perjantai 12. heinäkuuta 2019

Aurinkoinen Alicante yllätti

Muutama viikko sitten iski paniikki; entäs jos Irlantiin ei tule tänä vuonna kesää ollenkaan? Eikä oikein voinut luottaa Suomen elokuiseen aurinkotarjontaankaan. Byrookin oli kolme päivää kiinni, eli lomaa oli pidettävä. Valinnanvaraa ei lentojen suhteen enää juurikaan ollut, jos tältä kotikentältä halusi kohtuuhinnalla jonnekkin lentää. 

Päädyttiin Alicanteen, jonka mielessäni olin pistänyt samaan kastiin Benidormin ja Saloun kanssa: enkkupubjea vierivieressä. Olin väärässä, onneksi. Alicante on edelleen hyvin espanjalainen kaupunki. Kaiken lisäksi se on mukavan kokoinen ja näköinen. On linnaa, rantaa, kaupunkia ja paljon ravintoloita ja kahviloita. Hintataso on myös ihan kohtuullinen ja tapastarjonta runsas!

Mikäs siellä oli ollessa, vaikka mittari yli + 30 c näyttikin. Julkinen liikenne pelaa hienosti, joten autoa ei tarvitse vuokrata. Ja siinä se juttu olikin, hotelli oli kaupungissa ja uimaranta ihan lähellä. Meille täydellinen yhdistelmä. Kävin mereen puhaltamassa pari kertaa päivässä. Varsinaista rannalla lojumista en enää juurikaan harrasta. Niin paljon kuin aurinkoa rakastankin, pelkään sen vaikutusta. Eikä, tyypillisen irlantilaisen helposti palavan ihon omistava, mies kaipaa hänkään rannalle. Käyn siis uimassa ja istuskelen mieluiten varjossa.
 

Kolmen Alicantessa vietetyn yön jälkeen oli se kaupunki nähty ja oli aika vaihtaa maisemaa. Hyppäsimme junaan, ja Alicante vaihtui parissa tunnissa Valenciaksi. Se onkin sitten jo ihan oman postauksensa arvoinen kaupunki...

Auringossa kuvaaminen on yllättävän vaikeaa. Ilmiselvästi en ole saanut harjoitella sitä tarpeeksi... Kuvat ovat surkeita, mutta ainakin niistä välittyy aurinko!

Ps. Toivottavasti te Suomessa olevat lukijat ette ole jäätyneet sinne Suomen suveen. Ihan teidän puolesta harmittaa, kun katsoo sääennusteita. Toivotaan, että se vielä siitä iloksi ja auringoksi muuttuu!


 

12 kommenttia:

 1. Alicante on kiva kaupunki ja käyntikohde. Vietimme viime marraskuun Torreviejassa ja teimme sieltä retken Alicanteen, parin yön pikamatkan. Aivan samanlaiset positiiviset tunnelmat on itselläkin paikasta ja tuo kuvaamasi linnoitus oli huikean hieno paikka - niin siisti ja kauniin pelkistetty. Jos ja kun ehdit, kirjoitin siitä blogiini jutunkin - alla linkki.

  Mukavaa viikonloppua sinne!

  https://sopusointuja.blogspot.com/2018/11/espanjassa-osa-6-taman-matkan-3.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin postauksesi ja onpa ollut aika myrsky, joka tuosi nuo rantatalot. Surkealta näyttää ja tuskinpa niitä kukaan uskaltaa uudestaan rakentaa. Täytyy käydä lukemassa myös muut Espanjaa koskevat postaukset, koska ihan vakavasti olen miettinyt, että haluaisin siellä välillä olla pidempään. Paikan pitää olla sellainen, että lähiseudulla on nähtävää. Pelkkä rantaelämä ei riitä. Haluaisin myös opiskella tunnin pari espanjaa päivittäin.
   Alicateen ihastuin juuri sen takia, että se on säilyttänyt espanjalaisuutensa. Hyvin kuvasit kaupunkia ja niitä rähäisiä taloja, jotka tekevät kaupungista omalta osaltaan viehättävän. Pyykit ja kasvit roikkuvat sulassa sovussa parvekkeilla.

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet ottanut. Tänä kesänä kyllä tekisi mieli lähteä lämpimään, mutta muuten tämä loma on alkanut tehdä tehtävänsä ja olo on aivan ihanan rentoutunut.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Saara <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se sielläkin ala jo lämpenemään. Kyllä se vaan niin on, että kesällä pitää saada aurinkoa. Edessä kun on taas se pitkä masentavat syksy.

   Poista
 3. Upeita kuvia.
  Alicante pitää pintansa.
  Kesällä kasvatan kaikkea ja teen vain muutaman päivän irtiottoja. Säät eivät vaikuta, koska eläkeläisenä voin reissata talvella.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan parasta, jos voi välttää normiloma-ajat ja matukstaa sesongin ulkopuolella. Siinä säästääkin pitkän pennin!

   Poista
 4. Näyttää ihanalta:) Vaikka olen ollut varmaan 20 kertaa Espanjassa (viime reissusta tosi paljon aikaa) niin Alicantessa en ole ollut. Valenciassa sen sijaan olen,joten jään odottelemaan postaustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain joskus Espanjaan palaat, niin Alicantte ei ole ollenkaan huono valinta. Valencian postaus tulee myöhemmin tällä viikolla!

   Poista
 5. Kiva, kun pääsit aurinkoon vetisestä Irlannista. Kajaanissa pärjään hyvin. Vuokatissa on kylpylä auki. Uimahallit kiinni. Hyvin jaksaa ulkoilla ja patikoida, kun ei ole liian kuuma. Kivoja kuvia. Espanjan halki olen patikoinut. Ei kuulunut Alicante ohitettaviin kaupunkeihin, kun meren rannalla on. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kurjaa kun ne aina pistävät nuo uimahallit kiinni kesällä. Se Suomen suvi kun voi olla mitä vaan. Sinulla sitä energiaa riittää Lappiin asti! Mietin eilen, että pitää soittaa sinulle ja kuulostella elokuun ohjelmaasi. Pirautan joku ilta.

   Poista
 6. Kirkas aurinko ei ole tosiaan valokuvaamiselle mikään ihanteellinen juttu. Lomalaiselle sen sijaan on. Itsellä vielä tämä viikko ja sitten loma. Ei siis ole paljoa haitannut nämä viileämmät päivät tässä matkojen välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat surkeita, mutta auringosta nautin, no melkein koko ajan. Mukavaa lomaa sinulle!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!