tiistai 30. tammikuuta 2018

Narsisseja ja järkevä päätös

Tammikuu on mennyt nopeasti. Päivät ja viikonloput ovat olleet niin työntäyteiset, että en ole ehtinyt edes sen tylsyyttä ja pimeyttä registeröimään. Meillä alkaa jo vähän kevättää ulkona, sillä krookuset ja narisissit pukkaavat jo kukkaa. Se, jos mikä, on selvä kevään merkki.

Kaupoissa narsissinippuja on ollut myynnisä jo muutaman viikon, enkä tietenkään voi kauppareissuillani vastustaa kiusausta. No, tämä kiusaus ei maksa paljon, eikä myöskään lihota!!! Joten, enemmän tälläisia kiusauksia, please.

Pyöreä kukkamaljakko näyttää olevan in juuri nyt, ja sellaisen päätin minäkin hankkia. Tykästyin tähän simppelliin maljakkoon, jonka löysin ihan vain supermarketin lasihyllyllä. Siihen piti tietysti ostaa pari nippua narsisseja. Pohjalle laitoin koristekiviä ja vaan sitten maljakko pöytään. Meille tuli heti kevät. Koti vaan on kovin nuhjuinen, sillä en ole jaksanut juurikaan siivota. 

Sellaisen päätöksen tein, että koska aikaa on rajallisesti, enkä halua sitä vähää käyttää siivoamiseen, palkkaan meille siivoojan. Jospas tällä kertaa tärppäisi, ja siivooja jopa tulisi silloin, kun on sovittu. Kerran viikossa ja kaksi tuntia riittää, sillä kaikkia huoneita ei suinkaan tarvitse siivota joka viikko. Pelkkä ajatus siitä, että illalla ei tarvise alkaa jynssäämään lattioita eikä viikonloppuna vessoja, saa minut hymyilemään.  

Tiedän, toisten mielestä (Suomessa)siivoojan palkaaminen on tuhlausta ja laiskuuden merkki. Täällä sitä ei kukaan ihmettele, ja jos kumpikin vanhempi käy töissä, niin silloin siivooja on lähestulkoon normijuttu. Minulle oma vähäinen vapaa-aika on kuitenkin niin tärkeää, että olen valmis luopumaan jostain muusta. Yksi stressin aihe poistuu elämämästäni, ja tilalle saan lisää aikaa. Mielestäni oikein hyvä sijoitus. Nyt vaan pitää pistää tuumasta toimeen!14 kommenttia:

 1. Onnea upean päätöksen johdosta. Jos huushollini olisi vielä sitä kokoluokkaa, jota se on ollut joskus, matkisin sinua. Olen vähän kateellinen noista teidän kevään merkeistä, mutta perässä tullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikin näitä huoneita riittää. Alkoi tuntua siltä, että vapaapäivät menivät siivotessa. Aika ei tahtonut riittää ja aina vaivasi tekemättömät työt. Meidän kevät tyssäsi ja nyt on kylmä. Aamuisin auto on ollut lumen ja jään peitossa.

   Poista
 2. Hyva paatos! Mina yritan ottaa siivoamisen jumpan kannalta mutta jos se ei muille sovi niin siivooja vaan! Oma aika on tarkeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se jumpasta käy. Oma aika on todella tärkeää ja siitä yritän pitää kiinni.

   Poista
 3. Eilen ihastelin itsekin maasta nousevia narsisseja. Ihana kevään merkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin nuolaista ennenkuin tipahti. Nyt on taas järkyttävän kylmä.

   Poista
 4. Ihania narsisseja! Kyllä täällä Suomessakin - ainakin joissakin ikä- ja ammattipiireissä - on muuttunut suhtautuminen kotisiivouksen ostamiseen. Sen saa myös vähentää verotuksessa kotivähennyksenä. Mulla on käynyt siivoja jo jonkun aikaa. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi asenteet ovat muuttumassa ja yhä useampi käyttää ulkopuolista apua arkea helpottamaan. Sullakin on niin kiireinen elämä, että et varmasti halua käyttää vapaa-aikaasi siivoamiseen.

   Poista
 5. Hyvä päätös:) Tunnen monia täällä joille tulee kotiin siivooja, ja olishan se kiva.,Itse siivoan viikonlopun alla .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kuva tulla kotiin, kun siellä on siivottu. Tähän pitää vielä vähän totutella!

   Poista
 6. Hyvä Saara! Just noin!! Silloin kun aika on kortilla, siivoaminen on tyhmintä mitä voi tehdä.
  Pidä itsestäsi huolta ja tee jotain kivaa ja rentouttavaa jynssäämisen sijaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina olin vähän aikaa nyt jo melkein valmiilla `raksalla'. Tulin kotiin ja otin paivaunet hyvällä omallatunnolla!

   Poista
 7. Mulle on siivoojassa ollut sekin hyvä puoli, että en sitten ole enää stressaantunut, jos paikat ei ole ihan kunnossa, sillä sehän ei ole mun vika vaan siivoojan.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!