tiistai 16. huhtikuuta 2019

Kiiltokuvia Killarneystä

En yhtään ihmettele, että täällä eteläisessä Irlannissa matkailevat päätyvät, lähes aina, Killareneyn pikkukaupunkiin. Tuo Kerryn läänissä sijaitseva kaupunki nyt vaan on kuin irlantilainen maisemapostikortti parhaimmillaan. Kuvan taustalla siintävät vuoret, edessä virtaa joki, jota halkovat kapeat sillat. Joka ilmansuunnassa näkyy silmänkantamattomiin vihreän eri sävyjä, ja kuvaan kuuluu tietysti ikivanha linna, joka kohoaa upeana järven rannalla. Ja entäs sitten se villi vesiputous, jonne kävellään satumetsän läpi?

Kaupungin katujen varsilla on kymmeniä värikkäitä pubeja ja ravintoloita, joissa soitetaan, mitäpäs muuta, kuin iloista irlantilaista musiikkia. Yöpyä voi hostellissa tai sitten ihanassa kartanohotellissa tai jossakin siltä väliltä. Kansallispuistosta voi painua patikoimaan tai hypätä hevoskärryihin, ja käydä katsomassa Rossin linnaa tai lähteä veneretkelle. Pyöriäkin voi vuokrata, jos haluaa lähteä vähän pidemmälle.

No, meille täällä pysyvästi asuville Killarney on sellainen kaunis kiiltokuva, jota on kiva käydä katselemassa. Siellä on paljon turisteja ympäri maailman ja etenkin USAsta. Killarney on myös suosittu viikonloppukohde irlantilaisten keskuudessa. Enkä yhtään ihmettele miksi. Siellä on vieri vieressä toinen toistaan ihanampia hotelleja ja suosittuja artisteja esiintymässä.

Se, että pienessä kaupungissa kulkee roska-auto sunnuntaiaamuna, pistämässä paikat kuntoon, selittänee miksi kuvailen kaupunkia kiiltokuvana. Meidän kylällä, jossa on enemmän asukkaita kuin Killarneyssä, ei sunnuntaiaamuisin kaduilla lönkyttele kuin aamukävelylle lähtenyt vanha koira!

Se mitä itse jäin miettimään, miksi ihmeessä emme käy Killarneyssä useammin? Täältä sinne ajaa vähän reilussa tunnissa, joten matkaan ei aikaa tuhraudu. Ehtisi hyvin käydä ensin kävelemässä ja sitten hyvällä omallatunnolla syömässä, jossakin kaupungin lukuisista ravintoloissa. Täydellinen sunnuntairetki siis!
12 kommenttia:

 1. No, on todellakin kaunista! Joskus joku paikka on liiankin lähellä, ettei tule sinne sitten lähdettyä!

  VastaaPoista
 2. Hienoja valokuvia Saara! Jotenkin sellainen sateenraikas tunnelma ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aina sateenraikasta. Kasvit kasvavat silmissä, kun sataa usein.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi, kun tulisikin. Olisi kiva vihdoin nähdä! Ilmoittele heti kun tiedät milloin tulet.

   Poista
 4. Ihanan näköinen paikka! Minullakin on muutama paikka tässä kodin lähellä käymättä. Kuulin vasta viime kesänä, että täällä lähellä on ankkalampi ja sinne ajattelin tänä kesänä suunnata kulkuni.
  Ihanaa tiistaita sinulle Saara <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Helsingissäkin on vaikka mitä nähtävää. Olen viime aikoina yrittänyt kierrellä lähiseudulla viikonloppuina.

   Poista
 5. Me kavimme aikoinaan Corkissa asuvien ystaviemme kanssa Killarneyssa paivaretkella. Aivan ihana paikka! Pitaisi kylla kayda uudestaan, vaikka ajaa Dublinista ja olla yksi yo perilla.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitte, jos tulet joskus käymään. Voin lähteä oppaaksi.

   Poista
 6. Karun kaunista.
  Niinhän se usein on, että lähelle on vaikeaa lähteä.
  Hyvää hiljaista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista oli. Pitää mennä pian uudestaan. Vaikka vain päiväksi.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!