torstai 5. huhtikuuta 2018

Terveisiä Bratislavasta ja Wienistä

Pitkä viikonloppu pois kotiympyröistä teki hyvää. Ei mitään pitkiä listoja siitä, mitä on pakko nähdä tai kokea. Ainut suunnitelma oli, että Wienissä mennään käymään, koska se on niin lähellä. Dublinista on suora lento Bratislavaan, joten se sopi meille hyvin, koska mies on nykyisin Dublinissa töissä. 

Lasten ja teinien kanssa matkustaminen oli aina sellaista säätämistä, mutta ne ajat ovat nyt ohi! Juniori on edelleen Etelä-Arfikassa, eikä ainakaan yhteydenottojen vähyyden perusteella ikävöi äitiä. No, ihmekkös tuo, kun olivat viikonloppuna mm. safarilla ja jossain suuressa vesipuistossa. Pojista vanhempi teki pienen Eurooppatourin tässä pari viikkoa sitten, kaverinsa kanssa. Eikä sinnekkään äitiä pyydetty mukaan. Eli nyt mennään miehen kanssa kahdestaan ja niin kuin huvittaa.

Meillä töissä on ollut jo muutaman vuoden ajan opiskelijoita työharjoittelussa Tsekinmaasta ja Slovakiasta. Heidän kanssaan jutellessaan ole oppinut kaikenlasta noista kahdesta maasta, jotka "erosivat" toisistaan 1992, ilman sen suurempaa draamaa. Kummassakin maassa puhutaan omaa kieltään, mutta ovat ilmeisesti aikalailla samanlaisia, koska ymmärtävät toisiaan.

Enpä ole joutunut saksaa lukemaan, saati sitten puhumaan yli 20 vuotteen. Saksan kieli ei koskaan oikein auennut minulle, ja olin siinä surkea. No, jossain aivojeni perimmäisessä nurkassa oli kuitenkin salainen arkku, josta löytyi muutama opittu sana ja jopa lausekkin. Niistä oli nyt hyötyä. Päivämatka Wieniin oli kiva kokemus, ja olisihan siellä aikaa voinut viettää pidempääkin. Se nyt vaan täynä ihania rakennuksia, jotenkin niin kultturelli ja sivistynyt! Pieni haaveeni toteutui myös tuossa ihanassa kaupungissa...

Bratislavan ei ollenkaan tarvise tuntea alemmuutta upean, ja nyt jo aivan liian suositun, Prahan rinnalla. Pienestä ja kompaktista pääkaupungista ei voi olla pitämättä. Kävellen pääsee joka paikaan, ravintoista saa todella hyvää ja edullista ruokaa, eiväktä paikalliset ole suinkaan kyllästyneet turisteihin. 

Nyt pitää saada taas arki rullaamaan ja pyykkikone pyörimään. Teen vielä kummastakin kaupunigsta ihan omat postauksensa, kunhan saan jääkaapin täydennettyä ja pääsiäisviritykset pahvilaatikoihin.  

BRATISLAVA
WIEN


14 kommenttia:

 1. Varmasti ihana reissu!
  Minä en ole Bratislavassa käynyt, joten kiva lukea myös tuleva postauksesi. Wienistä muistan musiikin ja viehättävät kahvilat. Minkähän haaveen siellä toteutit? Uteliaisuus heräsi, mutta ehkäpä siitäkin kuulemme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haave oli pieni, mutta erittäin maukas. Wien oli kyllä upea kaupunki. Sinne mielelläni menisin pidemmäksi aikaa.

   Poista
 2. Vaikka olemme käyneet Nitrassa ja ajelleet Tatra-vuoristossa, emme ole käyneet Bratislavassa. Oli aikaa 3 viikkoa, mutta just kun piti lähteä Bratislavaan, itävaltalainen ystävämme totesi, että emme ehdi Wienissä kaikkea mitä haluamme nähdä, emme jätä Bratislavaa väliin, joten se siitä sitten. Minulla oli Wienissä jotain tärkeää...Ystävämme on itse muuttamassa Nitrasta Bratislavaan, joten ans katsoa:)

  Minunkin sisälläni aukenee pieni saksan kielen arkku, kun tarvis on ja sattumalta se tapahtui juuri meidän linnayönämme Nitrassa, kun sain illallisella väärän aterian eteeni. Helmuth oli aivan pöllähtänyt, että mistä se mun saksa sillai löytyi:)

  Minulla on unelma päästä tutustumaan Slovakiaan enemmänkin, sillä kuten sinäkin huomasit, se on enemmän, mitä osaamme ehkä ajatellakaan.

  Kiitos tästä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin päätimme, että tänne vielä palaamme. Lennämme Bratislavaan ja vuokraamme sieltä auton ja lähdemme kiertelemään. Työkaverini suositteli ajankohdaksi syksyä. Jospa siellä joskus törmäämme!

   Poista
 3. Bratislava kuulostaa paikalta, jonne olisi kiva piipahtaa. Odotan innolla uutta postaustasi sieltä. Kummasti sitä kielitaitoa löytyy tarvittaessa tai puhumistilaisuuden tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sanat loppuvat, pitää ottaa kädet avuksi. Aina sitä selviää, kun oikein yrittää.

   Poista
 4. Kaunista on kuvissasi:) Wienissä olen ollut kauan sitten,mutta lyhyen hetken vain.
  Luin lukiossa lyhyen saksan,mutta myöhemmin kävin suggestopedisella kielikurssilla, jossa sai takaisin unohtuneen kielen, ja vähän lisääkin. TOsin kun en sitä käyttänyt niin puhetaitoni on sehr schlecht, mutta ymmärrän aikia hyvin.
  Ihania nuo koristeet Bratislavassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä hyvä kielipää. Minä taas olen sellainen kovapää, että mikään ei jää päähän. Olin yllättynyt, kun ymmärsin edes vähän ja pystyin lukemaan.

   Poista
 5. Kuulostaa kivalta, reissu kahden. Niitä aikoja odotellessa:D.

  VastaaPoista
 6. IHanat kuvat joten reissupostauksia odotellessa. Minullekin saksan kieli oli aina kovin vaikeaa enkä ikinä hokannut kielen ydintä. VOisi olla että arkku aukenisi kun joutuisi kieltä puhumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on tosi vaikea kieli. Ja ne pahuksen der, das und die. Kuka muistaa mitä pitää käyttää???

   Poista
 7. Olen pari kertaa käynyt Bratislawassa Wienistä, koska se on kuulemma yksi parhaita Wienin matkakohteita! :) Viime käynnillä kaupungin keskusta oli muuttunut tosi paljon; paikkoja oli laitettu kuntoon, mutta juottoloita oli tullut aivan hirveästi - ja englantia puhuvia jätkäporukoita. Kivoja ruokapaikkoja oli paljon ja se Keski-Euroopan historia näkyvissä joka paikassa. Varmaan nautitte näistä kaupungeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi johtua pääsiäisestä, koska väkeä oli vähän liikkeellä. Oli muuten todella edullinen tuo bussi Bratislavasta Wieniin vain 6.00 suuntaan. Ei kai siitä vain tule sellainen polttarikaupunki, kun Ryanairilla pääsee sinne halvalla ja juomat eivät maksa paljoa? Toivottavasti ei.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!