sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Suomea juhlimassa ja jouluinen koti

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Me täällä olemme juhlineet Suomea ja suomalaisuutta, jo toisen kerran. Corkin suomalaisten juhlat olivat lauantaina. Juhlatila oli kauniisti koristeltu ja taustalla kimalteli kaunis joulukuusi. Minä sitten nautin näistä jouluisista hotelleista.

Kohotimme maljat Suomelle, kuuntelimme puheita ja nautimme kauniista musiikista. Ajatelkaa, meillä täällä Corkissa on peräti kaksi suomalaista amattiviulista! Lauluimme Maamme-laulun ja söimme herkullisen illallisen. Sitten oli ohjelmassa vielä yhteislaulua.

Oli myös mukava jutella vanhojen tuttujen kanssa, joita harvemmin näkee. Paikalla oli myös minulle uusia tuttavuuksia.  Meillä oli oikein hienot juhlat ja mukava ilta. Sain vielä suomalaisia vieraita Limerickistä ja he jäivät meille yöksi juhlien jälkeen. 

Ja kun vieraita oli tulossa, päätin kantaa joulukoristeen ullakolta ja koristella kuusen jo perjantaina. Nyt meillä on oikein jouluista! 
  
Ilta venyi taas pitkäksi, joten tänään aioin ottaa ihan vain iisisti ja käydä illalla kävelyllä. SItten vain nautin kynttilöistä ja koristeista. Nyt alkaa jo ihan jouluttaa!!!!


4 kommenttia:

 1. Minä muistelen vähän kaiholla itsenäisyyspäiviä, jotka vietimme maailmalla. Tuntui, että niihin panostettiin enemmän kuin täällä pystymme. Tänäkin vuonna olen itsenäisyyspäivänä töissä ja sen päätteeksi en usko kovin isoihin kotijuhliinkaan pystyväni. Kiitollisuus kotimaasta on silti suuri<3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna olen Suomea juhlinut oikein urakalla. Edellisvuosina on jäänyt vähemmälle, vaikka kyllä itsenäisyypäivänä aina ajatukset ovat Suomessa olleetkin.

   Poista
 2. Juhlavat ja jouluiset kuvat. Itsenäisyyspäivällä ja Suomi-juhlilla on aivan erityinen merkitys ulkosuomalaisille. Jo lapsena Australiassa mieli herkistyi tämän kaltaisissa tilaisuuksissa. Mukavaa adventin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmasti on, että ulkomailla tämmöiset juhlat saavat aivan uuden merkityksen.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!