perjantai 15. maaliskuuta 2019

Happy St Patrick's Day!

Tänä vuonna olen odottanut Pyhän Patrickin päivää, tai tuttavallisesti Paddyn päivää, normaalia enemmän. Ylimääräinen vapaapäivä tulee tarpeeseen. Pyhän Patrickin päivä on 17.3, ja koska se osuu sunnuntaiksi, saamme kaupanpäälle myös maanantain vapaaksi.

Olen aina tykännyt tästä meidän suojelupyhimyksestämme. Ajoihan hän  iljettävät käärmeet Irlannista pois, ja ylimääräinen vapaapäivä otetaan myös aina kiitollisuudella vastaan.

Me vietämme parasta aikaa pitkää viikonloppua Gdanskissa. Pieni irtiotto arjesta tekee aina hyvää, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tänä talvena ja nyt keväällä ollaan meillä mietitty tulevaisuutta. Välillä olen ihan pyörällä päästäni, kun Juniori ja pojista vanhempi pohtivat tulevaa syksyä ja opiskelujaan.  Huhtikuussa täytän 50 vuotta, ja se  on herättänyt myös minut. Jos jotain haluan elämässäni muuttaa, nyt on se aika. Ainoastaan mies ja kissa näyttävät tietävän,mitä haluavat.

Se kuitenkin tiedän, että tulevana syksynä moni asia muuttuu. Alkaa uusi elämänvaihe, johon pitää totutella. Juuri nyt haluan kuitenkin vetää vähän henkeä, ja ajatella jotain ihan muuta. Vaikka sitten Lech Walesaa tai  Pyhää Patrickia.

Palataan asiaan ensi viikolla!

Ps. Tuolla Gdanskin vanhassa kaupungissa näin irlantilaisen pubin, jonne poikkeamme varmasti sunnuntaina.

8 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa teille.
  Gdansk on viehättävä kaupunki.

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa Gdanskiin! Mutta me suomalaiset olemme viettäneet taas Pyhän Urhon päivää, joka on aina päivää ennen St.Patricia. Pyhän Urhon vietto onkin ollut Amerikoissa erittäin suosittua, sillä suomalaiset halusivat jostain syytä juhlia omaa vastaavaa juuri päivää ennen Patricia. :) Helena eri koneelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sitten Yrjöt ja Patrickit juhlittu, eli kevät voi alkaa!

   Poista
 3. Olispa kiva päästä uudestaan Gdanskiin tai meillähän se on Danzig. Oltiin siellä kerran jo ennen Walesaa ja muistan, etten syönyt muuta kuin unikkokakkua ja suolakurkkua, jauhelihassa surisivat kärpäset ja kanalla oli takanaan satoja lentotunteja, niin sitkeää se liha oli. Ajat on muuttuneet ja kaupunki varmasti kaunistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta kovin herkullisesta. Voin taata, että nyt ruoka maistuisi sinulle! Mene ihmeessä käymään!

   Poista
 4. 50 vuotta on se vaihe elämässä, että puolessa välissä ehkä ollaan! Sitä ajattelee, että juurikin tarvii vielä jotain tehdä, jos on tehdäkseen! Onneksi se tunne menee aika nopsaan ohi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 100 vuotta ei ole enää mikään ihme, joten puolessa välissä ollaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!