keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Vaaleanpunainen talo Suomessa

Voi, rakas Suomi ja sinun sata sääntöäsi... Siis, mikä häly yhdestä vaaleanpunaisesta talosta. Tekin varmasti olette lukeneet tämän artikkelin. Kyllähän minä ymmärrän, että pitää olla sääntöjä rakennusten suhteen. Ymmärrän senkin, että Irlanti ei ole Suomi, eikä Suomi Irlanti. Kyllä täälläkin sääntöjä on, eikä meidän asuntoalueella värien kanssa sooloilla, mutta kohtuus kaikessa. Tämä Vesilahdella sijaitseva vaaleanpunainen talohan ei edes näy kunnolla tielle!

Ajattelin lisätä vähän vettä myllyyn ja keräsin muutamia väripilkkuja täältä Vihreältä Saarelta. 

Varoitus: Kuvat ovat värikkäitä!
Huom! Kuvien talot ovat asuttuja, eivätkä siis pubeja, jotka ovat vielä monta astetta värikkäämpiä.


16 kommenttia:

 1. Ajattelin ihan samaa... Voi hyvänen aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ollaan kyllä hyviä näissä valvonta asioissa.

   Poista
 2. Minä en ole koskaan tajunnut tuota Suomen sääntöä. Minusta pitäisi olla niin, että jos omistat sen talon, saat sen hitsi vieköön maalata vaikka sateenkaaren väreiksi. Vähän väriä tännekin kaivataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että jotain sääntöjä pitää olla, mutta tämä meni kyllä hiusten halkomiseksi. Ihana pieni talo, eikä edes näy tielle.

   Poista
 3. Ihania värejä teidän taloissa, ja kyllä se sääntö on ihmeellinen, etenkin kun se pinkki talo on niin nätti sillä maalilla:)

  VastaaPoista
 4. Luin tuosta ja nyt täällä vouhkataan jostain violetista talosta.
  En ymmärrä. Laittaisin talojen värin määräävät päättäjät opintomatkalle Irlantiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kuvan siitä violetistä talosta. Tuo vaaleanpunainen on nätti, mutta se vaikutti jotenkin synkältä. Tänne vaan opintomatkalle kaikki värikammoiset.

   Poista
 5. Kyllä täällä osataan mielensä pahoittaa. Ihan uskomatonta. Toivottavasti vaaleanpunaisen talon väki pitää päänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla kunnanherroilla tarpeeksi työtä, kun pitää keksiä...

   Poista
 6. Arvelen, että tuossa kiistassa kysymys on vähemmän vaaleanpunaisesta väristä vaan enemmän viranhaltijan henkilökohtaisesta "periaatteesta", itsepäisyydestä ja vallanhalusta, kun haluaa olla aina oikeassa ja sanoa viimeisen sanan eikä ikinä antaa periksi. Olen tvannut noita kaikilla aloilla ja eräässä muussa maassakin kuin Suomessa.
  Toivottavasti osapuolet pääsevät kahvitteluilla kompromissiin. Muualla olisi tarvittu prosenttipitoisia juomia, vaikkapa maailman parasta giniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielummin vaaleanpunainen kunnostettu talo, kuin joku rähjä jossa piha täynä romua...

   Poista
 7. Taalla Briteissa nousi iso haloo pari vuotta sitten kun eras talo oli karkinomaisen raidallinen - tassa juttu https://www.theguardian.com/uk-news/2017/apr/24/red-white-striped-house-zipporah-lisle-mainwaring

  Irlannissa varikkaat talot ovat ihania ja piristavat harmaita paivia. Anoppini kodin lahella on ihana Vico Road, joka on taynna pastellinvarisia taloja, ja kayn kavelemassa aluella jokaisella Irlannin reissulla vain ja ainoastaan ihastelemassa taloja.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on kuin Marianne-karkki!
   Harmaita päiviä täällä riittää, joten väriä tarvitaan piristämään. Jos joskus lomailet täällä etelässä voin viedä sinut värikkäiden talojen kierrokselle!

   Poista
 8. Väri on kimurantti asia sikäli, että ihan kaikki ei näytä ympäristöön sopivan. En tiedä tuosta vaaleanpunaisesta kun en ole paikanpäällä sitä nähnyt. Mutta irlantilaisten värivalinnat näyttävät istuvan maisemaan sekä toisiinsa upeasti.
  Minä en yhtään tykkää meidän uusista vaalean siniharmaista ja harmaista, valkoisia tiilipintoja melkein inhoan... Vaan niihin on meidän harmaassa maisemassa yleisesti totuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan se totta, että kaikki värit eivät suinkaan sovi maisemaan. Täällä näitä väripilkkuja on pienissä kaupungeissa ei suinkaan peltojen keskellä. Kyllä täällä sääntöjä myös on, mutta onneksi näitä väripilkkuja myös näkee.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!