman parhaita. Ne kaksi eniten käytettyä ikkunaa eivät lopulta enää sulkeutuneet kunnolla, ja väliin jäi ikävä "tuuletusaukko". Kävin rautakaupasta ostamassa tiivistenauhaa, ja vähän aikaa se aina tepsikin. Perheen miehiä harvat ikkunat eivät juurikaan vaivanneet. Ovat niin tottuneet siihen, että irlantilaisissa rakennuksissa yleensä aina vetää jostakin.

Siinä vaiheessa, kun i r l a n t i l a i n e n naapurini kysyi, että onko teillä ikkuna auki, tajusi jopa mieheni, että meillä on ongelma. Olohuoneen ikkuna tarvitsi jotain muutakin kuin tiivistenauhaa.Samainen naapuri muisti, että heidän ikkunansa oli  joskus korjattu. Minä pistin firman nimen muistiin ja soitin sinne heti seuraavana aamuna. Viikolla sitten kaksi miestä kävi täällä ,ja simsalabim kaksi ongelmaikkunaa on nyt korjattu. He kiertävät ympäri maakuntaa korjamassa tämän ikkunafirman harvoja ikkunoita, joka edullisiin hintoihin mekin lankesimme. En nyt sanoisi, että meillä ei enää vedä mistään, mutta parannusta on kyllä havaittu. 

Ja kun ikkunoista tässä tarinoin, kävin ensimmäistä kertaa viikolla yhdessä suuressa kangaskaupassa. Siellä on uskomattoman suuret ja edulliset valikoimat. Löysin verhokankaan meidän vierashuoneeseen. Vanhat verhot olivat auringon haalistamat (aurinko siis on Viherällä Saarella joskus paistanut). Sääli sillä niiden kangas oli "feikki" Marimekkoa, johon yllättäin törmäsin täkäläisessä kangaskaupassa, vuosia sitten. 

En ole eläissäni ommellut verhoja alusta loppuun, mitä nyt joskus Ikean valmisverhoja lyhentänyt. Täällä verhoihin ommellaan sellainen nauha, josta verhot laitetaan roikkumaan. Yllättävän kivuttomasti niiden ompeleminen kävi, jopa tuon nauhan. Suoraa ommelta vaan,ja konehan sen suurimman työn teki. Nyt verhot on jo ripustettu vierashuoneeseen ja olen niihin oikein tyytyväinen, vaikka itse sanonkin.

Täällä muuten käytetään yleensä vuorellisia verhoja, joista en itse pidä. Yksi syy on tietysti harvojen ikkunoiden, ja siksi meilläkin on olohuoneen verhoissa vuoret. Vuorellisia verhoja tuskin osaisin edes tehdä, mutta se on nyt todistettu, että vuorettomat,ja ihan vain sippelit verhot on helpot ommella. Onhan noissa vuorellisissa verhoissa toki enemmän ryhtiä, mutta minä tykkään siitä, että verhot ovat ohuet.

Tälläinen verho/ikkunapostaus tällä kertaa. Korjatut ikkunat testataan myöhemmin tänään, sillä odotamme tänne Ciara-myrskyä illalla. Toivottavasti verhot pysyvät paikallaan!

Vierashuoneen verhot ovat valmiit.

Kuten huomaatte Ikean viherkasvi voi erittäin hyvin!

Enää eivät nämä verhot liehuvat tullessa. Ikkuna no 2 menee, kunnolla kiinni!

Olohuoneessakin on ikkuna no 1 tiiviisti kiinni.


10 kommenttia:

 1. Meillä se myrsky on nimeltään Sabine, huomenna ei pääse tuomiokirkon lähelle, kun siellä saattaa lennellä jotain palasia ja maanantaina on eläintarha ja koulut kiinni, huh huh. Toivottavasti selviämme ilman vahinkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi nämä myrskyt jo loppua. Taas täällä odotetaan kunnon rymäkän alkamista...

   Poista
 2. Pitakaas se Ciara-myrsky Walesin lansipuolella ;-). Tanne on myos luvattu tulevalle yolle kaameaa myrakkaa ja junat nakojaan ovat osittain myos peruttu.

  Hassua, etta irlantilainen naapurisi valitti kylmyydesta. Mieheni perheella ei ole koskaan kylma. Kerran olimme uudenvuodenpaivana kavelylla mieheni ja taman siskon ja siskon miehen kanssa ja olin porukasta ainoa, jolla oli talvitakki paalla. Muilla oli nahkatakit. Anoppini on ainoa, joka on viime aikoina valittanut kylmasta talostaan ja laittaa nykyaan lampoja paalle jopa koko paivaksi, mika on lahes ennenkuulumatonta. Aikaisemmin jouduin vuorautumaan vaikka kuinka moneen vaatekerrokseen kun jatkuvasti oli kylma. Miehen sisko kun tulee kaymaan aitinsa ihmettelee paikan kuumuuttaa (lue: juuri sopivan lamminta sisatilaan).

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos irlantilainen valittaa kylmästä, tarkoittaa se sitä, että silloin on tosi kysymyksessä. Ovat täällä tottuneet kylmiin taloihin ja harvoihin ikkunoihin. Yleensä tosiaan aina valittavat, että onpas liian kuuma. Talvipukeutuminen ei paljoa eroa kesästä... Säälin poikiani, kun talvella pelasivat jalkapalloa shortseissa. Minulle tuli kylmä pelkästään heitä katsoessa.
   Dennis myrskyä odotamme...saatte tekin siitä osuutenne.

   Poista
 3. Olipas kiva, että ikkunaongelma ratkesi noin näppärästi! Kyllä ammatti-ihmiset osaavat.

  Minäkään en ole koskaan tainnut ommella verhoja itse. Muistaisinkin kyllä varmasti, jos olisin, koska ärräpäitä olisi tullut sen verran paljon. ;-D Kivat verhot teillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti kävi ja nyt ikkunat sulkeutuvat kunnolla. Ei mennyt hukkaan ne eurot.

   Poista
 4. Onneksi ikkunaongelma ratkesi:) Itse tykkään pitää ikkunoita auki kylmälläkin,tosin nyt iltaisin suljen tämän huoneen missä vietän eniten aikaa eli vierashuone/tietokonehuoneessa. Mutta makkarissa aina ikkuna auki vaikka olisi kuinka kylmä. Mulla on kaapissa Suomesta tuodut verhoni,mutta muuten ei mitään verhoja. Pitäisi saada joku laittamaan tangot, mutta toisaalta en kaipaa verhoja tässä asunnossa. Mukavaa viikonloppua Saara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo verhotankojen laittaminen on tarkkaa puuhaa. Eikö olisi kiva olla ohuet verhot, jotka heiluisivat tuulessa? Teillä taitaa kyllä olla kesällä niin kuuma, että ei auta vaikka ikkunat olisivat auki. Meillä ei ole tuota ongelmaa!

   Poista
 5. Ihanat verhot olet ommellut. Toivottavasti ei tuo myrsky kovin kamalana iske sinne. Hyvä, että saitte nyt nuo ikkunat kuntoon!
  Ihanaa viikkonloppua sinulle Saara <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ikkunat ovat nyt kunnossa. Muuten täällä sisällä olisi aivan liian tuulista. Saisivat nämä myrskyt jo loppua.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!