tiistai 2. tammikuuta 2018

Miten kestää joulun jälkeinen blues?

Tänään se sitten taas alkoi, arki. Teki aamulla mieli lyödä lattialle pitkäkseen ja saada itkupotkuraivarit. En laita kenkiä jalkaan, enkä syö aamupuuroa, enkä lähde töihin. Vaan minkäs teet? Raha ei kasva puussa, joten pakko sitä on raahautua sorvin ääreen, vaikka ei todellakaan mieli tehnyt. Koska näitä loma jälkeisiä sorvinääreenraahautuimisia on tähän ikään mennessä ollut jo monia, ajattelin tehdä sen edes vähän helpommaksi itselleni. Juniori on vielä tämän viikon lomalla, joten kuskia ei tarvita. Olen siis iltaisin täysin vapaa!

Päätin kehitellä joka illaksi jotain piristävää tekemistä. Kirjoitin kalenteriini uintia, saunomista ja parit joogatunnit. Kutsuin ystäväni pitkästä aikaan kylään, ja yhtenä iltana aion päällystää canvastauluja täältä ja Marimekolta ostamillani kankailla. Sitten aloitan katsomaan jotakin uutta sarjaa Netflixiltä (olisiko mitään hyviä ehdotuksia?) ja neulon kaksi pientä tyynynpäällistä olohuoneeseen.

Mietin myös eväät ja iltaruoat valmiiksi ja menin jopa niin pitkälle, että päätin siivota, oikein perusteellisesti, yhden huoneen joka ilta. Ennen nukkumaanmenoa aion valita vieläpä työvaatteet valmiiksi aamua varten.

Tätä huippusuunnittelua ja järjestelyä tuskin kestää montakaan viikkoa, mutta ainakin saan uuden vuoden, ensimmäisen viikon käyntiin, jos en muuta.
Meillä näyttää juuri nyt tältä! Aika keväiseltä, vai mitä?
14 kommenttia:

 1. Näyttää tosiaan keväiseltä. Oletpa sinä itsellesi kovat tavoitteet asettanut, huimasi lukeakin niitä. Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tosiaan on keväisen näköistä, vaikka viikonlopuksi on luvattu kylmempää ilmaa. Myrskyjäkin on ollut, mutta ei meillä.

   Poista
 2. Huominen vielä lomaa ja sitten se arki alkaa. Hyvä kun on kahden työpäivän viikko ja sitten viikonloppu. Toivotaan, ettei maanantai tunnu ihan niin pahalta kun voin melkein kuvitella...Kalenteri on lähes täysi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä päivää töitä...kai tähän taas tottuu. Vai tottuuko?

   Poista
 3. Check out "Cooked" on Netflix
  www.netflix.com/title/80022456?source=android
  Tämä on hieno dokumentti sarja siitä kuinka ihmiskunta oppi hyödyntämään peruselementit ruuan valmistuksessa. Historiaa, eksoottisia paikkoja ja tietäviä kokkeja!

  VastaaPoista
 4. Huhu mitkä tavoitteet! Taatusti saat mahtavaa rytmiä aikatauluusi. Minä taas olen huomannut, että itse saan paremman tuloksen vähän vaatimattomammalla aloituksella ;). Jutun pointti taitaa olla siinä, että tuntee itsensä ja tietää millaista eteenpäintuuppausta tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että jos pistän itseni lähtemään liikkeelle, niin vuosi käynnistyy paremmin. Joogassa kävin kahdesti ja uimassa. Ystäväkin kävi kylässä. Canvasit odottavat vielä kaapissa ja siivoamisen kanssa on ollut vähän niin ja näin!

   Poista
 5. On sulla tavoitteita! Onneksi sait nauttia valkoisesta joulusta. Voimia kaikkeen mitä elämä tuo tullessaan.
  On teillä keväistä. Meillä on nyt jotain 80 senttiä lunta, yöllä tuli vähän lisää, mutta Turussa sataa vettä ja kaverit väittävät, että tammikuu on uusi marraskuu. Inhoan marraskuuta! Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää potkaista vuosi käyntiin kunnolla. Joulukuu meni kotona sohvalla. Katsoinkin Turun joulurauhan julistamista ja ajattelin, että ei kovin jouluiselta näytä. Mikään ei ole niin masentavaa kuin musta maa ja se pimeys. Onneksi sait lapissa kunnon lumisen joulun.

   Poista
 6. Arki is back!
  Minä karistin bluesit lenkillä ja ilotsin myös kevään merkeistä luonnossa. Sillä on silmuja, nuppuja ja vihreää - tykkään!

  Toin muutaman marjapensaan oksan sisällekin (nyt kun kuusi lähti pois) ja nehän puhkesivat lehteen välittömästi.

  Hyvää uutta vuotta ja kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ottaa sinulta oppia ja lähteä vielä tännään ulkoilemaan. Joulukoristeet saavat kyllä lähteä tänään ullakolle, joten oksille olisi nyt tilausta. Teillä taitaa olla aikalailla samallainen sää kuin täällä.

   Poista
 7. Alias Grace on katsomisen arvoinen sarja.
  Hyvää uutta vuotta Oulusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen katsonut ja vieläkin mietin, että mitä oikein tapahtui. Aivan mahtava minisarja. Terveisiä sinne Ouluun.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!