maanantai 9. huhtikuuta 2018

Se pieni haave - Sachertorttua Wienissä

Ei haaveiden tarvitse aina olla suuria. Kun haaveilee pienesti, haaveetkin toteutuvat helpommin. Minulla on ollut pitkään sellainen haave, että haluaisin syödä sachertorttua Wienissä, ja mielellään katukahvilassa ohimeneviä ihmisiä katsellen. No, ilma oli ulkona istumiseen aivan liian kylmä, mutta torttuni sain ja vielä todella erikoisessa kahvilassa.

Sacher-hotelliin oli pitkä jono ulkona, joten sinne emme edes yrittäneet päästä sisälle. Missä ja milloin ensimmäinen kakku leivottiin onkin sitten kysymysmerkki. Siitä voitte lukea lisää täältä. Sen kehitteli nimensä mukaan Franz Sacher joskus 1800-luvun alkupuolella. Jälkeenpäin on myös oikeusalissa tapeltu siitä, mikälainen on alkuperäinen Sacher-Torte ja ketkä saavat kustua omia leivoksiaan sillä nimellä. 

Sacherkakussa on suklaa kuorrutus ja kerros aprikoosihilloa. Kyllä, hyvältähän se maistui!

Kahvila löytyi sattumalta, ja kun astuimme sisään tajusimme siirtyneemme ajassa taaksepäin.  Bräunerhofin kahvila oli kuuluisan kirjalijan, Thomas Bernhardin, kantapaikka. Kahvila on kuuluisa myös siitä, että siellä on Wienin paras valikoima kansainvälisiä sanomalehtiä, joita asiakaat voivat lukea. Pianisti ja viulisti viihdyttivät myös asiakkaita. 

Niin, että näin yksi pieni haave taas toteutui. Ensi viikonloppuna aion yritää leipoa itse tuota taivaallista suklaakakkua. Katsotaan onnistuuko.14 kommenttia:

 1. Ihana kuulla että toiveesi toteutui:) Sacher kakku on niin hyvää:) En ole tuolla Wienissä sitä syönyt,mutta itse leiponut, ja Fasun Sacherkakkuhan on tosi hyvää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan maistanut Fasun Sacherkakkua. Pitää muistaa seuraavalla kerralla, kun olen Suomessa.

   Poista
 2. Arvasin kyllä, että Sacheria halusit syödä! Tuolla on ihania kahviloita, ehkä olen tuollakin käynyt joskus, en muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wienissä tosiaan näyttää olevan toinen toistaan ihanampia kahviloita. Tämä oli tälläinen retro, jossa aika oli pysähtynyt. Mies luki lehteä ja minä nautin tunnelmasta.

   Poista
 3. Olipa kiva, että haaveestasi tuli totta. Kukapa ei Sacheria rakastaisi.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne haaveet useimmiten toteutuu, varsinkin ne piememmät :) Ja näin kävi sinullekin. Ihana juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä keskitymmekin haaveilemaan pienesti! Oli tosi hyvää. Suosittelen.

   Poista
 5. Mä en nyt kyllä uskalla varmaan sanoa mitään, kun en tykkää Sachertortesta enkä tykännyt teatterissa Thonas Bernhardin näytelmästä. Taidan olla vastarannan kiiski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan aikaisemmin kuuluut koko Bernharista, mutta sachertortea voisin syödä vaikka joka päivä!

   Poista
 6. Kakut ja kahvilat kuuluvat todellakin Wienin kohokohtiin. Ihanaa, että unelmasi toteutui!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sinne vielä joskus palata, ihan vain kahviloita kiertämään ja kakkua syömään!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!