torstai 4. tammikuuta 2018

Jos ajelette länsi-Corkissa...

Yritän aina silloin tällöin antaa täällä blogissani vinkkejä teille, jotka suunnittelette lomaa Irlannissa. Dublin on Dublin, mutta jos aitoa Irlantia haluatte nähdä, niin silloin suosittelen kyllä autonvuokrausta tai kiertomatkaa. 

Viime syksynä lähdimme sunnuntaiajelulle länsi-Corkkiin ja katsomaan yhtä pientä, mutta suosittua kirkkoa ja sen ympäristöä.

Matkan aikana tuli jo uskon puutetta, että olemmeko ikinä perillä. Tie ei nimittäin ollut se paras mahdollinen. Perille kuitenkin pääsimme ja maisemat olivat kaiken sen vaiva arvoiset. Olimme Gougane Barrassa ja edessämme näkyi piskuinen St. Finbarren kirkko, joka sijaitseen pienessä saaressa. Maisema ei siitä rauhallisemmaksi voisi muuttua. Oli hiljakseen liplatteleva järvi,jota vuoret ympäröivät. Kaukana näkyi myös lampaita ruohoa syömässä. Paikka oli toisaalta karu, mutta samalla yksi kauneimmista koskaan näkemistäni. 

Paikalle rakennettiin alunperin luostari St. Finbarresin toimesta joskus 600 jaa (hän on Corkin alueen suojelupyhimys) ja vasta paljon myöhemmin tämä pieni kirkko. Lähellä on myös suuri luonnonpuisto, jossa voi käydä ulkoilemassa.

Kirko on suosittu vihkimispaikka, mutta mitään suuria häitä siellä ei voi järjestää. Lähellä on myös hotelli ja kahvila, joten mekin istahdimme hetkeksi ja söimme suussasulavia, vielä lämpimiä, sconesseja. Valitettavasti ilma ei ollut paras mahdollinen, joten emme lähteneet luonnopuistoon kävelemään. Ensi kesänä haluaisin lähteä katsomaan, miltä Gougane Barra silloin näyttää.


11 kommenttia:

 1. Se Irlannin Wild Atlantic Way on syöpynyt verkkokalvoilleni ja elämäni "pakko toteuttaa"-unelmia. Ehkä yhdistän siihen sitten tämän ja kahvit teillä:D. Voi kun voittaisi lotossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämäkin haave vielä toteutuu ja ne kahvit! Lottovoittoa täälläkin odotetaan, vaikka tosi harvoin edes lottoan.

   Poista
 2. Oi kuinka ihan paikka! Meillä on suunnittelu vielä levällään ja varsinaisa vapaapäiviä niukasti, mutta jotain muutakin kuin pelkkää Dublinia ajattelimme katsoa. Kauniita maisemia ainakin on haaveissa. Kiitos Saara, ole iloinen kaikista vinkeistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistutan taas, että Amsterdamista pääsee suoraan Corkkiin. Unohtakaa Dublin!

   Poista
 3. Hienot kuvat kutsuvasta paikasta. Kiitos loistavasta vinkistä Sara. Hyvää torstai-iltaa ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia,jospa pääsisi...

  VastaaPoista
 5. ihania kuvia! kiitos kivasta virtuaali matkasta :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!