torstai 22. helmikuuta 2018

Taulun paikka

Naapurimme käy säännöllisesti huutokaupoissa ja näyttää aina löytävän sieltä jotain kotiinsa tai mökilleen. Huutokauppiaat ovat keksineet hyvän keinon päästä eroon tavaroista, jotka eivät käy kaupaksi. Kirjahyllyn huutanut joutuu viemään mukanaan myös vanhat kirjat. Laatikossa saattaa olla kaksi käyttökelpoista astiaa ja kymmenen kaatopaikalle joutavaa jne. Tämä taulu oli, mitä ilmeisemmin, tullut myös kylkiäisenä. Naapuri puolestaan oli antanut sen pojalleni, joka muutti pari viikko sitten pois kotoa. Poika ei talua halunnut, vaan unohti sen auton takakontiin, josta mina sen löysin ja pelastin.

Raamit olivat ruskeat ja kolhuja kokeneet. Lasi oli likainen ja aukkopahvissa oli ikäviä tahroja. Irrotin raamit varovasti ja pesin lasin. Sitten irrotin vesivärityön aukkopahvista ja kävin kehysliikkeessä leikkuuttamassa uuden pahvin. Sille tuli hintaa kuusi euroa. Maalasin kehykset ensin valkoisella kalkkimaalilla, mutta en ollut tyytyväinen väriin. Maalaus ei päässyt esille, vaan hukkui seinään, pahviin ja kehyksiin. Vaihdoin maalin vaaleaan suklaaseen ja bingo, nyt meri ja linnoitus pääsevät paremmin esille.

Kuvissa näkyvä kukkapöytä löytyi sekin aikoinaan huutokaupasta. Se sain pintaansa uuden maalin, ja on ollut asemissaan jo pitkään. Vanhat matkalaukut ovat käteviä tavaroiden säilytykseen. Tämä laukku löytyi aikoinaan Dublinin talosta, enkä raaskinut heittää sitä pois. Pistin sen tuonne nurkaan odottamaan sopivaa paikkaa ja sitten huomasinkin, että se voikin jäädä sinne pysyvästi. 

Sitten vielä sellainen vinkki, että jos maalaa jotain pientä, pärjää yleensä ihan vain sellaisella maalitestipurkilla. Meidän lähirautakaupassa niitä on usein poistomyynnissä, ja olen ostanut maalinäytteitä varastoon 50 c per purkki. 2 kommenttia:

  1. ihana tuo matkalaukku! just samantyylistä olen kaivainut kuvasurekvisiitaksi eli täytynee ruveta tonkimaan kaikkia second hand shoppeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, näitä oli aina myynnissä siinä huutokaupassa, jossa kävin. Ne lopettivat täällä, mutta jatkavat toimintaansa Traleessa. http://www.kerryauctionrooms.com/ Katsoppas milloin siellä huudetaan seuraavan kerran ja takuuvarmasti löydät vaikka mitä kivaa kuvausrekvisiittaa.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!