torstai 1. maaliskuuta 2018

Oi Emma, Emma...

Tervehdys täältä lumen keskeltä. Koko maa on tänään läheks tulkoon kiinni. Olin eilen töissä, mutta tänä aamuna jäin kotiin. Mies tuli eilen Dublinista, koska hänekin työpaikkansa on kiinni maanantaihin asti. Samoin pojan työpaikka on kiinni, Juniorin koulusta nyt puhumattakaan. Minä toin läppärin kotiin ja olen välillä käynyt läpi sähköposteja.

Aamulla lähdin ulos kuvaaman ja katsomaan missä kunnossa tiet olivat. Autoja näkyi harvakseltaan ja nekin ajoivat etanavauhtia. Päätiet ovat juuri nyt vielä ajokunnossa, mutta kun Emma-myrsky kohtaa Pedon Idästä siinä neljän aikaan, en tiedä mitä tuleman pitää. Olemme komennettu, ihan pääministerin toimesta, kaikki kotiarestiin neljästä eteenpäin. Sopii minulle, sillä takassa on jo nyt tuli, ruokaa on kaapissa ja ajattelin tässä vielä leipoa korvapuusteja.

Niin, jo nyt lentoliikenne, joka saaren asukkaille on se näppärin tapa matkustaa paikasta toiseen, on täysin sekaisin. Corkin ja Dublinin kentät näyttävät kenttäsairaaloilta, sillä lattioille on laitettu makuupaikkoja lentojaan odottaville. Niitä saakin odottaa, sillä ainakin Corkin kenttä on loppupäivän suljettu. 

Sairaaloissa hoidetaan vain hätätapaukset. Osa henkilökunnasta on jäänyt sairaaloihin yöksi, koska ei joko pääse kotiin tai seuraavaan työvuoroon. Armeija on mm.kuljettanut kotihoidossa työskenteleviä hoitajia potilaiden koteihin ja vienyt ruoka-annoksia ateriapalveluiden käyttäjille.

Torstai-iltana kaupoista loppui leipä! En tiedä mikä hamstraamishimo ihmisiin oli iskenyt, mutta leipähyllyt olivat tyhjät useissa kaupoissa.

Nyt siis odotamme meitä lähestyvää lumimyrskyä. Ulkona on kovin tyyntä, ja jopa aurinko paistaa puiden välistä. Pakkasta taitaa olla pari astetta. Lapset nauttivat lumesta täysillä ja koiratkin näyttävät pyörivän iloisesti lumessa. Meidän kissa puolestaan pitää pakottaa ulos asioille. Se makaa sohvalla jaloissani ja nauttii takasta tulevasta lämmöstä.

Onneksi on oma koti ja onneksi ei tarvitse lähteä mihinkään....


8 kommenttia:

 1. Meillä oli tällä viikolla aamuisin -25 C, onneksi lauhtui yleensä -15 C tuntumaan! Tänään jo oli vallan mukavaa, vain -9 C. Villasukkia ja villatakkia pidän sisällä. Onneksi alkoi maaliskuu ja kevättä kohden mennään. Tämä talvi jo riittää! Näin kuvia Roomasta ja siellä oli ihan kunnolla lunta! Toisaalta on hyvä kun ihmiset varautuu, vaan ylenmäärinen hamstrauskin vähän naurattaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sekaisin nämä Euroopan säät. Nuo teidän pakkaslukemat saavat hampaani kalisemaan.

   Poista
 2. Ensimmäinen todella lämmin aurinkoinen päivä Teneriffalla tammikuun alusta! Tuttavat Englannista pikavisiitillä, mukavaa oli istuskella parvekkeella katsellen Atlannin aaltoja sekä Quaza-vuorta. Ohh, täysikuu huomenna? Kun on täällä kuukausikaupalla kaipaa aitoja pakkaspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, mutta kaikkeen kyllästyy. Nyt kyllä istuisin mielelläni auringossa.

   Poista
 3. Meilläkin on ollut epätavallisen kylmää, mutta onneksi lumi, jota saatiin hitusen verran maanantaina, on kadonnut pois.
  Maaliskuu tulee ilmeisesti jatkumaan epätavallisen kylmänä ja se tuntuu vähemmän kivalta, sillä kevät oli päässyt vauhtiin.

  Pysykää turvassa ja lämpimässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä me nyt kyllä jo tarvitsemme. Lunta emme halua seuraavaan kymmeneen vuoteen.

   Poista
 4. Ei sitä Suomessa asuessa oikein tajuakaan, miten lumi ja kylmä voi halvauttaa lämpöisempään ilmanalaan tottuneen maan. Tosiaan, onneksi saatte olla kotona. Kaikkea mukavaa viikonloppuunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä homma toimii, vaikka olisi kuinka kylmä. Tiet aurataan ja koulut ovat aina auki.
   Olihan se vähän tylsää, kun olimme vankeina kotona!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!