tiistai 20. helmikuuta 2018

Prinsessa Ruusu ja pahan noidan paulat

Prinsessa Ruusunen ja Paha Noita ovat pyörineet mielessäni viime päivät. Että se kamala noita keksikin kietoa paulansa minuun! Torstain aamuyön tunnit pyörin sängyssä, enkä saanut kivulta unta. Kyljessä tuntui siltä, kun joku olisi porannut siinne reikiä. Siis minun kylkeeni. Aamulla peili pajasti ikävän ihottuman. Menin töihin ja ensi töikseni kysyin Dr. Googelilta, että ei kai vain vyöruusua pukkaa. Dr. Google "vahvisti" pelkoni ja kehotti menemään lääkäriin. Aika löytyi kirjaimellisesti heti ja juoksin autoon. Pian olinkin jo lääkärin puheilla. Täällä GPn (eli oman lääkärin) vastaanotolle pääsee yleensä todella nopeasti. Jättävät aina vapaita aikoja, joten odotella ei juurikaan tarvitse. 

Ruusuhan se siellä kyljessä oli aloittanut kukintansa, vahvisti lääkäri. Lääkitys kuulemma tehoaa, jos se aloitetaan kolmen päivän sisällä ihottuman ilmestymisestä. Sitten vielä reilusti särkylääkkettä ja paljon lepoa. Kävin vielä seuraavana aamuna verikokeissa ja juttelin lisää lääkärin kanssa. Kyllä, viime vuosi oli stressaava ja kyllä olen väsynyt. On ollut huolia ja murheita, äkkilähtöjä Suomeen, kaksi leikkausta ja niistä toipumiset.  Sitten heittäydyin liian innolla rakennuspuuhiin. On uniapneaa ja töissäkin käyn. Tajusin, että nyt tuli stoppi ja noita ilmoitti, että pysähdy. Lääkäri sanoi, että lepäät viikon kotona, niin että kroppa saa levätä ja parantua, eikä ruusu siitä pahene. 

Ruusu on, kiitos ajoissa alotetun lääkityksen, aisoissa. Särkylääkkeet pitävät kivun loitolla ja minä olen levännyt. Kalenterista tyhjensin kaikki menot. Olisi ollut kaikenlaista kivaa tiedossa, mutta ei auta. Torstain ja perjantain välisen yön käyn kuitenkin nukkumassa sairaalassa. Siellä tutkitaan taas untani ja sitä, että toimivatko minulle tehdyt kiskot, joita pidän öisin suussani. 

Olen seurannut talviolympialaisia. Tai paremminkin vain luistelua. BBC kyllä näyttää kisoja, mutta keskittyy kelkkailuun, lumilautailuun ja lasketteluun. Curlinkin näyttää olevan siellä suosiossa. Minä kun en pidä kelkkailua enkä curlingia edes urheiluna...

Täytyy myöntää, että vähän tunsin huonoa omaatuntoa siitä, että olen töistä pois. Sitten ajattelin järkevästi, että ruusuhan saattaisi pahimmassa tapauksessa oireilla kuukausi kaupalla ja olla välillä niin kipeä, että en pääsisi töhin. Parempi siis olla nyt kotona ja hoitaa itsensä kuntoon. Sitten taas jaksaa töissäkin puurtaa.Prinsessa Ruusu linnassaan, linnassaan, linnassaan.
Prinsessa Ruusu linnassaan, linnassaan.

On pahan noidan pauloissa, pauloissa, pauloissa.
On pahan noidan pauloissa, pauloissa.

Nyt linnan muurit kohoaa, kohoaa, kohoaa.
Nyt linnan muurit kohoaa, kohoaa.

Vuos' sadan nukkuu Ruusunen, Ruusunen, Ruusunen.
Vuos' sadan nukkuu Ruusunen, Ruusunen.

Vaan prinssi uljas avun tuo, avun tuo, avun tuo.
Vaan prinssi uiljas avun tuo, avun tuo.

Hän rientää kauniin Ruusun luo, Ruusun luo, Ruusun luo. 
Hän rientään kauniin Ruusun luo, Ruusun luo.

Herää jo Ruusu kaunoinen, kaunoinen, kaunoinen,
Herää jo Ruusu kaunoinen, kaunoinen.

Nyt tanssikaamme laulellen, laulellen, laulellen.
Nyt tanssikaamme laulellen, laulellen.
16 kommenttia:

 1. No voi kurja. Ruusu on inhottava tauti. Lepaa ja parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levätty on ja nyt taas kaikki hyvin. Maanantaina töihin.

   Poista
 2. Huh, hoidapas nyt itseäsi, LEPÄÄ. Tiedän yhden kaverin, jolla kesti pitempään, kun ei ottanut tosissaan ja joutui sitten syömään opioidejä ja oli melkein riippuvainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi älysin mennä heti lääkäriin ja sain kuurin. Nyt on jo ihan hyvä olo ja lepo on tehnyt hyvää. Olin todella väsynyt.

   Poista
 3. Toivottavasti lääkitys auttaa. Ruusu on kurja tauti,minulla oli sellainen sääressä pari vuotta sitten,mutta onneksi ei ole tullut uudestaan. Pikaista paranemista Saara:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että meidän ruusut eivät enää kuki. Lääkitys tehosi ja ihottuma ei onneksi pääsyt leviämään kovinkaan paljon.

   Poista
 4. Pikaista paranemista sinulle! Ruusu on kurja mutta onneksi pääset nyt levolle, joskus se kiire vain laittaa seinän pystyyn ja pakottaa hidastamaan tahtia. Olen viime vuosina joutunut sen huomaamaan ja tässä nytkin pohdin että kuinka saisin viikoista hieman kiirettä pois ennenkuin joku paikka sanoo poks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Jos ei itse tajua lyödä jarruja pohjaan, niin sitten kroppa sanoo, että seis. Pakko se on uskoa, että ihan kaikkeen ei voi venyä jatkuvasti. Ota iisisti sinäkin, että ei ala ruusu kukkimaan!

   Poista
 5. Keho osaa kyllä näyttää, että milloin on korkea aika maata viikko sohvalla! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvalla on maattu ja nyt tuntuu, että akku on täynä virtaa. Yritän ottaa opikseni ja pitää huolen siitä, että en polta kynttilää molemmista päistä.

   Poista
 6. Pikaista paranemista ja hyviä lepopäiviä! Ruusu vetää hyvin väsyneeksi ja tosiaan heikkoon kuntoon jos ei sitä malta sairastaa pois, sivusta olen sitä muutaman kerran seurannut.

  Minullakin käy usein niin, että jos en suostu antamaan väsymykselle periksi elimistö pysäyttää sitten ennen pitkää vähän rankemman kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väsymys tosiaan tuli yllätyksenä. Nukuin päivällä 2-3 h ja pitkät yöunet päälle. Nyt on olo jo ihan hyvä ja ihottumakin "aisoissa". Minä en aina ymmärrä ajoissa, että nyt pitää ottaa iisimmin. Sitä luulee, että jaksaa ja jaksaa ja jaksaa. Taisi olla tuo raksa, joka katkaisi kamelin selän!

   Poista
 7. Welcome to the Club!
  Vyöruusu on ihan liian hieno sana ja engl.kielinen, shingles ei myöskään kovin hyvä (kun sanotaan myös roof shingles = huopamateriaali kattoihin). Vaan niin se iski samana vuonna kun täytin 50v. Luulin aluksi saaneni vasempaan nilkkaan ja jalkaan ihottuman poison ivy pensaasta joten menin lääkäriin vasta parin päivän kuluttua. Verikokeilla todettiin ja lääkitys aloitettiin, mutta ei se oikein tehonnut.
  Nilkutin jalalla töissa ja otin vapaata. Siinä meni jokunen kuukausi ennen kuin ihottuma hävisi pois. Vaaan kipua kesti vielä pitempään. Nyt ei hermosärky enää vaivaa.

  Muistan kyllä että silloin elämässä oli paljon stressiä ja kaikenlaista hässäkkää tapahtui. Se huoli ja jännittäminen varmasti altisti ja vei immuniteetin nollalukemiin.

  Lepäilyä ja iloista mieltä sinulle.
  Vielä tässä on jokunen päivä aikaa katsella Olympialaisia... (täällä ihan varmasti koetaan kaunoluistelun jälkihuumaa pitkään kisojen jälkeenkin :) )

  Terkkuja koko perheelle,
  Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla sinusta. Olen ihan varma, että ruusu iski minuunkin, koska olin niin loppu. Viime vuosi oli aika rankka, eikä tämäkään vuosi ole alkanut lekotellen.
   Alkaa olla päiväteeveeannos jo täynä. Maanantaina työt kutsuvat. Terveisiä sinne kaikille ja mukavaa viikonloppua.

   Poista
 8. Voi Saara! Koeta nyt vaan levätä ilman syyllisyyden tuntoa ja työajatuksia!
  Ruusu on todella ilkeä riesa, joten onneksi sait lääkityksen nopeasti. Stressi on niin kavala vieras, että se hyökkää kimppuun usein juuri näin, puskista, vaikka sitä kokisikin jaksavansa elämän koukeroissa seikkaillen.

  Parane pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levätty on ja nyt on hyvä olo. Onneksi en lykännyt lääriin menoa. Sitä tosiaan luulee, että kyllä minä vielä tämänkin jaksan, kun tiedän, että sitten saan levätä. No, nyt opin, että ei se niin mene. Kun kuppi on täynä niin se on täynä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!