tiistai 13. helmikuuta 2018

Jatkuu seuraavassa numerossa...

Sellaista seuraavassa numerossa jatkumista on ollut tämä espanjan opiskeluni. Syksyllä kävin pari kertaa tunneilla, mutta sitten tuli vanhempainiltaa, flunssaa ja matkaa, joten opiskelut tyssäsivät siihen. Eikä muutenkaan innostanut, sillä en jotenkin sopeutunut uuteen ryhmään ollenkaan. Ensinnäkin siellä oli mies, joka oli jatkuvasti äänessä, tai kuten täällä sanonta kuuluu, soitti omaa trupettiaan. Toinen mies puolestaan mumisi niin epäselvästi ja hijaa. En ymmärtänyt mitä hän sanoi englanniksi, saati sitten espanjaksi. Lopuksi minun pääni sekoitti italialainen tyttö, joka puolestaan sekoitti kaksi kieltä niin perustellisesti, että luulin olevani italian tunneilla. Into loppui parin tunnin jälkeen. Kun vielä oli noita poissaoloja, niin lopetin tunnit kesken. 

Tuntui myös, että en kehity ollenkaan. Sanat eivät jääneet päähän, ei sitten millään. Iltaisin en viitsinyt enää kaivaa kirjoja esille. Se siitä opiskelusta, päätin minä. Harrastuksitahan pitää nauttia, eikä kärsiä!

Netflixin espanjalaista Gran Hotel-sarjaa on kiittäminen siitä, että kiinnostus taas heräsi. Huomasin, että sittenkin jotain on jäänyt harvaan päähäni. Sanoja sieltä toisia täältä. Joskus jopa ymmärsin koko lauseen, lukematta tekstitystä. Sopivasti kansalaisopistojen tunteja mainostettiin juuri silloin ja kävin ilmoittautumassa taas kurssille. Koulu on lähellä, joka on suuri plussa, eikä tarvitse siis lähteä kaupungille. Opettaja on tällä kertaa senor Felix. Oikein innostava ja eläväinen opettaja. Ryhmässä on pari kokoajanäänessäolevaa, mutta onneksi Felix katkaisi ne puhetulvat ja antaa muillekkin mahdollisuuden sanoa jotain. 

Niin innostunut olen, että usein iltaisin kaivan esiin kielioppikirjan ja kertaan verbien taivutusta ja kertaan sanoja. Gran Hotellia on jäljellä vielä monta monituista jaksoa, joten siinä tulee kuunneltua kieltä pakostakin. Vanha harrastus on herätetty henkiin, ja tästä on taas hyvä jatkaa. Joskus tauko on paikallaan! 


2 kommenttia:

  1. Hienoa kokea tuollainen uusherääminen. Tuttua, innostavaa. Intoa jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että en ikinä enää innostu opiskelemaan, mutta onneksi toisin kävi. Uusherääminen siinäpä hieno sana!

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!