maanantai 22. heinäkuuta 2019

Vaikuttava Valencia - suosittelen

Siinäpä vasta monipuolinen kaupunki, joka on valitettavasti jäänyt Barcelonan ja Madridin varjoon. Luulen, että lähivuosina sen suosio tulee entisestään kasvamaan ja kohinalla. 

Valenciassa nyt vaan on kaikki kohdallaan.Se ei ole miljoona kaupunki, mutta kuitenkin tarpeeksi suuri. On upea leveä ranta ja sen läheisyydessä lukuisia ravintoloita. Vanhakaupunki on kaunis, ja sen kujilla kiva kuljeskella tai istuskella katukahvioilssa. On suuri kauppahalli ja ostoskeskuksia. Kaupungin läpi kulkee pitkä puisto, joka paljastui kuivatuksi joeksi. Se tuo vihreyttä ja varjoa kuumaan kaupunkiin. Ja sitten kaiken kruunaa vielä alue, jossa on toinen toistaan upeampia moderneja rakennuksia. Niitä katsellessa tuntee olevansa jossain tieteiselokuvassa. Ooperatalon edustalla istuskelimme mukavassa ravintolassa, ja ihailimme ilta-auringossa huikean näköistä tiedemuseoa.

Valenciaan meitä vei sinne päätynyt ystäväni, jota en ole nähnyt vuosiin. Kaupunki avautuu ihan erillä tavalla, kun mukana on joku siellä pysyvästi asuva. Päivisin oli kylläkin niin kuuma, että ostimme suosiolla Hop on hop off-bussiin kahden päivän liput ja kiertelimme kahta eri reittiä. Ihan hyvä vaihtoehto, etenkin kesähelteillä. Julkinen liikenne toimii Valenciassa hyvin ja taksit ovat halpoja. Hotellin kattoterassilla kävin pulahtamassa altaaseen kaksi kertaa päivässä. Helpotti kummasti!
 
Viimeisenä päivänä kävimme vielä tutustumassa ystäväni kanssa Valencian Albuferaan, jossa on silmän kantamattomiin riisiviljelmiä. Ei siis ihme,että paella on peräisin juuri Valenciasta. Niin, ja siellä juodaan Valencian vettä eikä sangriaa! 

Tuliaiseksi jäi kenkäparin ja vähäisten vaateostosten lisäksi Euron kokoisia, kutiavia hyttysenpuremia, niin käsissä kuin jaloissakin. En edes tuntenut niiden pistoksia, joten luulen, että niitä oli viimeisenä yönä hotellihuoneessa pörräämässä. Ja minä kun luulin, että hyttyset kuuluvat vain Suomen suveen!

Viikon jälkeen olikin ihan kiva palata takaisin kotiin. Toivottavasti tulevaisuudessa voidaan matkustaa lämpimään muina kuin kesäkuukausina. Silloin on viileämpää ja jaksaa kiertää nähtävyyksiä ihan eritavalla ja muutenkin on väkeä vähemmän. 

Nyt arki on taas alkanut. Vielä pari viikkoa pitäisi puurtaa ja sitten Suomi kutsuu...8 kommenttia:

 1. Kerran olen käynyt Valenciassa, mutta vain pikaisesti, ja olisi kiva tutustua paremminkin. Kiva kun sinulla on siellä tuttu opas:)
  Minusta edelleenkin paras alue Espanjassa on sen Atlantin puoleinen rannikko, jonka ajelimme yhdestä päästä toiseen eksän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on minullakin paljon näkemistä Espanjassa. Varmati palaan sinne vielä monta kertaa tulevaisudessa! On se vaan ihan eri asia tutustua kaupunkiin, kun joku joka tuntee kaupungin ja maan.

   Poista
 2. Valencia on todella kiva kaupunki. Meidän kummipojan häät oli siellä riisiviljelmien keskellä ja ruokana tietenkin paella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten tiennyt, että Euroopassakin viljellään riisiä. No, nyt tiedän!

   Poista
 3. Matkakertomus ja kuvat palauttivat mieleen oman reissumme Valenciaan.
  Kiitos muistin virkistyksestä.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!