torstai 9. elokuuta 2018

Mahtava Madrid

Eihän se nyt yllätyksenä tullut, että heinäkuussa Madridissa on kuuma. Emme saaneet Santanderiin sopivia lentoja, joten päätimme lentää ensin Madridiin ja jatkaa sieltä junalla pohjoiseen. Ja kun kerran Madridiin lensimme, niin pitihän siellä nyt edes yksi yö viettää. Lentokentältä ostimme lipun kahdeksi päiväksi metroon ja busseihin. Busseja emme käyttäneet kertaakaan, sillä maanalle  oli paljon miellyttävämpää paeta paahtavaa aurinkoa. 

Itse Madridista olin saanut ristiriitaisia kommentteja. Kuumuudesta huolimatta, minä ihastuin kaupunkiin ja sen upeisiin vanhoihin rakennuksiin. Ei kai se kaupunki sille mitään voi, että on keskellä kuuminta Espanjaa, eikä rannalla kuten Barcelona? +33 c ei kauheasti innostanut pitkiin kävelyretkiin. Joimme litratolkulla vettä ja lontrasimme aurinkorasvaa. Voin vain kuvitella minkälaista siellä on ollut viime päivinä, kun lämpötila on noussut yli + 40 c.

Tulopäivänä kiertelimme hotellin lähiseutuja, jossa ei ollut turistin turistia. Illalla meillä oli treffit madridilaisen ystävämme kanssa kanssa. Hän vei meidät aivan upealle kattoterassille, josta näkyi koko Madrid. Tuulettimet suihkuttivat viilentävää vesihöyriä asiakkaiden päälle ja lasi kylmää valkoviiniä ei ole koskaan maistunut yhtä hyvältä.

Espanjalaiselta ystävältämme myös kuulimme ihan omakohtaisia kokemuksiaan, kuinka surkea työllisyystilanne nuorilla on Espanjassa. Tämä koulutettu ja kokenut lastentarhaopettaja sai autististen lasten kesäleirinohjaajana palkkaa 5.00 per tunti. Ammattinimike oli yllättäen työsopimuksessa muutettu avustajaksi eikä ohjaajaksi, joten palkka oli sen mukainen. Vakituisen työpaikan löytäminen on kuulemma lähestulkoon mahdotonta.

Toisena päivänä oli vieläkin kuumempi, joten keksin, että ostetaan Hop on Hop off-bussiin lippu. Bussit kierisvät kahta eri, pari tuntia kestävää reittiä, ympäri Madridia, joten kiersimme ne molemmat. Ei tarvinnut ulkona kävellä eikä hikoilla. Samalla saimme kattavan kuvan kaupungista. Upeita vanhoja rakennuksia, kauniita pustoja, museoita... Arkkitehtuuri oli erillainen Barcelonaan verrattuna, mutta kaupungista jäi kaunis vaikutelma. Museoita olisi ollut laaja valikoima, mutta ne eivät meitä kiinnostaneet. Varakkaiden madridilaisten asuntoalue oli myös näkemisen arvoinen. Real Madridin jalkapallostadionin ohi ajelimme myös, ja tietysti kuninkaanlinnan. Luulen, että komea kuningas oli perheineen Mallorcalla lomailemassa!

Madrid oli mielestäni hintatasoltaan edullisempi kuin Barcelona. Kymmenellä eurolla sai kolmen ruokalajin aterian juomineen. Mikä parasta, turisteja oli myös huomattavasti vähemmän. Eikä kaduilla ollut samanlaista tungosta kuin Barcelonassa. Siellä, kun sai jatkuvasti olla tarkastamassa, ovatko laukku ja kukkaro vielä mukana, vai oliko ovela taskuvaras ne vienyt mukanaan. Varmasti niitä varkaita Madridissakin riittää, mutta jotekin tunsin oloni turvallisemmaksi.

Ilalla hyppäsimme Santanderin junaan, ja neljän tunnin matkan jälkeen olimme perillä. Juniori joukkueineen oli matkustanut sinne jo aikaisemmin. Mikä parasta ilma oli lämmin, mutta ei tukahduttavan kuuma. Olisin voinut juosta vaatteet päällä mereen uimaan. Päätin kuitenkin käyttäytyä ja tyydyin vain kylmään suihkuun!

Me purimme matkalaukusta vihreät t-paidat ja olimme valmiit seuraavan aamun ensimmäiseen otteluun!

Päätimme, että Madridiin palaamme vielä pitkäksi viikonlopuksi, mutta joko keväällä tai syksyllä. Silloin jaksaa kierrellä kaupunkia kävellen, eikä tarvitse hikoilla!.4 kommenttia:

 1. Harmi että sielläkin oli niin kuuma. Madrid on ihana kaupunki, ja niin on Santarderkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Madridissa tarkeni, mutta Santanderissa oli viileämpää. Siellä jopa satoi välillä.

   Poista
 2. Onhan Barcelona upea, mutta Espanjassa on monia hienoja ja keskenään aivan erilaisia kaupunkeja, kuten esim. Madrid. Jo rautatieasema on Madridissa nähtävyys.
  Hienoja kuvia.
  Metro on edullinen ja nopea tapa liikkua isoissa kaupungeissa.
  Itse olin tyttärentyttären kanssa tänä kesänä kaksi viikkoa kielikurssilla helteisessä Nerjassa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tekisi niin mieli mennä Espanjaan kielikurssille. Ehkä joskus eläkkeellä sitten! Rautatieasema oli valtavan iso ja siellä oli vaikka mitä liikkeitä....ja ihanan viileä. Junalippu oli yllättävän halpa. Varasin ne etukäteen netissä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!