torstai 14. kesäkuuta 2018

Vieraita odotellessa

Tänne on tulossa tänään kuuluisia vieraita. Ei kylläkään meille, mutta tuonne kaupungille. Ajelin eilen kaupungin läpi ja ihmettelin, että miksi katujen varsille pysytettiin sellaisia metallisia aitoja. Sitten näin vielä keltaisilla heijastinliiveillä varustettuja miehiä ja naisia, jotka jäivät seisoskelemaan ihan ihme paikkoihin. Viimein lamppu syttyi ja kellot alkoivat soida. Tännehän on tulossa arvovaltaisia vieraita, ja heidän tuloaan siellä valmisteltiin. Turvatoimissa ei mennä sieltä mistä aita on matalin, vaan kaiken pitää sujua täydellisesti.

Olin matkalla siivoamaan juuri lähteneen vuokralaisen huonetta. Tuli mieleen, että jos arvoisat vieraat ovat majapaikkaa vailla, niin saisivat tämän tyhjentyneen huoneen käyttöönsä. Vieläpä ihan omalla kylpyhuoneella varustettuna. Voisin tuoda meiltä pussilakanat ja pyyhkeet, vaikka yleensä vuokralaiset tuovat omansa. Täkki ja tyynyt huoneessa oli edellisen vuokralaisen jäljiltä. Yleensä suosittelen, että hommaavat omansa, mutta olivat ilmeisesti sopineet, että edellinen vuokralainen jätti omansa. 

Aamupalan joutuisivat kylläkin laittamaan itse. Televisiota voisivat katsoa olohuoneessa, ja jos olisi jotain kiireellistä pyykkiä, niin pyykkikonettakin saisivat ihan vapaasti käyttää. Huomenna heidän kylläkin pitäisi lähteä, sillä silloin huoneeseen muuttaa uusi, espanjalainen tyttö. 

Olisi myös toivottavaa, että eivät jättäisi huonetta kovin sotkuiseksi, kun sen juuri siivosin. Roskat voisivat kyllä viedä ulos roskikseen, eikä jättää niitä pitkin lattioita. Petivaatteilla ei ole niin väliä, sillä veisin ne joka tapauksessa kotiin pesäviksi. Tiskit toivottavasti älyäisivät itse tiskata. Keittiön kaapin ovessa on lappu, jossa lukee, että koska äitisi ei asu täällä, siivoa jälkesi. Herra tietysti heti ajattelisi omaa äitiään, ja tiskaisi kiltisti omat ja rouvansa astiat. Kävisi sitten vielä pyykimässä keittiön pöydältä murut pois ja lakaisisi lattian.

Ilmeisesti majoitusasiat ovat kuitenkin kunnossa, eikä huonetta tarvita, koska minuun ei ole otettu yhteyttä. Tarjous on kuitenkin voimassa, jos niikseen tulee.

Kruunuprinssi Charlesia ja hänen vaimoaan Camillaa tänne Corkkiin odotamme tänään vierailulle!

  

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus kirvotti hymnyn huulille.
    Varmasti saatte Charlesin ja Camillan tilalle toiset vuokralaiset.
    Hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  2. Hyvin meni kuninkaallisten vierailu, vaikka eivät meillä olleetkaan yötä.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!