perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pieni PääsiäisPaussi

Pitkäperjantai ja minulla ihan tavallinen työpäivä. On se niin väärin! No, se kummasti lohduttaa, että illalla sunnistan Dubliniin ja että töihin palaan vasta keskiviikkona. Tänä pääsiäisenä en matkusta Suomeen, joten ei trulleja, pääsiäiskokkoja eikä sellaista rauhallista pääsiäisajan tunnelmaa. Katolilaisessa Irlannissa pääsiäinen, joka on jouluakin tärkeämpi juhla, ei tunnu pääsiäiseltä.

Tänä vuonna 90 vuoden tauon jälkeen, jopa pubit ovat auki pitkänäperjantaina. "Mihin tämä maailma on menossa", kysyy moni vanhempi irlantilainen. Pubinpitäjät puolestaan ovat tyytyväisiä, sillä Irlantiin tulee paljon turisteja tähän aikaan vuodesta. Etenkin maaseudun pubeilla menee nykyisin huonosti, joten jokainen ylimääräinen euro on tervetullut. En nyt asiaa ole sen kummennin analysoinut, mutta ei kai se kansa janoon kuole, jos pubin ovet pysyisivät tänään kiinni. Toisaalta, ei sinne ole kenekään pakko mennä jos tuntee, että pitkäperjantain viettoon pubi ei kuulu.

Vielä viime vuonna kiirastoistai oli kaupoissa sellainen viinanhamstrauspäivä. En oikein sitäkään ymmärätänyt, mutta niin se vaan oli. Irlantilaisten suhde alkoholiin on, no, hyvin irlantilaista. En osaa sitä sen paremmin selittää. Täällä ei myöskään tykätä mistään säännöistä, ja niitä vastaan halutaan aina kapinoida. Tästä irlantilaisten luonteenpiirteestä, välillä syytän ja välillä taas kiitän, brittejä. He kun aikoinaan komentelivat itsepäisiä irlantilaisia aivan liian pitkään.

Minä pistän nyt blogini muutamaksi päiväksi kiinni ja jätän irlantilaisten analysoimisen toiseen kertaan. Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja rauhallista pääsiäisenaikaa.

Somessa ei aio roikkua, mutta Instaan saatan pari kuvaa seuraaviina päivinä ladata. Katsoakaapa sieltä, missä mennään. Niin,ja seuratakkin tietysti saa!


Tuolta kuvavarastosta löytyi, pari vuotta sitten pääsiäisenä, ottamiani kuvia, upeasta Cobhin kadedraalista. Kävin siellä blogikaverini Karoliinan ja hänen siskonsa kanssa, kun he olivat täällä lomalla.6 kommenttia:

 1. Hyvää Pääsiäisen aikaa Saara:)

  VastaaPoista
 2. Upea Cobhin katedraali.
  Hyvää pääsiäisen aikaa somella tai ilman!

  VastaaPoista
 3. Pääsiäinen alkaa olla jo taputeltu, joten toivottelen hyvää huhtikuuta sinne :) Mistään ette jääneet paitsi, vaikka Suomeen ette tulleetkaan pääsiäiseksi. Täällä nimittäin keväästä ei ole vieläkään tietoa. Päinvastoin eilen tuli niin paljon lunta, ettei ole koko talvena tainnut vastaavaa määrää olla. Nyt kuulemma lupailevat sentään jo plusasteita loppuviikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään juttelin äidin kanssa ja lunta kuulemma riittää. Pakko sen kevään on pian tulla. Täällä sataa, eikä ulos tee mieli. Aamulla oli auton ikkunat jäässä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!